Šta je novo?

Gospodar prstenova ... The Lord of the Rings ???

Pazi... dixv je kompresija, i kao takva podrazumeva odredjene gubitke. Kod divxa se vecina frejmova dobija samo malim modifikacijama prethodnog frejma, tako da kod staticnih scena sve lepo ispadne. Problem nastaje u brzim scenama gde je za zadovoljavajuci prikaz potrebno vise podataka (veci bitrate) pa koder da bi sa malo podataka napravio sto bolju scenu, on pravi "kockice". E sad i to se moze srediti, kad se za brze scene koristi fast-motion tehnika, gde je bitrate veci. Posto takve scene ipak nisu tako ceste, upotreba fast motiona nece znacajno povecati fajl. Problem je sto vecinu pirata mrzi da se bakce sa ovim, pa sve jednostavno kompresuje u low-motionu, i ti onda vidis kockice :)
U principu nema neke velike pomoci... moguce ih je malu ublaziti povecavanjem kvaliteta u dekoderu (plejeru) ali za to ti treba bar 700-800 MHz procesor. Ili jos bolje ako imas Ati karticu, ona to ima hardverski, jos malo i bolje.

Nov softver,codec-i i brze mashine vec neko vreme omogucavaju divx filmove bez doticnih efekata pikselizacije,jedino shto je kod duzhih filmova potrebno ponekad 2 diska. Sve zavisi od toga kako odradish kompresiju i u kom programu - vidjao sam 2.5 chasovne filmove na 1 cdu odradjene da ne poverujesh,bolje od mnogih filmova koji traju 1.5 sat i odradjeni su na 2 cd-a.
Ja licno vec mesecima nisam video pikselizaciju na filmovima koje uzimam (iznajmjujem). Nandub je odlichan program, radi 2-pass kompresiju i ima niz filtera kojima se moze poboljshati kvalitet divx-a.

Greska...
izasao je DVD ima ripovan kao VCD ... uf 4X800 Mb skoro 3,5GB sa semplom...
Stavio sam da se skida , samo da bude dobar download i da ne obrisu
Drzacu vas informisane...
Ajd...

Meni se film nije nimalo svideo, al' dobro, ja se ne lozim na te fantasticne stvari specijalno. mis'im sva ta imena, detalji, izmisljeni jezik, to za mene nije film nego spot, reklama, neznam ni sam... ok za pogledati, al' 3,5 sata - smor.
ALI! zar je moguce da niko nije provalio kol'ko je ovo GAY film??? :D
malo, malo, pa se nesto tese, grle, pipkaju. male bondig samo prsti i jedno 72 puta su rekli: "we'll succeed if we stay true to each other" :D:D:D sta propali su ako kresnu nesto uz put? bilo je par romanticnih scena kad likovi krecu da se zagrle, a ja se sav najezim jer ocekujem da ce se poljubiti.
i jedine dve ribe koje se pojavljuju (da kazu nesto) su vile - fairy, a to je sleng za pedera. verovatno je tolkin nasao inspiraciju na univerzitetu, englezi, posebno intelektualci, su totalno u gay fazonu...
i jos jedna stvar: jahaci su u dve situacije bili na 0.5m od frodoa, al' ***, ne imahu strele no samo maceve. malo je bezveze da sudbina sveta zavisi od izbora oruzija... i uopste, sila protiv koje se bore doluje prejako pa se spasavaju samo na neki neverovatan nacin, sto podkopava svrhu price.

