Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

@studioton
i kod mene ima to na krajevima kad se stisne.

u vezi navigacije igo koja je postavljena ovde, mozda je resenje da se umjesto postojece apk ubaci ova pa onda instalira, ja sam stavio pa cu za koji dan isprobati jel radi glasovno navodjenje.

iGOprimo_v9.6.7.235654_thin-v1.1.apk For Jelly Bean 4.1.1 Android Sound work!

http://www.directmirror.com/files/MWCGFZTR

Poslednja izmena:
Da, shvatio sam da je tako svima, neko uopste nije ni primetio, a ja sam primetio cim sam ga upalio.. onda verovatno nece ni da mi zamene, jer verovatno i na tom drugom je isto, reci ce mi to je tako fabricki kod svih, i to je to.. bas bezveze, ne znam kako vi, ali meni bas smeta ovo, da ne kazem da me opasno nervira

Probao sam sad Shadowgun:DeadZone. Mp mucacina u trecem licu, izgleda lepo ali je mnogo teska za upravljanje.

Odakle skidate "izlecene" programe/igre?

Zabranjena je piraterija na forumu ;) Proveri pp

Inače, probao sam da nađem krekovan Comic Reader Mobi, ali nisam uspeo, nastavljam potragu večeras, kada brat batali malo tablet jer se trenutno ne odvaja od njega :)

Jel moze neko sa sigurnoscu da mi kaze posto sam danas uzeo nexus, da li imam pravo da ga vratim u ponedeljak zbog ovog problema, i da trazim pare a ne zamenu,jer sam nezadovoljan zbog ovoga? winwin shop je u pitanju, 7 dana posle kupovine, imam prava? sta kaze zakon?

Meni nece da odradi update ni prethodno opisan nacin. Prijavi da je poslednji zahtev za update bio 1970. godine i nakon novog cekiranja kaze da je up to date.

Poslednja izmena:
Jel moze neko sa sigurnoscu da mi kaze posto sam danas uzeo nexus, da li imam pravo da ga vratim u ponedeljak zbog ovog problema, i da trazim pare a ne zamenu,jer sam nezadovoljan zbog ovoga? winwin shop je u pitanju, 7 dana posle kupovine, imam prava? sta kaze zakon?

Imas pravo, naravno. Ukoliko si ga kupio (narucio) putem interneta, onda mozes i da ga vratis u roku od 15 dana, ne navodeci razlog, pa i zato sto ti se ne svidja. Ako te ne mrzi pogledaj Zakon ozastiti potrosaca. Za reklamaciju nemas neki rok, jer ti garancija traje 2 godine. U WiWin -u ti uz uredjaj daju samo fiskalni racun tako da nisi dobio neku posebnu garanciju koja bi ogranicavala razloge za reklamiranje. Srecno!

Poslednja izmena:
Našao sam jednu verziju Comic Reader Mobi koja radi, stvarno vrhunska aplikacija, sve preporuke od mene...

Šta koristite za čitanje knjiga? Ja instalirao Aldiko, radi brzo i sviđa mi se interfejs (one police sa knjigama), a i extra je ona opcija da pozadina bude crna, a slova bela (ili koja god boja vam odgovara i za pozadinu i slova)

Imas pravo, naravno. Ukoliko si ga kupio (narucio) putem interneta, onda mozes i da ga vratis u roku od 15 dana, ne navodeci razlog, pa i zato sto ti se ne svidja. Ako te ne mrzi pogledaj Zakon ozastiti potrosaca. Za reklamaciju nemas neki rok, jer ti garancija traje 2 godine. U WiWin -u ti uz uredjaj daju samo fiskalni racun tako da nisi dobio neku posebnu garanciju koja bi ogranicavala razloge za reklamiranje. Srecno!

Nista nemoj dabrines zamenice ti odmah sigurno

Ok, hvala puno.. do ponedeljka cu razmisliti da li menjam za drugi ili odustajem od kupovine i trazim povracaj novca

kod mene se javlja to kad baš jako pritisnem prstom. a tako jako ga nikad ne bih pritiskao pa sam bezbedan. inače tablet je savršen, *** kad se setim Igoritzinog kineza kojeg sam od njega uzeo pre, zamalo, dve godine, pa ta kršina mi je zgadila tablete toliko da nisam hteo ni da ih gledam. 10" 1024x600, 256 RAM, rezistivni ekran - kad se samo setim naježim se. tri dana sam ga čačkao i posle ga nisam palio mesec dana. Nakon toga ga prodam za istih 200€ bez problema jer tada nije bilo jeftinih tableta kod nas.
a sada ovo čudovište :D.
Primetio sam onu foru sa ispranim bojama nakon gledanja videa ali mi nešto preterano ne smeta. Sad kad uključim wave iznenadim se koliko SAMOLED ima preterano jake boje, puno mi je prirodniji ovaj IPS. I najveći plus kod nexusa mi je što napokon mogu da čitam omiljene časopise (BUG, PCChip i ViDi) koji više ne dolaze na naše kioske. Na kompu nikad nisam mogao da čitam te pdf skenove jer mi je nekako neprirodno.

