Google Play Services nije podržan?

canejr

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poruke
921
Poena
18
Acer tablet, B1-780, Android 6. Koristio ga za pravljenje sopstvenih igrica, sve je bilo u redu.
Tablet retko koristim i danas prvi put primetih da prijavljuje kako Google Play Services nije podržan na mom uređaju. Ništa detaljnije.
Odradio neki update, sve isto (isti je i Android).
Tablet se nalazi na najnovijoj listi podržanih uređaja za Google Play Services.
U Play prodavnici piše da PS zahteva minimalno baš Android 6.0.
Brisao sam keš i podatke za PS, prema nekom uputstvu sa neta, nije pomoglo.
Play Games se ne buni ništa.

Inače, nema nigde ni ikone za Play prodavnicu, morao sam preko browser-a. Instaliram (ponovo) PS, prijavi da je instaliran (i raspoloživ za moj uređaj). Kliknem na opciju Open in Play Store app i kao da za trenutak pokuša nešto da otvori, ali se ništa ne desi.

Instalirao (kroz browser) Google Play Console, a on mi otvori prvo prozor u kom piše "Purchase successful"? Nigde nije pisalo da se plaća?

Šta se dešava i kako da rešim problem?
Hard reset mi nije opcija.
 

canejr

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poruke
921
Poena
18
Nisam rešio problem. Skinuo sam i apk za neku noviju verziju PS, ali i dalje isto. Uradio "uninstall updates" i vraćanje na fabrički PS, isto. Više ne mogu ni da instaliram programe. Otvorim prodavnicu kroz brauzer, ali kada izaberem instalaciju samo mi kaže da je došlo do greške kod njih i ništa. Morao sam da tražim apk i za neke programe koji su mi bili neophodni. Nađoh na Acer sajtu jednu prijavu tog problema koji je korisnik rešio tek hard resetom. Nažalost, kako rekoh, meni nije opcija.

Definitivno je problem do Gugla, ali oni kao da nemaju nameru da ga reše. Ili je sporedan efekat nečega što neće da menjaju.
 
Vrh Dno