Pazi ga Bahati prica o male-bondingu ;) Zato se ti ni ne rukujes sa muskarcima da ne bi neko pomislio nesto "onakvo" - samo klimanje glave i mahanje rukom (malo konzervativnije, legalisticki i dostojanstveno) iz daljine, a ? :D Ne daj Boze da se u gradskom prevozu "oceses" u prolazu o nekog tipa, ko zna se ce narod pomisliti ;) Kako to da su ti u oko upali bas ti detalji koji te asociraju na pederluk, a ne pominjes ni jedan socijalni faktor ? :D

Elem, sto se tice maceva i strela i ostalih 'neodrzivih' detalja ... koji film ih nema ? Poenta filma nije u "realisticnosti", nego u ekranizaciji knjige, koja se cekala pola veka. Kad bih po detaljima tipa "ko je zaboravio kuci strele" ocenjivao filmove, presao bih odavno samo na dokumentarce tipa "opstanak" (oni su sasvim realni).

eh srebrni, daleko sam ja od homofobika. mozda i predaleko za neciji ukus. :D ako se malo koncentrises videces da nisam rekao nista preterano antipederski, samo sam izneo odredjena zapazanja. nema veze, znam i ja kako je ze*ebano napraviti neciji profil (u ovom slucaju oceniti life style) na osnovu par redova. ;)

"neodrzive" detalje uglavnom nemaju dobri filmovi. :D nije u pitanju realnost (mis'im to je fantazija, za realnost mesta nema), vec logika. jednostavno pokvari ti uzitak nesto sto nije logicno... ogromna zla sila je sprecena da ostvari svoj arhe cilj zbog pisljive razdaljine od 2m i to dva puta! sto nisu provalili gresku prvi put i poslali jednog konjanika kuci po strele, ako je vec zaboravnost uzrok? :D poenta svakog filma je da bude gledljiv i da bude film. a ne da bude eksperiment koliko dobro moze da se ekranizuje knjiga. to moze biti interesantno LOTR fanovima, ali "obicnim" gledaocima, tesko...

za mene ovo ostaje GOSPODAR PRSTENCA. :D:D:D

tacno

Stvarno je bilo reci i od samog rezisera filma da ce glavnu stavku u filmu predstavljati "prijateljstvo", (nisam jos gledao film) ali ne mogu da verujem da su u toj meri preterali. :p FX

:D :D :D :)))))))) e crkoh, ako si ti normalan :)))))))) SiD RuLa :)))

byMaX je napisao(la):
BTTF-a nazalost nema legalno na DVD-u ni na DivX-u... ali ako neko ima AIW, i VCR - donecu mu originalne VHS kasete pa mozemo da ih sprzimo na CD...

Ako nađeš nekog da to odradi javi mi obavezno! Sva tri dela su vrhunska odlgledao sam ih "milion" puta. Piši u mail obavezno ako Back to the Future pređe u DivX!!!:)

Ova "gay" teorija Bahatog je, bogami, cak u rangu one legendarne da su Strumfovi komunisti...

Mada je ipak neprevazidjeno bilo ono kada je Milja Vujanovic prozrela da su Nindza Kornjace propaganda Djavola:)

Bahati [SiD] je napisao(la):
...i jos jedna stvar: jahaci su u dve situacije bili na 0.5m od frodoa, al' ***, ne imahu strele no samo maceve. malo je bezveze da sudbina sveta zavisi od izbora oruzija...

hmmm ni u jednoj literaturi, filmu, crtacu:) igri nisam video kralja koji kao osnovno oruzije ima luk i strelu ;)

S obzirom da Nazguli nemaju klasicno culo vida (njuskaju ako se ja dobro secam) koji ce im lukovi i strele a uz to su jos i kraljevi..

A i Dusko Dugousko je pe_er kad smo vec kod toga.

Gledao sam sinoc film... evo utisaka:

1. Dostojna ekranizacija, lepo je videti sva ona mesta o kojima sam pre citao.

2. Izbor glumaca nije losh, malo me nervira sto nema Glorfindela... takodje, Boromir je mrsav, trebao je da bude nizi od Aragorna i strvina, a potpuno su isti. Dobro je, Liv Tajler ne smara, i sreca sto nisu ubacivali neke ribe nego su dostojno ispratili radnju knjige. Pozdrav bahatom, ne znam sta se to desava sa tobom, delujes nekako optereceno. Valjda bi trebalo da znas da ovde teziste radnje nije na sexu, nego o naporu ulozenom da se pobedi neprijatelj... ne znam sta toliko imas protiv prijateljstva? U kakvom drustvu zivimo danas, ctctct...