Našao sam jednu verziju Comic Reader Mobi koja radi, stvarno vrhunska aplikacija, sve preporuke od mene...

Šta koristite za čitanje knjiga? Ja instalirao Aldiko, radi brzo i sviđa mi se interfejs (one police sa knjigama), a i extra je ona opcija da pozadina bude crna, a slova bela (ili koja god boja vam odgovara i za pozadinu i slova)
Probaj i Perfect Viewer, meni je on isto ok, sad cu da probam ovaj sto si naveo.

izvini ali nisam digao frku bez razloga, napravio sam i video gde se jasno vidi da blago pritiskam ekran u tom delu i da ekran"popusta" .. to ne da je frka vec jednostavno ne zelim takav uredjaj da imam pa moze biti brzi od svetlosti.. tako nezavrsen sloj i ovakva diskoloracija koja se kod mene javlja u gornjem levom uglu je nedopustiva, razocarao sam se u proizvod 2 sekunde posle paljenja i jedva cekam ponedeljak da otrcim da ga vratim, i ne zelim drugi, vise ne zelim ovaj nexus uopste :(

Nemam pojma, kod mene nema diskoloracije čak ni kad stisnem poprilično jako. Gledao sam tvoj YT koji si postovao i kod mene se jednostavno to ne dešava.

Ti si dobio feleričan primerak i sad ti se ne sviđa model zbog toga? Malo čudna filozofija, al dobro, 100 ljudi 100 ćudi.

Ne vidim zašto očekuješ da svaki primerak bude savršen, masovna proizvodnja čini svoje. Ne verujem da ima neki proizvod koji se masovno proizvodi, a da nema felerične primerke.

Poslednja izmena:
Pa okaci video da ti kazemo jel tako treba ili si dobio defektan.....

izvini ali nisam digao frku bez razloga, napravio sam i video gde se jasno vidi da blago pritiskam ekran u tom delu i da ekran"popusta" .. to ne da je frka vec jednostavno ne zelim takav uredjaj da imam pa moze biti brzi od svetlosti.. tako nezavrsen sloj i ovakva diskoloracija koja se kod mene javlja u gornjem levom uglu je nedopustiva, razocarao sam se u proizvod 2 sekunde posle paljenja i jedva cekam ponedeljak da otrcim da ga vratim, i ne zelim drugi, vise ne zelim ovaj nexus uopste :(

ma vrati ga, kupi nešto drugo, očigledno se niste svideli jedno drugom na prvo upoznavanje :)
Srećom sad tableta ima mali milion, pa ćeš naći nešto što ti više paše.
(btw gledao sam tvoj video, ne razumem tvoje primedbe, ali kao što neko reče, sto ljudi sto ćudi).

Poslednja izmena:
nije to cudna filozofija, vec zelim savrsen uredjaj pre svega izradu, ovo sa ekranom se desava kod izuzetno jeftnijih uredjaja, a koliko vidim nisam usamljen, a druga je stvar sto nekome to ne smeta a meni smeta, jednostavno ne zelim takav uredjaj, i nisam rekao da mi se ne svidja model, naprotiv, zato sam i kupio, ali kao korisnik ipad2 i spremio sam se da ne ocekujem bas takav kvalitet, ali ovo me dotuklo, i ne zelim da experimentisem sa zamenom da li ce se desiti isto, ili isto a u manjoj meri i sl... shvatio sam da su ga tako napravili jer je 250 eur, a ja sam takav kupac da bi platio i 500 eur za nexus jer je to nexus, ali ne bih dao ni 100 eur za ovakav promasaj u izradi, mozda bi to uradio samo ja ovde medju vama, i tu se slazem, 100 ljudi 100 cudi, pa ne mozemo biti svi isti i ne mozemo imati svi iste kriterijume, manje bih bio razocaran da znam da je ovo feler samo kod mene, ali kada cujem da se svima to desava manje ili vise, onda definitivno odustajem! To mi jako smeta jer ne zelim takav uredjaj. Da se razumemo, na ipad2 mogu da sednem na njega i nece ekran popustiti ili ce se slomiti ili nece biti nista :) a ovo za htc one x, to nisam znao, a u zivotu ne bih kupio uredjaj koji nema dovoljan zastitni sloj u izradi da ne moze da istrpi jaci pritisak..

