Nadam se da Piranha Bytes neće podleći pritisku plačipički i smanjiti težinu.
eh.. a i mislim da je taj problem sa divljim zacharanim veprom malo izvikana... mislim, zamislite da ste u divljoj shumi slabashni ste bez ikakvog oklopa, drzite perorez u ruci, a rukovanje sa njim je na nivou pomahnitale zene koja secka salatu u kuhinji... normalno da ces biti PWNED ako ne pochnesh da bezish.... u danashnje vreme teshka igra se smatra loshom igrom... samo da je bugova manje nego sto se prica...
Bas tako.Teska igra je odmah i losa igra.Kad se samo setim kako su u Oblivionu smanjivali slajder i zavrsavali na nekim smesnim nivoima.To za vepra nikako nije istina.Pazi,on njega posle napada golim rukama?!:wall:
Ma borba na tom videu sa veprom je glupost. Covek nije dovoljno opremljen, plus sto namerno igra kao da zeli da pogine. Mene brine to sto ljudi kazu da cak i na dvadesetom levelu, kada sa lakocom ubijas orkove, trolove... veprovi, vukovi i bloodfly predstavljaju najveci problem. Kazu treba velika doza srece da ih ubijes![]()
Ali valjda ce zato novi patch sve da ispravi.![]()
Nadam se da Piranha Bytes neće podleći pritisku plačipički i smanjiti težinu. Nadam se i novoj zakrpi uskoro, mada će to verovatno biti tek pred izlazak NA (North American) verzije (20. novembra). Posle dosta cimanja uspeo sam da nađem kombinaciju za kupovinu i trebalo bi da mi stigne za referendum.Nije CE (Collectors Edition), ali šta da se radi...
Odakle početi...dakle, borba sa videa je autentična u potpunosti. I upravo je takva. Užasna. Lik nije opremljen jer je to u stvari praktično prvi kvest na koji se naleti, da se ubije par divljih svinja. Borba je upravo onakva kakva je u tom filmu, u suštini prelaka osim ako te zver ne uhvati u mašinu. Tu je i problem, jer ili igrač nju lako ubije ili zver igrača lako ubije, što je odvratno. Ne postoji nikakav sistem (barem ga nema na početku), već je sve kao za debile, krene se napred i stistka manijakalno levo dugme miša da bi se zadavala serija udaraca, a ukoliko se dozvoli da zver krene teško je odbraniti se od serije udaraca. Upravo je lik odlično dočarao u videu šta se dešava, jer se ne može poginuti, udarci uopšte nisu bitni po pitanju jačine i bitno je da se zadaju stalno jedan za drugim (odnosno samo da se suludo klikće levim dugmetom miša), a kada te onesveste, kao tog lika, oružje ispadne iz ruku, pa ni nema izbor nego da ga bije golim rukama, kao i u filmiću. I opet, on tamo ubije svinju na tupav način, jer je samo bitno zadavati udarce što češće nadajući se da po randomu svinja neće tebe udariti, jer onda sledi skidanje pola helta minimum.
Sve u svemu borba je očajno urađena. Što me vraća na vaše primedbe o težini. Ovde igranje ni borba nisu teški, nego tupavi. Protiv 2 vepra ili druga protivnika se jednostavno ne može ništa, makar za sada na početku, pa se moraju protivnici izdvajati da slučajno ne napadnu dva, da ne bi 1 uhvatio u mašinu i onda ćao. To uopšte nije teško, već nerazumljivo, kao i ostatak igre zbog izostanka smislenih unosa za kvestove, ili neke normalne mape. Borba je KATASTROFA! Istina, fino deluje borba na daljinu sa lukom i strelom, ali nema šanse da zver ne priđe a onda ode gomila helta jer uhvati u mašinu. Osim ako je humanoidni protivnik. Kontrole deluju kao da malkice laguju. Kad smo kod humanoidnih protivnika, očajni su. Dešava se da se zabaguju i stoje po par sekundi pre nego što reaguju, naročito u grupi.
Šta je tu taj dobar AI? AI najviše treba za borbu, borbe su 85-90% dešavanja u igri i ono najzanimljivije, zabole me da li će da obavljaju svoje dnevne poslove i imaju radno vreme. U borbi je katastrofa. Primer sa onim veprovima koji se dovode do baze u filmiću i peglaju lokalce je ekstreman i ne uzimam ga u obzir, ali kada je sama igra u pitanju ili su neki suludi juriši (zveri), ili protivnici stoje blentavo po par sekundi. Pri čemu nema šanse boriti se protiv više njih, makar malo ozbiljnijih.
Sve u svemu, ja se nimalo ne bih ponosio "teškom igrom", tim pre što ovo nema veze sa težinom, već jednostavno tupavošću. Ne znam kako bi ova igra mogla dodatno da se olakšajer lakše ne može, osećam kao da igram arkadu sa plejstejšna 2, gde je samo potrebno protivniku zadavati što veću gomilu udaraca za što manje vremena. Nastaviću ovo da igram jer je Gothic serijal u pitanju, da je nešto drugo odmah bih deinstalirao. Možda grešim jer nisam daleko odmakao i sl. ali propusti se vide na milju. Ne znam da li će biti bolje nakon pečeva, ali ovo je prilično socijalno. Kada bih procenjivao rekao bih da je u odnosu na Gothic 2 daleko debilniji gejplej, sa dosta poboljšanom grafikom.
Kad smo kod grafike, valja samo na maksimumu detalja. Na ostalima je očaj. Problem sa frejmrejtom postoji nezavisno od setovanja. Posebno iritira što se u vrlo kratkim vremenskim intervalima slika zamrzava a hard krene da radi jer se nešto učitava. A pošto se isto dešava i na low u 800x600 ne priznajem da je slabost konfe u pitanju, već nemar programera. Ukupno gledano - razočaranje.