3. I pored 3h i dobre volje, atmosfera je ispala bezveze, sve je nekako u jednom dahu, nista nije objasnjeno, samo akcija. Meni npr nedostaju detalji kao onaj kolacic sto im je dala Galardijela koji moze da ih drzi ceo dan da ne jedu... i slicno. Znaci, ceo menadzment puta, njihova razmisljanja dok putuju i sl je izbaceno. Dobro, ovo sto su snimili je ipak najbolje sto moze da stane u 3h.

4. Bitke su resene jadno... ona dvojca razgrcu orke kao da su igrackice... kako ih neke ne ubode, bar slucajno. A Legolas kad mu neko pridje uzme strelu u saku pa bode sa njom... strasno. Najgore je sto je tako nekako i u knjizi, samo nekako se ne primecuje nelogicnost dok citas...

5. Zamolio bih ljude koji nisu citali knjigu da se suzdrze od komentara tipa "prica je bezveze" i od trazenja mana. Odvde je radnja uproscena max, stvarno zalim one koji su gledali film a nisu citali knjigu. Sa druge strane malo ko komentarise efekte i sl koji su odlicni, pogotovu ono sa Sarumanom kad orci prave onu tvrdjavu u rupi :D

Necu da kazem da li mi se svideo... nekako to je ipak samo ekranizacija, napravljeni efekti za potrebe docaravanja atmosfere iz knjige.

Zorro je napisao(la):
Mada je ipak neprevazidjeno bilo ono kada je Milja Vujanovic prozrela da su Nindza Kornjace propaganda Djavola

A sta, kao nisu? :D:):D
Mnogo dobre fore, nisam ih cuo ranije. :)

Geek_master je napisao(la):
Gledao sam sinoc film... evo utisaka:
takodje, Boromir je mrsav, trebao je da bude nizi od Aragorna i strvina, a potpuno su isti.
[/b]

Jeste, kod Boromira su stvarno omanuli. :(

Originally posted by Geek_master
Bitke su resene jadno... ona dvojca razgrcu orke kao da su igrackice... kako ih neke ne ubode, bar slucajno. A Legolas kad mu neko pridje uzme strelu u saku pa bode sa njom... strasno. Najgore je sto je tako nekako i u knjizi, samo nekako se ne primecuje nelogicnost dok citas...

Legolasa ne diraj :), on je bre MVP filma, da njega nije bilo...:)
Stvarno, cini mi se da mu je uloga tj ucinak veci nego u knjizi.

Ja sam film gledao u Londonu, morao sam da rezervishem kartu chetri dana unapred, shto znachi da je Hari Poteru odzvonilo :)

Film je OK, problem kod onih koji su chitali Tolkina je u tome shto je svako napravio svoj film u glavi kad je chitao knjigu. A poshto je veccina ljudi iskljuchiva, onda ako rezhiser nije pogodio kako po meni treba Boromir da izgleda, film ne valja, ima mana, propusta etc.

Shto se tiche onih koji nisu chitali knjige i nisu upoznati sa fenomenom da su iste proglashene po svim anketama za najbolje u 20.-om veku i najchitanije ( shto reche Srebrni a i ja sam to mislio, zar prochitati iste nije vishe postala stvar opshte kulture ) molim da ne izbacuju komentare tipa " ovo je nagluplji SF koji sam video ili bolji je UmriMushku3 " jer nema ni smisla porediti babe i zhabe.

Shto se skraccivanja same priche tiche, mislim da je i to uradjeno OK, chak i izmene u vezi nekih likova su vishe nego dobro odradjene.

Buca

P. S. Da li znate za podatak da producenti filma ( from USA ) trpe veliki pritisak od strane majmuna u svojoj zemlji da se izmeni naslov sledecceg nastavka ( Two towers ) jer podsecca na nedavnu tragediju u NYC, bez obzira shto Tolkin nema veze sa terorizmom, i shto je svoje romane pisao pre 60.godina. Ali ameri su definitivno @#$%

i jedine dve ribe koje se pojavljuju (da kazu nesto) su vile - fairy, a to je sleng za pedera.