samo bih jos da se zahvalim momcima na povratnoj informaciji u vezi ekrana, hvala svima, ne bih da smaram vise ..cheers

nije to cudna filozofija, vec zelim savrsen uredjaj pre svega izradu, ovo sa ekranom se desava kod izuzetno jeftnijih uredjaja, a koliko vidim nisam usamljen, a druga je stvar sto nekome to ne smeta a meni smeta, jednostavno ne zelim takav uredjaj, i nisam rekao da mi se ne svidja model, naprotiv, zato sam i kupio, ali kao korisnik ipad2 i spremio sam se da ne ocekujem bas takav kvalitet, ali ovo me dotuklo, i ne zelim da experimentisem sa zamenom da li ce se desiti isto, ili isto a u manjoj meri i sl... shvatio sam da su ga tako napravili jer je 250 eur, a ja sam takav kupac da bi platio i 500 eur za nexus jer je to nexus, ali ne bih dao ni 100 eur za ovakav promasaj u izradi, mozda bi to uradio samo ja ovde medju vama, i tu se slazem, 100 ljudi 100 cudi, pa ne mozemo biti svi isti i ne mozemo imati svi iste kriterijume, manje bih bio razocaran da znam da je ovo feler samo kod mene, ali kada cujem da se svima to desava manje ili vise, onda definitivno odustajem!

Pa zameni. Treba da ti zamene.

P.S.:
Kako dugacka recenica u jednom dahu. :D,):smoke:

Studioton, tebi je bar lako, ako volis Ipad... Ipad mini samo što se nije pojavio...

@Studioton:
Normalno je da se pojavljuju defektni primerci kad je toliko količina u pitanju, ali opet je to zanemarljiv broj u odnosu na broj proizvedenih. Ako si takve sreće da ti se zalomi faličan primerak, tu je garancija koja to pokriva. Ovog puta proveriš uređaj pre izlaska iz radnje i problem rešen. To što si ti imao/imaš savršen ipad ne znači da i svi ostali koji su ga kupili imaju to isto. Sasvim normalna stvar kod masovne proizvodnje. Moj primerak Nexusa je savršen, nemam nikakvih problema ni zamerki. Jedino što mi još uvek nije stigao 4.1.2 update, ali i to će uskoro...

@studioton
Nisu bre svi takvi sta ti je, rekao sam ti da na mom mora da se jako pritisne sto neces nikada raditi u normalnom radu osim ako si jak i nemas osecaj u rukama, ne znam sta da ti kazem. Na tvom snimku se jasno vidi da je pritisak lagan i da postoji verovatno luft izmedju ekrana i necega ispod, nije dobro sastavljen ocigledno. Uzmi drugi primerak i testiraj i videces da ce biti ok. Jednostavno nisi imao srece :(
Meni je uredjaj extra i imao sam iPad 2 ali sam hteo nesto manje i mobilnije a ovo je najbolje za te pare.

Otpušteni ili previpe zategnuti šrafići. To je bar 5min posla.

Probao sam Chameleon Launcher, i moram da priznam da sam vise ocekivao posle svih onih najava kako ce to biti idealan launcher za tablet...

Jedino što mi još uvek nije stigao 4.1.2 update, ali i to će uskoro...

Je l' si probao postupak koji je neko postovao na nekoj od prethodnih stranica? Meni je sam izbacio update, ostavio sam ga prve veceri na punjacu sa upaljenim WiFi i ujutru mi je sam ponudio update.

Probao sam par puta sa brisanjem data za Google Service Framework i uspelo je konacno. Treba samo biti uporan.
@studioton: zvucis kao da si jedva cekao da ti se nesto pojavi kako bi imao razloga da ga vratis i da pljujes po Android uradjajima. Vrati lepo nazad, sacekaj 2-3 nedelje i uzmi ipad mini.

Odakle skidate tegra 3 igrice? Konkretno Real racing 2. Ako se neko uopšte bavi time :D Ako imate neke linkove korisne itd, bacite ovde ili na PM, zahvalan bi bio :D

Vredi li instalirati bilo kakav custom rom? Najviše me zanima to zbog baterije, stock radi perfektno :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno