Šta je novo?

Gorela ati 6970 sama od sebe u radu. Garancija !!!

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Dakle Gigabyte 6970 izorela dok sam igrao igru, kompjuter se ugasio osetio sam miris paljevine i imao šta da vidim graficka je izgorela promena boje na pcb-u na dodir malo lepljivo, sa obe strane i jedan čip razvaljen (to je ono sto se vidi bez otvaranja). Odmah sam probao od brata karticu koja radi bez problema (nista drugo nije crklo)

Konf:
ploca: gigabyte assasin
proc: i7 960
grafika (bivsa) : ga ati 6970
napajanje: seasonik x660
+ ups koji pegla napon i štiti od stujnog udara (nimalo jeftin)

Kompjuter je radio 7-8 meseci bez oc bilo čega.

Sad imam problem sa garancijom. Ne bih da navodim konkretne firme.
Prodavac kod koga sam kupio je prosledio distributeru koji su odbili garanciju
sa obrazloženjem da na "fizička oštećena" gigabyte ne priznaje garanciju.

Kontaktirao sam i gigabyte čoveka za srbiju putem mejla na sta mi je on odgovorio
da može da posalje mail na gigabyte tajvan, ali da se ne nadam mnogo, i da mu pošaljem slike i serijski broj kartice.

E sad ja bih sačekao odgovor sa tajvana pre preduzimanja bilo kakve akcije.

Pitanje. Koje su meni opcije dalje preostale ? inspekcija ? tužba ? nešto treće ?
I koga da tužim firmu od koje sam kupio distributera ili gigabyte srbija ?

Unapred zahvalan na svakom savetu.

Poslednja izmena:
Koga da tuzis? Mislim da ti se to nikako ne isplati. Svakako, firma samo uzima robu od distributera, mada tebe u principu ne zanima sto distributer nece da ti da garanciju, jer si ti kupio iz odredjene firme, ne od distributera, ako to gledas na malo drugaciji nacin.. :D

Na fizicka ostecenja, tesko da ces da dobijes garanciju. To je istina. Cak i da ti nisi kriv.

100 % je vent vrisnuo. Ali me cudi jer kartica ima temp. indikator koji gasi komp kad udje u kriticnu temperaturu. Ne dozvoljava kartici da sagori, cak i kad vent ne vrti. Mislim da ti garanciju moras da ostvaris, pa i preko suda ako treba.

Kako će oni dokazati da jeste? Šta bi on trebao da uradi da tako izgori karticu? Neki overvolt ne bi istopio celu karticu. Dakle verovatno joj je vrisnuo ventilator, što nije njegova krivica, i loše je očitavala temperaturu jer bi trebala sama da se ugasi, što opet nije njegova krivica.

Pretpostavljam da je referenta karta, nije ova sa 3 ventilatora?

Pa oni samo kazu to sto su rekli vec. Fizicki je ostecena i kraj. Sto je totalno bzvz jer covek nije nista kriv. Ali ne moze da dokaze. Pa se njihova rec vise vrednuje....

Jeste sa tri ventilatora.

Šta znam ne bih ih samo tužio za cenu kartice već i za mogucnost izazivanja požara i moguće ugrozavanje života moje porodice, pa nek se českaju.

Upravo to. Idi do kraja. Dobices ih 100 % jer si u pravu. Daj neku sliku te sprzene kartice da bacimo pogled (sa obe strane).

Ga kancelarija iz ranijih prica uvek je bila korektna. Verujem da ce i sada tako biti.

Ja sam za tuzbu, al nisam siguran koliko se isplati to :)

Po meni to nije fizicko ostecenje, jer nije izvrsena neka sila sa strane da bi nastalo to ostecenje, nego je to doslo od same kartice. Pregoreo je uredjaj zbog nekog kvara na njemu.
Mozda bi trebalo pitati udruzenje za zastitu potrosaca kakva su iskustva sa pregorelim uredjajima... verujem da su cesti takvi slucajevi.

Uzmi zali se na svim mogucim forumima po netu, reddit, xtremesystems, itd. Kada to primeti neki sef is gigabyte ima da ti posalju najnoviju 7970 i cokoladice.

Po meni to nije fizicko ostecenje, jer nije izvrsena neka sila sa strane da bi nastalo to ostecenje, nego je to doslo od same kartice. Pregoreo je uredjaj zbog nekog kvara na njemu.
Mozda bi trebalo pitati udruzenje za zastitu potrosaca kakva su iskustva sa pregorelim uredjajima... verujem da su cesti takvi slucajevi.

Slazem se, mislim jeste karta fizicki ostecena jer je izgorela ali ne krivicom vlasnika, nije mu ispala i slicno, mislim da bi morali da uvaze garanciju.

Fizičko oštećenje jeste, ali ne od spoljnog uticaja, tako da bi morali da mu uvaže garanciju. Pa nije čovek upaljačem spaljivao karticu, nego je neka komponenta na njoj bila lošijeg kvaliteta, vrisnula i spalila kartu. Da je još neka komponenta otišla, moglo bi napajanje da se optuži, ovako, sasvim sigurno problem je u karti.

Dakle, morali bi da uvaže garanciju!

Poslednja izmena:
ne razumem kako ovo može biti fizičko oštećenje... šta sad da mu je izgoreo gpu ali da se to ne vidi na pcbu popravili bi? Šta sad kao uzeo upaljač i ložio čovek karticu od 300e- glupost... nemoguće da su sva 3 ventilatora prestala da vrte, na njima je da otkriju šta se desilo.