Sva sreca pa nisu u pitanju fairys nego elfs.

GandalfSivi je napisao(la):

Zar nije mnozina od elf elves?
Neka me neko ispravi ako gresim.

eh srebrni, daleko sam ja od homofobika. mozda i predaleko za neciji ukus. :D

Ti cuti. I sam znas sta znaci ono "D" u [SiD] ;) prema tome, necemo u detalje da raspravljamo :D

silverglider je napisao(la):
Ti cuti. I sam znas sta znaci ono "D" u [SiD] ;) prema tome, necemo u detalje da raspravljamo :D
ne kazem, D je super, al' samo u kombinaciji sa S! :D mozda cu da promenim ime u Bahati [SiDiP] da ne bude zabune. :cool:

GandalfSivi je napisao(la):
pa dobro, malo je skriveno iza novog naziva. mis'im, ja se ne razumem preterano u tu istripovanu terminologiju, al' narodski bi se defnitivno reklo da liv glumi vilu. kol'ko se secam, i prevod za elfove je bio "vilenjaci".
jedva cekam drugi deo da vidim dal' ce frodo i sem da se smuvaju. ko zna, mozda ce reziser da otkrije ono sto je tolkin pokusao da zamaskira. :D:D:D

pa dobro, malo je skriveno iza novog naziva. mis'im, ja se ne razumem preterano u tu istripovanu terminologiju, al' narodski bi se defnitivno reklo da liv glumi vilu. kol'ko se secam, i prevod za elfove je bio "vilenjaci".

Nenene... vilovnjaci.
Inace, jer ti ono [SiD] znaci "si*e i du*e"?

Buca [SiD] je napisao(la):
bez obzira shto Tolkin nema veze sa terorizmom, i shto je svoje romane pisao pre 60.godina. Ali ameri su definitivno @#$%

:) A sta bi sa slobodom govora? I to mi je neka demokratija.

Inace, zaboravio sam, muzika je odvratna... neki Celine Dion fazon, samo jos gore. Izgleda da je Bahati u pravu sto se romantike tice :)
Ako mene neko pita, ja bih stavio "Blind guardian" da sviraju, jer ceo zivot samo pevaju o tome... A ako le nekomercijalno sto je to power metal, pa ne vidim sta je falilo gansima u terminatoru2? Doduse, oni su ipak dosta laganiji...

ne kazem, D je super, al' samo u kombinaciji sa S! :D

Pa i pederi kazu to isto :D

mozda cu da promenim ime u Bahati [SiDiP] da ne bude zabune. :cool:

[SiDiP] ? Sluzba Danonocnog Podj**avanja ?!?!? :D

Bolje onda stavi [SizzD], zvuci nekako ... a i kad se cita ;)

('zz' od zzensko, prim. aut.)

Ispravka

Javno se izvinjavam zbog grube greske i nepravde nanete engleskom jeziku upotrebom pogresne mnozine imenice elf ali sta da se radi ... Nisam mogao da verujem da se tolika prasina digla oko toga.

I nisam ja kriv nego ceo skolski sistem u Jugi. A mozda bih se i setio da nisam pisao na brzinu.
Jos jednom se izvinjavam postovanom kolegium-u.

silverglider je napisao(la):
[SiDiP] ? Sluzba Danonocnog Podj**avanja ?!?!? :D
Bolje onda stavi [SizzD], zvuci nekako ... a i kad se cita ;)
('zz' od zzensko, prim. aut.)
:D:cool::D mada moram priznati da neznam sta ti je ono na P... meni brate samo jedna rec padne na pamet kad vidim slovo P, a rimuje se sa Liccka. :D

ps. posle duzeg razmisljanja sam odlucio da opet pogledam film. taman da obratim paznju na neke detalje, a verujem da ce mi se vise svideti sad kad ne ocekujem nikakvu radnju, vec sled dogadjaja. ocekujte "the LOTR gay theory" update! :D

Nazad
Vrh Dno