Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niko ovde nije bezobrazan, niti pitao za platu, niti komentarisao i sudio o tome. Pričamo o ceni telefona i kako je prošao, vrlo bitno u oceni telefona. A forum je inače dobro mesto da se razvije osećaj da li smo nešto preplatili - česti su i saveti šta se smatra povoljnim. Ako ga je telefon izašao 1000€, na primer, onda telefon nije vredan tih para i ja bih u tom slučaju voleo da mi se ukaže da to nije povoljno, za neki nauk.

Pretplate i cene možete da pogledate svuds u svetu na netu, ima i sajtova koji se samo tim poređenjima bave.

Pa zar svako od nas zasebno treba da vija po netu i istražuje uz koji paket je čovek uzeo telefon? Zar misliš da za svaki možeš da na osnovu cene telefona odrediš i paket?
Ako ti kažem da sam S7 edge dobio za 1din, šta misliš uz koji paket i kod kog operatora sam? Mogu da se kladim da nećeš pogoditi.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja mislim da si ga dobio zbog neke kompenzacije za dosta malo para ,tako mi nešto u glavi :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa da, dobio ga bez doplate, skinuli mi preostale rate za telefon, skinuli i pretplate... praktično me izašlo kao da sam plaćao 24 meseca samo pretplatu za Box i ništa više.
Poenta tog pitanja je da prosto ne možeš znati (a i zar forum ne služi za razmenu iskustava?) kako je ko prošao ako taj neko ne napiše za koliko para je i uz koji paket uzeo telefon. Mislim, nije da meni ili bilo kome neko gleda u novčanik, pričamo o ponudi i to je to...

Da ne bude prevelik off ali tako je ovde na forumu. Uglavno se bune kada je u pitanju cena i gledanje u tudj novcanik.
Ali zato vecina skoci odmah da pita gde je uzeto kada cuju da je nesto uzeto ispod cene ili na kroz akciju odnosno popust. U principu onda su svi spremni za neku semu i da se ogrebu kada je u pitanju snizena. I tada nije bitno sto su oznacili uredjaj kao "krs"pre par meseci.
Kada sam ja naveo za svoj telefon da je uzet ispod cene na PM mi se javilo par clanova cije nickove sam prvi put video ovde od kada sam registrovan (kapiram da su alternativni nalozi nekih clanova koji vole da kombinuju i preprodaju), a pratim forum skoro na dnevnoj bazi.

Ne znam na kakve šeme misliš, ali čovek je lepo napisao da je telefon uzeo legalno, kroz svoj paket. Meni je drago ako je bilo ko od vas uspeo da izboksuje nešto od njih, koji god da su, ali isto tako ne vidim šta je problem napisati cenu paketa i telefona u tom paketu...
Ali avaj, ok, dosta od mene na ovu temu. Ko bude hteo neka napiše kako je prošao, a ko neće ne mora. 100 ljudi 100 ćudi, 100 žena...nastavak znate.

Nisam mislio na tebe ni na loznicu, bez brige, nema potrebe da se osecate prozvanim. :)

Glupo je ovako coveku zapinjati (ako ne zeli da kaze) jer postoji dezurna ekipica od par clanova sa dodatnim nalozima koja da mu skoci na pm (gde/sta/kako sto) cim vide da je neko uzeo na snizenju a ne zeli da podeli u potpunosti na forumu.

Iz licnog iskustva samo delim, slazem se sa Ivanom, bolje pusti odmah na pm jer samo "kacis metu na ledja" kroz javne. Nema potrebe da ga "cedis" za info kroz javne postove. ;)

Inace sto se akcija preko operatera tice, ja sam se prekrstio kada mi je drug rekao za koliko je uzeo jabuku sa mesecnim paketom u Srbiji. Nije normalno sta rade operateri i stvarno ne znam ko sebi moze da priusti sa takvim paketima. I zasto bi bilo ko uzimao tako nesto kada moze bolje da prodje sa telefonom bez ugovora (barem kod nas u Srbiji).