Ja da sam na tvom mestu nazvao bih ili otišao u GA Srbija kancelariju i rekao isto to što i nama. Jednostavno kartica nije za baciti, "sama od sebe" je izgorela i ako treba da se teramo- teraćemo se. Isplativije im je da ti poprave kartu nego da rizikuju da u kuriru izađe naslov "eksplozivne računarske kompenente u srpskim domaćinstvima" :d . Nemoj biti bezobrazan, ali nemoj ni da te vuku za nos.
Imao sam slično iskustvo sa HTC servisom i završilo se na tome da su popravili telefon ali na garantnom listu mi stoji da je ista poništena.

Slike ću poslati kad budem preuzeo karticu, posto je još kod njih. U ponedeljak ću, ako budem stigao.
Što se tužbe tiče, naravno da se ne isplati tužiti ih za vrednost kartice ali ako se to proširi na ugrožavanje života mogućim izazivanjem požara i još po nešto, moguće da se isplati.

Kakvo crno fizicko ostecenje,pa nisi je cekicem olomio.Jasno je kao dan da je kartica bila felericna i da ti nisi nimalo kriv,stavise obezbedio si stabilno napajanje doticne dobrim psu-om i ups-om.Sacekaj malo da vidis sta ce ti konacno reci iz Gigabyte kancelarije.Ako ti kojim slucajem ne uvaze reklamaciju lepo iznesi svoj problem na svim jacim IT forumima,pa ako hoce negativan publicitet dobice ga.

Meni se jednom zapalila jedna X1650Pro onako iz cista mira pa sam ja uzeo da snimam i kada sam to pokazao ljudima u prodavnici oni su mi zamenili karticu. Nadam se da ces i ti imati srece.

Cuj ga, preko suda. Dok on eventualno dokaze na sudu da je u pravu, za te pare sto potrosi moci ce da uzme 7950 u najgorem slucaju.

Pa ako pobedi valjda oni placaju sudske troskove, a posto je u pitanju ugrozavanje zivota njegove porodice verujem da pored nove kartice treba dobiti i nesto novca sto bi pokrilo advokata, ali to je samo moje mishljenje, mozda neko drugi ko zna bolje ne smatra tako.

Poslednja izmena:
Ako ode na sud ne samo da ce dobiti novu kartu, nego i placene sudske troskove, a mozda i odstetu za pretrpljenu psihicku bol sto nije mogao da zavrsi igru od onog mesta gde je karta vrisnula :)

Mozda dobije i novu karticu,kada vide da je spreman cak i da ih tuzi. ;)

Ovaj kvar sigurno spada pod ono "...free from any defects in materials and workmanship...". Felerican deo na kartici je izazvao katastrofalni kvar, i tu ne bi trebalo da bude dileme.

Stvarno taj koji je ovo napisao treba da leti. Ovo je klasican kvar do kojeg dolazi naj cesce zbog kondenzatora koji je probio i naterao naponsku da podivlja. To svaki iskusniji serviser zna jedino sto oni imaju naredjenje da kao stite svoju firmu pa ce izmisljati sve i svasta samo da nebi dali drugu kartu, odnosno nece da odrade sa GA ono sto treba da odrade jer ih mrzi, postoji procedura po kojoj se to sve resava. Svaki kontigent koji udje ima odredjeni broj komada koje diler dobija za garanciju ili servisiranje ali posto oni gledaju da sve to prodaju onda je normalno da ce ovako da se ponasaju, mislim nije normalno ali to je Srbija. E moj DLink ni od tebe nema nista. Neverovatno 25 godina sam u IT i dalje se nista nije promenilo, tako je bilo i sa CORESom i Comtradeom moji skolski Misa i Vesa, i mi hocemo u 21 vek. Momci vi ste mladji i imate vise zivaca terajte ih do iznemoglosti i popustice moraju da nauce jednom kako se posluje. OCZ daje garanciju na vodena ako se spali komp ne samo ako crkne vodeno hladjenje:mad:

!!?!??!?!? "Izgleda kao da je karta polivana" .... Jeste, vjerovatno si sa slaufa prskao po kucistu i kartici dok si igrao ....

Izgleda da je potpisnik tih redova klasican retard. Ne mogu da vjerujem sta sam procitao ...

Jedino sto ti preostaje, jeste da sjutra potrazis brojeve svih mogucih inspekcija, svih novina (IT urednistvo) i da im svima kazes kako te maltretiraju ... I da pronadjes neki mail od Gigabyte-a i da im posaljes lijepo, sa sve slikama..

Nemoj im ponovo slati karticu, i reci im da ćeš tražiti da se ide na veštačenje i da ćeš ih tužiti. Napomeni im da ti je npr. stric advokat, tako da te neće puno koštati parnica, a oni će morati da isplate i te troškove. Pa posle reci i da ćeš tužiti servisera zbog lažnog svedočenja.

Kako moze karta da bude polivena sa strane koja ide do maticne, a da ne bude polivena leva strana koja je ka otvorenom kucistu...:vomit: ovo je toliko jadno s njihove strane, ocigledno se vidi gorenje losih komponenti, kakvo polivanje bree!!!
Ovo je napisao stvarno neki serviser koji ili nema blage veze s ovim, tako mu je naredjeno ili ga bole tuki :S:

Poslednja izmena:
Stvarno uzas, treba takve lisiti muka... :mad:

Vrh Dno