Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Pojavio se i u ww, cena u mp 32.221din, a u pretprodaji preko weba 28.999din - ravno 1000 skuplje nego u pcpracticu.

Iako ne vidim sebi potrebu za ovako necim, po ovoj ceni (ili jos bolje po ceni iz Nemacke ;)) mi dodje da uzmem jedan mojima - vise bi ga koristili nego telefon!

Gledam na Emmi-evom sajtu teh.specifikaciju u kojoj kazu "mogucnost povezivanja 3g putem usb modema". Na sajtu Asusa a ni Gugla tog podatka nema. Je li moguce da su nasi trgovci toliko opusteni da mogu da s...u sta hoce, ili im u copy/paste varijanti ostao tekst od drugog tableta! I onda se neko zaleti, kupi i sta, da im milosnu mamicu? Neverovatno!

Nasi trgovci vole da pustaju masti na volju , kad im se moze, niko jos nije platio kaznu ili je bar opomenut sto na sajtovima prikazuje Lazne podatke. Ako i moze da se Buzdi 3g, bas su na to u Emmiju mislili. NJihova maloprodaja Win win za svaki stariji Prestigio sa ubogim ARM9 ladno u karakteristikama pise da ima ARM Cortex A-9 i nikom nista.

Po meni su OK napisali "Mogućnost povezivanja sa eksternim 3G modemom preko host OTG kabla"

Ali ovaj tablet to ne podržava, namerno kako bi uzimali stvari preko Google Play

Kakve veze ima 3g modem sa Play store-om? Hoćeš da kažeš da je pristup guglovoj prodavnici moguć samo preko WiFi, a da preko 3g ne može? To nema nikakvog smisla

Tablet ne podržava OTG, makar dok se ne rutuje. U tom smislu sam rekao, jer te tako uslovljvaju da jedino sa njihovog marketa skidaš sadržaj.

Nije tačno, usb otg je moguć na nerutovanom Nexus 7, treba samo instalirati aplikaciju "Nexus media importer" koja se nalazi na Play store-u

Hvala, eto to je prava informacija za temu, ali se ne vidi od "šuma".
Izvinjavam se zajednici ako sam nekog doveo u zabludu.

Svaka cast, indijka rastura!!! Jezgrovito, lepo na oko, odlicni kadrovi, odlican balans ambijentalnog svetla i ekrana, kamera koja stoji u mestu, njena ruka koja se ne mrda... Zaista pitko i za primer svim "revjuerima"

Evo i drugi njen video, review "zele bombona" na Nexusu 7!

Odlican review ove indijke. Bas je dobro opisala sve bitne stvari.

Dostupno je još 10+ primeraka za rezervaciju u PC practic..tempting :)

Poslednja izmena:

Jos odavno sam postavljao linkove na kojima eksperti tvrde kako Nexus 7 ekran ne valja i da ima dosta mana, evo ove slike su dokaz, ali sta ocekivati od 200$? Ovo jeste IPS matrica ali ko zna kakva, sada svi samo ponavljaju: "IPS, IPS, samo da je IPS"... kao da IPS mora da bude dobar.
Ovaj ekran to nije, ima ghostinga dosta i uopste nije "brz" ekran ali ne moze se ocekivati perfekcija za 200$.

u winwin-u dobijaju u ponedeljak, i vec u utorak stize ljudima na adresu koji su kupili online u pretprodaji

pa naravno, prvo dobija winwin jer je asusov zastupnik .. ovi ostali ce dobiti kada winwin pokupi kajmak :) .. niko osim njih ne moze da ima na stanju dok im winwin ne isporuci trazenu kolicinu a to ce uraditi kada zadovolji svoje potrebe i svoje kupce jer je potraznja neverovatna

Opet neverovatno spamujete temu. Ovaj prica o ekranu, poredeci snimak ekrana kamerom i originalni video, ovaj prica kako ce winwin dobiti sutra... na osnovu cega ljudi? I koliko vi uopste imate godina? 12? tlinaest i po? Zavrsiste li osnovnu uopste? Komentari gori nego na mobilnom svetu... Da ne govorim da ste svi koji pljujete ekran na Nexusu najverovatnije sisli sa Samsungovih akvarijum CRT-ova ili u najboljem slucaju krs TN TFT-ova, ali jelte, zahtevate savrsenu IPS "matricu".
Gospodo, zahvalite se vasim bogovima i za ovo, jer da se mi pitamo, bili bi jos na Liri iz Nisa i Tim-u 011 sa CRT monitorima 640 x 480, ko ima para!!!

"Win Win Ivan

Postovani Milose,
Bice isporuceni cim budu iz Asusa stigli u zemlju.
Ocekujemo da to bude krajem ovog meseca ili pocetkom sledeceg. (Poslato 7.9.12.)" <-- obratite paznju na datum, kada je neko iz WinWin-a okacio komentar! Pre dva dana dakle i odakle vam sada ta informacija da ce stitci prekosutra???

http://www.winwin.rs/tablet-asus-ne...-coretegra-3-16gb-1gb-bt-gps-android-4-1.html

Jos odavno sam postavljao linkove na kojima eksperti tvrde kako Nexus 7 ekran ne valja i da ima dosta mana, evo ove slike su dokaz, ali sta ocekivati od 200$? Ovo jeste IPS matrica ali ko zna kakva, sada svi samo ponavljaju: "IPS, IPS, samo da je IPS"... kao da IPS mora da bude dobar.
Ovaj ekran to nije, ima ghostinga dosta i uopste nije "brz" ekran ali ne moze se ocekivati perfekcija za 200$.

Da si procitao tekst, vidio bi da covjek kaze da je ekran super, samo da po defaultu nije dobro kalibrisan, sto moze biti ispravljeno drugim firmwareom.

Aj da ne bude da ja lazem i spamujem .. na osnovu ovoga:

Screen Shot 2012-09-09 at 1.02.52 PM.png

Poslednja izmena:
Da si procitao tekst, vidio bi da covjek kaze da je ekran super, samo da po defaultu nije dobro kalibrisan, sto moze biti ispravljeno drugim firmwareom.

Po recima Supercuria, kalibracija je moguca. Ali je malo poboljsanja. Ali bice update-ova i modova sigurno. Jos kada bih mogao da ga kupim... :)

@testthenext Ti si neki ekspert i moderator ovde pa niko ne sme da napise svoje misljenje, iskustvo, neku informaciju... ako mislis da neko spamuje ne moras da doprinosis i sam tome. Ti kao da si ili da ces dobiti ne znam sta, idi brate ljubi ljudima iz Asusa stopala ako si im toliko zahvalan, nisu ti 'leba dali da jedes vec tablet od 200$, kao da ga ti proizvodis pa niko ne sme da napise ako nesto ne valja!

@TheStig Koji test i koji covek? Na nekoliko testova koje sam procitao su rekli da brightness i na 100% nije dovoljan i da ekran nije osvetljen, takodje da nije dobro vidljiv na suncu, da ima ghostinga, probijanja... procitao sam sigurno 10-ak testova. Ne zanima me sta i kako moze softverski da se odradi i uradi pricam out of the box kako stvari stoje.
Ako kosta tablet 200$ svi treba da ga hvalimo i dizemo u nebesa sada?? Ne razumeme niko ne sme nesto negativno da napise?

Oni (retki) koji su dobili perfektan uredjaj su srecni i zadovoljni, ali posetite XDA forum pa pogledajte koliko ljudi dnevno se zali na razne stvari sigurno ima oko 5-6 ozbiljnih problema sa tabletom koji se desavaju mnogima, to nisu retke situacije, vec je takva proizvodnja.

Poslednja izmena:
Imam galaxy s2, treba nexus 7 da mi stigne uskoro, pa sam hteo da pitam, da li cu moci ja da "saljem" tabletu internet koji primam preko 3G na telefon , odnosno da mi telefon bude kao wireless ruter, tako da mogu da koristim internet na tablet i kad nemam wifi domet, valjda ste me razumeli :D

^ Naravno. Tetherujes sa telefona i to je to.

Odustajem od dalje rasprave, pobedili ste... Cao!

Iako na slici "levo" izgleda bolje nego na slici "desno", ali kako se ovo moze porediti preko ekrana? Jedino realno poredjenje je da se uzme aparat (Nexus7, ne foto), i gleda slika dok se gleda i ono sto se slika.
Slokati posle i Nexus7 i aparat ili sliku sa aparata i Nexusa nije realno poredjenje bas, jer tu ima BAREM dva koraka koji menjaju percepciju (barem monitor i ono sto slika sliku :))

Nazad
Vrh Dno