Poslednja izmena:
Što mene ubaci u priču ,ja se nisam osetio prozvanim :)

Čak šta više slažem se sa tvojim prethodnim postom

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Bar jedan član na forumu ima ovaj model. Konačno nešto korisno od info da očekujem u temi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Utisak mi je da ne vredi tih para.
24 GB interneta, unlimited texts and calls. +2 GB interneta u roaming u evropi i unlimited texts and calls +£5 dnevno za korištenje svega toga ako si u celom svetu.
Meni vredi, ako si na to mislio.
Kao aparat samo stereo zvučnici fale. Ostao je savršeno, iako to ne postoji☺️

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Poslednja izmena:
Najvažnije je da tebi vredi. Ako i inače koristiš i imaš potrebe za ovaj, rekao bih neki premium, paket/tarifu - onda se potpuno slažem. U svakom slučaju je to dobar telefon i neka te lepo služi [emoji6]

Kad smo vec kod zvuka, whathifi ponovo nije bas zadovoljan sa audio kvalitetom Pixela - http://www.whathifi.com/google/pixel-xl/review

But when it comes to sound, it’s like Google’s engineers ran out of steam; there’s no hi-res audio support and the sound quality is nothing special.

The Pixel XL impresses with innovation, exclusive features and a pure Android experience, even if the sound quality isn’t the best

Mada sudeci po tom komentaru i ostalim utiscima ovo je Nexus (je6es Pixel naziv) sa najboljim audio izlazom do sada.

A brate za tu cenu koju su roknuli trebali su bar taj mrtvi zvuk da naprave kako valja.. Dobro, ocigledno svakom telefon mora nesto da fali, pomislio bi covek da se dogovaraju :D

A brate za tu cenu koju su roknuli trebali su bar taj mrtvi zvuk da naprave kako valja.. Dobro, ocigledno svakom telefon mora nesto da fali, pomislio bi covek da se dogovaraju

Ma to vecina nece ni primetiti..

Ali me i dalje malo cudi kako htc, sony, samsung sa istim QC cipsetom pruzaju bolji audio kvalitet, ocigledno iskustvo na polju zvuka, implementacija pa i softver tu igraju najbitniju ulogu.
HTC jos ide i korak dalje sa solidnim pojacalom ali ocigledno samo na svojim uredjajima.

Na kraju mnogo je bolja kombinacija imati bilo koji flagship android (u ovom slucaju Pixel/XL) u kombinaciji sa kvalitetnim in ear slusalicama (iz ranga 75-150$) nego neki fon sa zasebnim premium DAC-om a uz neke muljave krsine od slusalica :)

Kad smo vec kod zvuka, whathifi ponovo nije bas zadovoljan sa audio kvalitetom Pixela - http://www.whathifi.com/google/pixel-xl/review

Mada sudeci po tom komentaru i ostalim utiscima ovo je Nexus (je6es Pixel naziv) sa najboljim audio izlazom do sada.

Realno za 1000-1200e koliko se krece po EU (neka je i 800e) treba da sve bude "top of the line" bez ikakvih kompromisa, u skladu sa cenom koju su zacepili. Sto naravno nije. Tako da hebes ga da li je "najbolji Nexus do sada" i hebes placene testove.

Za 500e manje HTC 10 (koji sigurno sije uzduz i popreko sa svojim DAC/AMP resenjem) ne vidim da je losija opcija, ili pak O+3T... A i oni imaju svoje mane... :)

U svakom slucaju Gugl zna svoju racunicu, a da li ce moci da moci da odglume jabucare ostaje da se vidi...

Kad vec pominjes HTC 10, izgleda nema nikakav ''fensi'' DAC/AMP vec se oslanja na qualcomm S820 zvuk i neko mini pojacalo :) Ozbiljno, kopali su neki po htc 10 i nigde nisu nasli ''premium DAC''. 99% nijedan htc do sada nije imao zaseban cip vec su se oslanjali na qualcomm zvuk, pojacala i realizaciju htc strucnjaka.