P.S. da ne bude da samo kudim - dopada mi se quickbar, a i ekrani inventara sa statistikama itd. Međutim, nedostatak adekvatne mape užasno iritira. Ne znam da li je potrebno nešto odraditi da bi se dobila mapa regiona, ili je kupiti. Mada vidim da se žale ljudi i po stranim forumima na to, odnosno da postoji samo globalna mapa, pri čemu se nema pojma gde se heroj nalazi i kuda ići.
Od Orc bossa nisam dobio mapu. Dobio sam zlato i par potiona...možda je bag ili random loot.Zale se svuda ljudi da nema mape kad ne znaju i ne gledaju a posle djavo im kriv![]()
Mapa se dobija, maltene odmah na startu. U prvom gradu posle istrebljenja orkova kod bossa se moze pokupiti mapa![]()
Naravno. Staneš ispred mrtvaka tako da ti se pojavi njegovo ime (npr. Orc Scout ili nešto slično). Ako ne možeš odmah onda nabodi pozu u kojoj je to moguća (malo kruži oko tela, sigurno će moći). Onda evo dugme miša (action1) i otvoriće se njegov i tvoj inventar gde možeš da pokupiš stvari od njega. Slično i sa kupljenjem stvari sa zemlje, staneš ispred njih i kad se pojavi njihovo lebdeće ime klikneš levim dugmetom miša.Par pitanja da li je moguce pokupiti nesto od mrtvog protivnika i kako i kako na sebe staviti neki oklop ili slicno?
Moras prvo da ga kupis. Najblizi prodavac je u redrocku - rebel kampu.i kako i kako na sebe staviti neki oklop ili slicno?
Ditto.Gothic serijal je takav da bi osetio njegove blagodeti i zabavu mora da se istraje i zagazi dublje u igru.
Nestajanje NPC-ova je bio problem koji je resen patchem, barem meni do sada niko nije nestao a igram preko 15 sati. Sto se tice dijaloga to je vec stvar snalazenja. To sto nema detaljna upusta je samo plus i svaka cast na tome. Naime, neko ti dodeli kvest da nadjes neke snadbevne kutije i nista drugo, bez detalja. Sada ne slalazljivi igrac ce odmah zaplakati gde i kako to da nadjem, ovo je glupa igra, nema GPS sistem koji ce mi pokazati gde se to tacno nalazi kako bih bez pomuke zavrsio ovaj kvest... Ono sto bi trebalo da uradi jeste da se raspita po okolini, pita druge NPC-ove da li nesto znaju o tome, kada nadje neki trag krene za njim i onda se parcici polako sklapaju.mene vise brine nestajanje npc-jeva i nedostatak dijaloga za zavrsavanje questova i tome slichno... koliko je to zapravo intezivno...
21.10.2006. 14:08
HEHE pa momci su neunistivi.Procitao sam u nekim hrvatskim novinama da je na nekom forumu napisao kako mu je bilo u zatvoru potrazicu to pa cu vam pustiti link ako hocete![]()
Jel u ovom threadu obavezno mrzeti Oblivion da bih bio uključen u priču???Jedno mi je u pocetku mjuza delovala suvise Oblivionski.
Sto se tice dijaloga to je vec stvar snalazenja. To sto nema detaljna upusta je samo plus i svaka cast na tome. Naime, neko ti dodeli kvest da nadjes neke snadbevne kutije i nista drugo, bez detalja. Sada ne slalazljivi igrac ce odmah zaplakati gde i kako to da nadjem, ovo je glupa igra, nema GPS sistem koji ce mi pokazati gde se to tacno nalazi kako bih bez pomuke zavrsio ovaj kvest... Ono sto bi trebalo da uradi jeste da se raspita po okolini, pita druge NPC-ove da li nesto znaju o tome, kada nadje neki trag krene za njim i onda se parcici polako sklapaju.
Nemojte mesati nesposobnost igraca sa nesposobnoscu developera.
Ti patcheve zamišljaš baš svemoćnim stvarimaDa li je po tom pitanju nesto odradjeno u prvom patchu?
Jel u ovom threadu obavezno mrzeti Oblivion da bih bio uključen u priču???
Svašta. Koliko sam upućen, jedina stvar koja je premašila očekivanja u G3 je upravo muzika. Sve ostalo je, nešto manje, a nešto više, ali lošije od prvobitnih najava.
Ti patcheve zamišljaš baš svemoćnim stvarima![]()
Sa starim likovima na pocetku (samo su na pocetku dostupni sada su se razebezali na sve cetri strane sveta srescu ih kasnije) razmenio sam reci o sadasnjoj situaciji, gotovo nista o starim dobrim vremenima. Sto se tice dijaloga sa ostalim NPC-ovima vrlo su detaljni ima dosta toga da se porazgovara, barem sada na pocetku. Igram preko dvadeset sati ali i dalje smatram da sam na pocetku, sto je dobra stvar, ima jos dosta da se igra.Kako stoje stvari sa dijalogom po pitanju detaljnosti istih? Prochitao sam da ljudi najvise zameraju na dosta oskudnim dijalozima. Ne po pitanju questova, nego po pitanju priche. Npr. sa likovima koje znas iz prethodne dve igre mozes razmeniti tek po koju rechenicu, a bilo bi za ocekivati da je sa njima malo pazljivije odradjen dialog tree. Da li je po tom pitanju nesto odradjeno u prvom patchu?
Čemu služi iskustvo kad mi se NI JEDNA osobina ne poboljšava? I kako ubiti one patrole orka? Ubijem ih desetak puta, ali uvek ustaju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari