Šta je novo?

Google Plus - Benchmark krug

Gizmo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
585
Kao što već znate, sa lansiranjem Google+ servisa dobili smo mogućnost da delimo osobe u različite Krugove (Circles), time filtrirajući šta će sa specifičnim krugom biti podeljeno, bilo da je to Youtube klip, slika, link ka nekom članku ili bilo koja druga informacija.

Od nedavno, pojavila se ideja da se otvori nešto slobodniji deo foruma gde će se upravo razmenjivati takav sadržaj, ali sa pojavom Google Plus-a imamo bolju alternativu.

Ideja je da svako ko ima svoj profil na Google Plus servisu, na ovoj temi ostavi svoju Gmail adresu, ali ne u punom formatu, kako bi se izbegao problem sa spamerima, već samo deo ispred @gmail.com. Zatim, svako od nas bi napravio na svom profilu odvojeni Benchmark krug, u koji bi dodavao adrese drugih ljudi ostavljenih na ovoj temi. Kada se bude prikupio dovoljan broj adresa, prvi post, tačnije ovaj, će biti izmenjen i biće dodata lista sa adresama svih članova koji su postovali u ovoj temi, radi preglednosti.

Veoma bitna stvar je da dodate svoj nickname sa foruma ispod vašeg imena i prezimena na Google+, kako bi znali ko je zapravo ko i da bi cela ova ideja imala smisla.

Glavna ideja je da saznamo nešto više jedni o drugima i diskutujemo o interesovanjima van IT kategorije, a Google+ nam konačno daje tu mogućnost. Ja se nadam da će odziv članova biti veliki i da će ova ideja biti uspešna :)

mail: sukijaki

Imam jedno pitanje. Kako to mislite da dodamo svoj nickname sa foruma ispod imena i prezimena? Da li se misli na ono polje: "A brief description of you"?

mail: petrovic.vlada
Vladimir Petrovic

Poslednja izmena:
Evo i ja se javljam, mejl je kao i korisničko ime, daxyco. A mislim da je gizmor mislio da ovde ostavimo i svoje ime, da se lakše snađemo?

Edit:
Mail: daxyco

Zbog preglednosti da stavim i ovako.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

mail: blaxican21

Desire TT

mail: sukijaki

Imam jedno pitanje. Kako to mislite da dodamo svoj nickname sa foruma ispod imena i prezimena? Da li se misli na ono polje: "A brief description of you"?

Upravo to :)

@daxyco

Nema potrebe da se ostavlja svoje ime i prezime, ideja je da čim dodamo nekoga u krug, vidimo koji je nick ispod njegovog imena i prezimena na profilu, tako da ćemo skapirati odmah o kome je reč :)

Zaboravih da i ja sam ostavim adresu.. :D

mail: gizmocar

Poslednja izmena:
mail: vladamomcina :d

Kako da dodam ove ljudi u circle?

Edit: Nije trebalo da pitam ovo :)

Poslednja izmena:
Najprostije moguće. U novo napravljenom Benchmark krugu stisneš Add a new person i ukucaš ovo što su ostavili u temi, samo što dodaš iza toga @gmail.com.

boris811

@LVidor

Pa se druzimo.....

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

mail>krnic.aleksandar
Ime zamislite Krnic Aleksandar
Ovde me znate kao BIA dodajte me i ja cu vas

Mail: wahad987
Milan Radosavljevic

Tapatalk

ciraecchi

dkrisan

prodigy986
Filip Trifunovic

edit: ja sam sve dodao u krug ali nikom ne vidim nick. Nemam pojma ko je ko. :)

Poslednja izmena:
mail: damjan024

Ljudi, ostavljajte nick sa foruma ispod svog imena u "A brief description of you" polju, inače cela ova ideja nema smisla ako ne znamo ko je ko :)

mail: daywalker2k5

mail: mmilicevic06

mail: edoqrcabash

mail: dragan.savic.gagi

Ne pitajte, svaka kombinacija koja mi se svidjala je bila zauzeta, pa sam stavio najgoru :D.

Imate u ABOUT delu vaseg profila other names pa mozete i tu staviti vas nick, ako necete da menjate a brief description of you deo. Ionako mora da se otvori profil da bi se videlo oba, trenutno se na mouse over popup preko slicica ljudi vidi trenutno zaposlenje samo. Naravno nemojte zaboraviti da stavite da je Other names polje vidljivo za sve ako nju koristite :).

aleksandar.madjarev

Poslednja izmena:
Znam to dobro, ali nemam pojma gde se ono zapravo vidi, izgleda nigde: "Your nickname won't be shown on your profile, but it may be used (instead of your full name) in other Google services." . Ovaj opis ispod imena je safe bet i lako dostupan svima da vide.

Nazad
Vrh Dno