Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - nova tema

E, moj, s4_p4, još si uzeo da pišeš i sa lažnog nicka "rix"... Okačiću večeras fullsize slike poređenja Pixela i iPhone X i to u lowlightu.

Tacno se vidi po nacinu pisanja i kolicini fanbojizma da je to on, 99% :)

Ovo je teži slučaj nego što sam mislio :D

Raspravljate o glupim stvarima - lowlight su najgori uslovi i svaki telefon ima jedva upotrebljive fotke. Kome treba low light photography nece koristiti telefon...
Sent from my iPhone using Tapatalk

+1
Ima i po koji razuman :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
n1tro je u pravu ali takav stav vise odgovara pravom, foto (DSLR/MILC) delu foruma, iz jasnih razloga. Generalno ljudi sve vise koriste kamere na telefonima ne samo za fotografisanje vec i za razne modove video snimanja pa zato low/mid-range kompakt fotoaparati odavno izumiru i u zivotu ih drzi samo globalni potrosacki setup :d jer ljudi na rasprodajama, pred praznike i putovanja kupuju i ono sto im u sustini ne treba :)

Vest od pre godinu dana: Samsung’s Camera Business Was Killed by Smartphones
Samo da dodam da su najpoznatiji proizvodjaci jos daleke 2004. godine izrazili zabrinutost zbog ugradjivanja CIF i VGA kamera na dumb/feature telefone a pogledajte kakve kamere i kamkordere imamo vec duzi niz godina na smartfonima, cak i na onim od 200-300$ :)

iPhone kamere su uvek bile medju najboljim na trzistu a od titule najboljih ih deli samo Apple politika (ustede, naravno) da uvek koriste jedne od najmanjih senzora u klasi jer da koriste senzore kao Pixeli kvalitet fotografija bi bio prakticno isti ili cak malo bolji.
Zna se odavno da Apple ima najbolji softver/post-processing kamera i da izvlace maksimum iz senzora koji koriste a koji su najcesce najmanji u klasi. Isto vazi i za video snimanje. Upravo zbog toga iPhone uredjaji su uvek pri vrhu po opstem foto i video kvalitetu i predstavljaju siguran izbor.

Nije sramota imati malo losiju kameru od Pixel modela koji koriste i jedne od najvecih, najboljih senzora u smartfon svetu a u isto vreme imaju i sjajan hdr+.

Fotografisanje i video snimanje u low-light uslovima postaje sve bitnije mnogima i zato se glavna poboljsanja ocekuju upravo na tom polju. Nekada su kamere sa telefona bile neupotrebljive u takvim uslovima, vec godinama su upotrebljive a neki modeli su otisli i korak dalje jos pre 3 godine (Nexus pa onda i Pixeli) a htc, samsung, huawei a od nedavno i sony nude tehnologije koje obecavaju jos bolji kvalitet snimaka u takvim, losim svetlosnim uslovima.

Poslednja izmena:
Low light fotke danasnjih top telefona su bolje od profesionalnih dslr aparata iz 2010 godine. To sam licno testirao na Canon-u 5D mark II, cije su fotke na iso 3200 prepune suma i uzasnog kvaliteta za danasnje standarde.
Tako da ta prica, kome treba low light neka uzme aparat, ne piju vise vodu.
Cenim da je recimo kvalitet pixel2 kamere u rangu APSC ili Micro4/3 mirrorless aparata iz 2012-2013

Poslednja izmena:
Kakav je S821 kao potrosac? Da li rasipa bateriju kao 808/810 ili je bolji?
Moze li neko da uporedi bateriju na manjem Pixelu sa N5X koji ima nesto manju bateriju i nesto veci ekran, kao i sa Mi A1 koji ima malo vecu bateriju ali i dosta veci ekran pa i pored toga ostvaruje jako jako dobre rezultate?

Pa gde ćeš lošiju bateriju od 5X i gde ćeš gore od SD808 i SD810 ? :)
Troše, greju, crkavaju ...

Poslednja izmena:
Pa gde ćeš lošiju bateriju od 5X i gde ćeš gore od SD808 i SD810 ? :)
Troše, greju, crkavaju ...

Haha vala ne znam da li ima goreg...
Pitam ako bi neko mogao da uporedi sa Mi A1 ili N5X koji sam imao, da bih imao cisto neki pandan kakva je baterija na Pixelu

A i cekam da sysninja okaci fotografije za poredjenje, da se zanimam dok ne stigne moj Pixel[emoji4]

Kad ti stize? Meni 20og tek, vec me ubi iscekivanje... :D

Inace, trebalo bi da je baterija negde 30-40% bolja od N5X, a kamera je skoro ista, mozda za nijansu bolja kod Pixela.