Jasno je da vec godinama i Qualcomm nudi sasvim solidan audio kvalitet ali je potrebna i kvalitetna implementacija od strane proizvodjaca pa i softver.. cini mi se da po merenjima cip iz S820/821 ima slicne karakteristike kao Cirrus Logic (kupili su wolfson) iz S7/E Exynos. Naravno ne gledajte gsmarena merenja, bullshit su po misljenju mnogih a i ja sam odavno batalio njihove testove zvuka (npr. cini mi se da LG G3, koji zvuci totalno ''dull'' u odnosu na ostale S801, ima bolje rez. od nekih telefona sa sabre dac-om :d)

Naravno slazem se, verovatno su trebali malo vise da se potrude oko Pixel audio izlaza, posebno jer ih htc proizvodi. Kvalitetni DAC danas kostaju smesno malo ali opet nije sve u tom cipu od par desetina dolara, treba tu obezbediti sve ostalo ''da valja''..

Poslednja izmena:
Kad li cemo imati prvog vlasnika pixela na forumu, sta mislite? :D

Ko zna kad, vidis da su svi presli na mate 9 temu. :D Cini mi se da je pixel preskup za ono sto nudi..Vole ljudi clean android, ali svakom normalnom ce biti dovoljan 5x/6p za dosta manje para.
Jer realno kamera 6p/5x je i dalje medju vodecima, performanse su tu negde.. Jedino taj dizajn i ekran. Po meni nije vredno prelaska i da imam pare (a nemam ih naravno ) :D

Polako, morace i ti Pixeli da popadaju ispod 500e/450e a onda ce ih imati pola bencha :)

Hoce, ali za jedno godinu i po dana.
A i dostupnost kod nas je 0, tako da ne verujem da ce ih biti nesto..

Za godinu dana će izaći bolji telefoni koji će koštati slično kao pixel kada mu padne cena. Ne vidim logiku da se daje 500e (ako bude koštao toliko) kada će za slične pare op4 ili sličani uređaji biti daleko bolja kupovina. Voleo bih da ga koristim ali jednostavno meni ne vredi te pare... Osećao bih se opljačkano da sada dam 820e za njega...

Za godinu dana će izaći bolji telefoni koji će koštati slično kao pixel kada mu padne cena. Ne vidim logiku da se daje 500e (ako bude koštao toliko) kada će za slične pare op4 ili sličani uređaji biti daleko bolja kupovina. Voleo bih da ga koristim ali jednostavno meni ne vredi te pare... Osećao bih se opljačkano da sada dam 820e za njega...

+1
Ma
Sta opljackano, osecao bih se kao najveci ***** da dam te pare za njega.
Kao sto je neko vec rekao gore, kad ti kazu 820€ mora sve da bude savršeno i cao,necu da razmisljam dal ce zvuk da me zeza,necu prosečan zvuk na sluskama, hocu najbolje jer placam najskuplje.
Prvi mrzim kad neko vadi sitnice i zamerke,ali kad su se gospoda drznuli da zveknu tu cenu onda ocekujem da sve bude top.

Ko zna kad, vidis da su svi presli na mate 9 temu. :D Cini mi se da je pixel preskup za ono sto nudi..Vole ljudi clean android, ali svakom normalnom ce biti dovoljan 5x/6p za dosta manje para.
Jer realno kamera 6p/5x je i dalje medju vodecima, performanse su tu negde.. Jedino taj dizajn i ekran. Po meni nije vredno prelaska i da imam pare (a nemam ih naravno ) :D

Ljudi se vise nalozili na mate 9 nego na Pixele iz manje vise opravdanih razloga. Pixel XL je bezmalo pa duplo skuplji ali sa mozda malo boljom kamerom i displejem. Cena od 1000+ eura je bolesna cak i za IP koji to gradi godinama i nudi bolju podrsku, premijum garanciju, neki prestiz na koga se loze siroke narodne mase. Dok se Pixel pojavio preko noci sa jos visom cenom. 95% ljudi koji ne prate it forume ne zna sta je Pixel od 99% ljudi zna sta je IP i sta predstavlja. Cene nikako nisu smele da idu preko 600 za obicni odnosno 700e (za XL). I to bi bio neki plafon da bi nekog zainteresovali

Zanima me kako prodaja ide u americi, jel citao neko na netu ?

Sent from my Pixel using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno