Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Resio sam uz pomoci File Manager HD ;)

Jedno pitanje vezano za Nexus Media Importer,odlicno mi radi sa eksternim hard diskom ali vise ne prepoznaje usb od 16 giga.Ispocetka je hteo,onda sam fromatirao usb u NTFS(pre bio FAT 32) i vise ga ne prepoznaje.Onda sam vratio u FAT 32 i dalje ga ne vidi.Opet u NTFS i isto stanje?Na forumu sam procitao da vezija programa 3.2.1 nije dobra,da je bolja 3.1.Pogledam na njihov sajt,najnovija verzija je 5.1,moze li neko da mi pomogne i kaze gde sam pogresio?Komotnija opcija je nositi usb,kako da to odradim,molim vas:wave:

Najnovija je, cini mi se, 6.2, ali ja i dalje koristim 4.5.2 jer kasnije verzije svaki put traze wifi license check (ne znam za ove 6.0 pa dalje). Cita usb u fat32 bez problema.

Ja imam 3.2.1,odgovara mi NTFS zbog HD filmova jer nemogu na FAT32 prebaciti datoteku vecu od 2 giga?Hvala na odgovoru i jos da pitam da li da obrisem ovu verziju i instaliram tu koju ti koristis,kakvo je tvoje iskustvo sa NTFS sa tom verzijom?

Ja imam 3.2.1,odgovara mi NTFS zbog HD filmova jer nemogu na FAT32 prebaciti datoteku vecu od 2 giga?Hvala na odgovoru i jos da pitam da li da obrisem ovu verziju i instaliram tu koju ti koristis,kakvo je tvoje iskustvo sa NTFS sa tom verzijom?

Iskreno, nisam ni probao NTFS. Prethodnu verziju moras da izbrises (moze i bez clear cache/data) jer ne orihvata instalaciju kao update.

A sto ne koristite Stick Mount. Mnogo bolje radi od Nexus Media Imoport. Samo se bocne fleska i iz nekog fajl menadzera se sve radi. Samo je root potreban.

I ja koristim stickmount. Odlično čita ali ne može da piše na ntfs. Koliko se sećam do jb 4.2.2 je radilo i čitanje.

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Imam problem sa nexus 7 refurbished verzijom. Cesto se desava da kada ga prikacim na komp uopste ne prepoznaje. Pise "USB device not recognized". Posto imam visak kablova samo ih izmenjam i onda prepoznaje. Sa svim kablovima koje imam se desava da ne prepoznaje, pa onda izmenjam ili prikacim na laptop i onda vidi. Ista stvar je i na laptopu, desava se da ga ne prepozna pa ga opet prepozna itd. Istrazivao sam problematiku i iznenadjen sam da veliki broj ljudi ima problem ovog tipa. Na xda ima i thread posvecen ovom problemu i kod mnogih je problem nastao jer su ga koristili na auto punjacu, (ja nisam), i resenja su razlicita, ili zamena kablova ili probati na drugom racunaru ili brisanje drajvera iz device managera pa ponovno instaliranje. Niko sa sigurnoscu ne zna da li je softverski problem ili hardverski. Tablet sam uzeo pre devet dana i ozbiljno se razmisljam da li sutra da ga zamenim za drugi ali aj da prvo pitam ovde za pomoc da li je neko imao slican problem ili zna u cemu moze biti problem. Neki savet. Na desktopu koristim windows 8, na laptopu windows 7.
Hvala :)

Kako znas da ti fajlovi ne postoje? Mozda su samo sakriveni...

Nema to veze nisi me shvatio. Napravim folder u N7 111 i u njega ubacim 2 fajl ASD i DSA sa PC-ja. Diskonektujeme se sa PC. Obrisem ih sa And file managerom, spojim ga sa PC i PC mi vidi fajlove ASD i DSA.

@njab..
Kakve veze ima autopunjac u kombinaciji sa N7 sa opisanim problemom, daj link gde si to procitao ili objasni.

Nema to veze nisi me shvatio. Napravim folder u N7 111 i u njega ubacim 2 fajl ASD i DSA sa PC-ja. Diskonektujeme se sa PC. Obrisem ih sa And file managerom, spojim ga sa PC i PC mi vidi fajlove ASD i DSA.
Ahaaaa...
U sustini se i ne brisu fajlovi nego se samo prostor oznaci kao prazan, ali opet PC ne bi trebalo da ih vidi. Probaj ES file explorer i preko njega obrisi. Mozda je do aplikacije...

Da li neko koristi stylus/olovku sa Nexusom? Ako neko ima iskustva sa istom, ako nije problem neka preporuka, gde i koju kupiti. Potrebna mi je za skiciranje.

Stiže mi tokom ove nedelje verzija od 32gb. Kupio sam devojci kao poklon za rodjendan. Čitao sam dosta strana unazada ali ne nađoh ovo što me zanima.

Da li ako ga rutujem, a ostavim stock rom, gubim mogućnost za official update? Ili bih to morao posle ručno da joj ubacujem stalno. Njoj u principu i ne treba root, ali možda zatreba za neke aplikacije ako ja uzmem da se igram malo. Da li postoji stock rom i kernel, samo rutovan?

Može li preporuka za neku dobru futrolu, može i sa dx.com i sličinih?

S... Ili bih to morao posle ručno da joj ubacujem stalno. Njoj u principu i ne treba ...

Nemoj ručno da joj ubacuješ to:d

Inače rootavanje nema nikakve veze sa zvaničnim update sve dok nenabaciš neki custom

Zna li neko ima li gde da se kupi verzija od 32GB?? Svuda su od 16 Refurbished

@CikaKURE
Gde si uzeo? I koliko si platio?

@Asus Srbija
Da li se zna kada ce izaci Nexus 10 "poboljsana" verzija? I koje ce biti njene specifikacije?

Posle par dana mozganja i razmisljanja kupio sam Asus Nexus 7 sa 32Gb ali bez 3G. Platio sam ga 20300,00 dinara. Nov u radnji kupljen sa kutijom i svim sto ide uz njega. Za ovo kratko vreme koje ga imam odusevljen sam. Ne ispustam ga iz ruku a baterija drzi i preko 9 sati. Nisam neki veliki poznavalac ali po ovome sto sam do sada video nije mi zao para koje sam dao. Mozda sam jedino pogresio sto nisam uzeo isti ovakav ali da ima i 3g. Sada pokusavam da saznam na koji nacin mogupreko OTG kabla da namestim da radi net od nasih provajdera preko usb modema. Ako neko zna kako neka podeli to samnom. Hvala unapred.

Ne znam da li sme ovde na forumu da se pise u kojoj firmi sam ga kupio da ne bi bilo da ih reklamiram. Nov sam clan pa da bude da odmah krsim pravila.

... Sada pokusavam da saznam na koji nacin mogupreko OTG kabla da namestim da radi net od nasih provajdera preko usb modema. Ako neko zna kako neka podeli to samnom. Hvala unapred.
Koji modem imaš? Skini aplikaciju PPP Widget sa Playa i probaj, samo što mora da imaš i "root".

Nazad
Vrh Dno