Šta je novo?

Google+

Problem je taj sto su 90% korisnika FB-a ljudi koju su kao npr. moje sestre koje imaju po 23-24 godine, nemaju pojma ni sta je Google, a jos manje sta je Google+, ne znaju ni sta je Opera ili FF, znaju samo da je to ona ikonica koju kliknu da im se otvori FB.

To oupste nije problem, jer nisu to ljudi koji su napravili da FB postane ovo sto je postao.

Videcemo, ako G+ ponudi nesto vise, nije iskljuceno da ce od toga napraviti nesto. No sudeci po uspehu mail chata, Buzz-a i Wave-a mislim da su daleko od tog cilja.

A ko je napravio da FB bude ovo sto je danas?! Ja bas mislim da su to ljudi koje sam pomenuo? Kako moze populacija koja cini 90% FB da ne karakterise ono sto je FB danas?! Da to ne cini onih 10% mozda?

Da bi G+ doziveo popularnost kakvu ima FB mora da postane mainstream, a da bi to postao moraju za njega da saznaju ljudi kao sto su moje sestre, a one ne znaju ni za Google.

A ko je napravio da FB bude ovo sto je danas?! Ja bas mislim da su to ljudi koje sam pomenuo? Kako moze populacija koja cini 90% FB da ne karakterise ono sto je FB danas?! Da to ne cini onih 10% mozda?

Da bi G+ doziveo popularnost kakvu ima FB mora da postane mainstream, a da bi to postao moraju za njega da saznaju ljudi kao sto su moje sestre, a one ne znaju ni za Google.

Ribizla je donekle upravu, jer Facebook je ponudio nesto sto bi najsirem krugu ljudi bilo zanimljivo. Svako moze da podeli slike, video snimke, sto sopstvene, sto sa neta, drugi ljudi to "ocenjuju" lajkovima itd... Zapravo veoma prepredena strategija koja igra na kratu ljudske psihe (naravno, treba to daleko detaljnije obrazloziti i pojasniti, ali opet).

Sa druge strane, u poredjenju sa FB, G+ je isto to, samo prilagodjeno geekovima. Nekako mi je to najidealniji opis G+.

Znači, treba na fejsu da lajkujemo G+ da bi ljudi saznali za njega .... :) :) :)

Kako ja to mogu da probam ? Može neko da mi šibne invite?

Greska je sto je po dizajnu i koncepciji skoro identican FB-u.. Da je recimo pozadina crna, ili tamno siva, ne znam, da se 'wall' pomera sa leva na desno.. bilo sta, sigurno moze drugacije to da se napravi.

+1

koliko vidim... ovaj projekat propada, polako ali sigurno :)

Kako doci do invite-a trenutno? :) Citam razne clanke i ne radi ni jedna fora.

Tim klinkama se veoma radujem i to unapred...

Ovo mi je najinteresantnija opcija

Брисањем јавног профила нећете избрисати Google налог.

izvor

Pa dobro, ima ljudi koji koriste gmail,google docs,picasu i ostale stvari sa googlovim nalogom ;)

Čisto sumnjam da je u tom značenju;)

Pa google nalog nije vezan samo za G+...i logicno je da se ne brise. Ti sa istim Google nalogom sad pristupash i mailu,i youtube-u...i svemu ostalom sto ima veze sa Google-tom... :)

Meni guglitj plusitj deluje ozbiljnije od fejsa, ma sta ko rekao.
Nemam profil na fejsu.

Imam oba accounta i mogu reći da G+ ima potencijal, samo da se omasovi i biće odličan konkurent Facebook-u.

Samo da se omasovi, to je jedno veliko samo. Po meni je g+ jednostavniji cak za ljude koji ne znaju bas sa kompovima, tako mi se cini.

Za sve ove koji govore o značenju. Google će vaše fotografije i sve privatne podatke posle brisanja naloga obrisati?

Koliko danas koristite google plus? Ja sam, kao verovatno i svi, posle početnog hype-a i zaboravio na njega, ali od nedavno ga koristim baš dosta, posebno su dobro urađene aplikacije za android uređaje. Najviše mi je koristan vezano za android programiranje i neke guglove servise, a deluje mi da takvog sadržaja najviše i ima, što meni odgovara. Za sada nema spam-a, i mislim da neće ni biti jer nisu dozvoljena takmičenja, nagradne igre i ostale gluposti.

Sve je jasno:d

Nazad
Vrh Dno