Sent in style from my Moto X Style

Kad ti stize? Meni 20og tek, vec me ubi iscekivanje... :D

Inace, trebalo bi da je baterija negde 30-40% bolja od N5X, a kamera je skoro ista, mozda za nijansu bolja kod Pixela.

Sent in style from my Moto X Style

Verujem kako je [emoji2]
Meni stize od subote do utorka. Nadam se da ce moci ceo dan baterija. U svakom slucaju ce biti dobar upgrade posle N5X i iPhone koji idu 2 puta dnevno na punjac.
Mislim da sam pregledao sve moguce testove na internetu i trebalo bi bar za nijansu da je bolja na Pixelu. Ako nista, bar ce prednja biti bolja.
Mada poceo sam i da zaboravljam kakve su kamere na 5X, odavno je crk’o, a kriterijumi su mi dosta opali koristeci iP [emoji23]

Odakle si ga uzeo ako nije tajna ?
Ovi sa kp mi deluju kao da su svi nabavljani refurbished..

Pa cenim da ne može . Ali sama cena je dosta da te udari briga :) taj mali pixel nije jeftin ni u Dubaiju ..
Znam da je bilo brdo akcija po svetu gde su ti refurbished išli za oko 250e.
Ne kažem da je 100% refurbished ali bilo bi dobro kada bi nekako mogao da budeš siguran da nije..

Pa cenim da ne može . Ali sama cena je dosta da te udari briga :) taj mali pixel nije jeftin ni u Dubaiju ..
Znam da je bilo brdo akcija po svetu gde su ti refurbished išli za oko 250e.
Ne kažem da je 100% refurbished ali bilo bi dobro kada bi nekako mogao da budeš siguran da nije..

Bilo bi dobro, ali ne znam. Pitao sam vec u temi da li je moguce videti da li je telefon vec paljen, ali izgleda da ne zna niko.
Kad smo kod refurbished, pre par godina sam narucio telefon na internetu u jednoj radnji iz Bg (da ne kazem kojoj) i kada je stigao video sam ispod baterije zalepljen papiric na kome pise nesto na nemackom, sto znaci da je telefon sigurno otvara i servisiran. Ne znam kako sam tada presai preko toga, ali telefon je radio najnormalnije nekoliko godina, cal radi i dan danas...

Realno, da ti neko da refurb i ne kaže ti, teško (ako i uopšte) da bi mogao da skontaš da je refurb. Vizuelno sigurno ne bi.

Što se kamere tiče, upoređivao sam devojkin Pixel XL sa mojim 6P i čini mi se da su njene fotke za nijansu bolje. Ako budem imao vremena mogao bih da okačim poređenje ako nekome znači.

Sad sam zaplasen malo. Mada nasao sam na nekim nemackim sajtovima za 315-330e, tako da ne mora da znaci.
Ako bas budes imao vremena okaci, ali nije moranje, verovatno svi vec znamo rezultate[emoji2]

Koliko košta telefon? U Skandinaviji su poslednja dva meseca dosta pojeftinili, 325e za mali, i 365e za XL. Slično je bilo i sa 6P kad sam ga kupio. Razmišljao sam da uzmem XL, ali mi ne deluje kao neki razuman upgrade.

Ma eno na kp pixel 2 za 340e šta se mučite sa jedinicom :d

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

@s4_p4, trošiš nam vreme ovde i zezaš, ovo što si postavio je varanje i dovođenje u zabludu! Ovde vrtimo priču gde se postavljaju fotke da bi se uporedilie i kako, ima više servisa, a ti postaviš preko TT! Zamenio si slike, druga je slika Apple, za koju ti kažeš da je Pixel.

Da li si na osnovu ove dve fotke dosao do tog infoa, ili imas neke druge fotke? Ako je do ove dve fotke ovde, kod mene ja ne mogu da vidim te podatke, nema ih u exif-u fotografije.

Naravno, kako drugo? Zakačio sam prilog gde se vidi da je njegova slika i info iščitane sa slike.

Evo, i ja sam skinuo ovu fotografiju sa foruma i exif ne iscitava.

Prilozi

• Screen Shot 2018-05-10 at 09.10.43.png
    Screen Shot 2018-05-10 at 09.10.43.png
    963.1 KB · Pregleda: 108
Pa dobro, typo, dešava se...al realno po slikama je genuine; ako je za te novce (i ispravan) nema bolje kupovine! Doduše i ja omaših 370e je cena

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

350e je Pixel na KP, ko zna, mozda je sve u redu.
Mislim da sa 6P Pixel nije neki upgrade

Nazad
Vrh Dno