Kad vec pominjes HTC 10, izgleda nema nikakav ''fensi'' DAC/AMP vec se oslanja na qualcomm S820 zvuk i neko mini pojacalo 🙂 Ozbiljno, kopali su neki po htc 10 i nigde nisu nasli ''premium DAC''. 99% nijedan htc do sada nije imao zaseban cip vec su se oslanjali na qualcomm zvuk, pojacala i realizaciju htc strucnjaka.
Jasno je da vec godinama i Qualcomm nudi sasvim solidan audio kvalitet ali je potrebna i kvalitetna implementacija od strane proizvodjaca pa i softver.. cini mi se da po merenjima cip iz S820/821 ima slicne karakteristike kao Cirrus Logic (kupili su wolfson) iz S7/E Exynos. Naravno ne gledajte gsmarena merenja, bullshit su po misljenju mnogih a i ja sam odavno batalio njihove testove zvuka (npr. cini mi se da LG G3, koji zvuci totalno ''dull'' u odnosu na ostale S801, ima bolje rez. od nekih telefona sa sabre dac-om :d)
Naravno slazem se, verovatno su trebali malo vise da se potrude oko Pixel audio izlaza, posebno jer ih htc proizvodi. Kvalitetni DAC danas kostaju smesno malo ali opet nije sve u tom cipu od par desetina dolara, treba tu obezbediti sve ostalo ''da valja''..