Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - nova tema

Meni iskreno Pixel pravi bolje fotke od Pixel 2.

Gledao sam i uporedni test (da li anandtech ili verge) nekih telefona i bas bili tu Pixeli sa HDR auto i HDR ukljucenim.

Ja to volim da uzmem i sam proverim, pixel 2 nisam video ali sam uporedjivao sa 6s koji sam imao i stvarno je mnogo bolja na pixelu ali je losija od 8.

Lošija kamera ti je na Pixelu nego na osmici/X? Meni obrnuto, doduše pričam o fotografijama, pogotovo u low lightu.

Što se tiče video zapisa bolji je na 8/8+/X.

Ja to volim da uzmem i sam proverim, pixel 2 nisam video ali sam uporedjivao sa 6s koji sam imao i stvarno je mnogo bolja na pixelu ali je losija od 8.

Nešto si ti omašio, ali za svaki slučaj postavi to poređenje u istim sulovima koje si pravio da vidimo. Teško da je iP8 bolji, al, ajde, možda grešim.

Kako da ih postavim, ona da mi ih posalje viberom a onda ja preko telefona ovde.Besmisleno, slozices se.Nemam tapatalk, filkcr i ostala cuda.To smo za prvi maj opalili nekoliko slika preko dana i meni se vise svidja ono sto je napravio iphone 8 sto ne znaci da sam neki strucnjak i da sam u pravu.Low light i video nisam probao_Ono sto hocu da kazem je da sam vrlo zadovoljan pixelom i prija malo promena posle toliko godina na iosu,Jos samo da vidim sta cu za bateriju, sumnjam da kod nas ima da se kupi nova.

Super je kad moraš samo 2x dnevno da puniš telefon, uživaj sa istim ;)

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Kako da ih postavim, ona da mi ih posalje viberom a onda ja preko telefona ovde.Besmisleno, slozices se.Nemam tapatalk, filkcr i ostala cuda.To smo za prvi maj opalili nekoliko slika preko dana i meni se vise svidja ono sto je napravio iphone 8 sto ne znaci da sam neki strucnjak i da sam u pravu.Low light i video nisam probao_Ono sto hocu da kazem je da sam vrlo zadovoljan pixelom i prija malo promena posle toliko godina na iosu,Jos samo da vidim sta cu za bateriju, sumnjam da kod nas ima da se kupi nova.

E, ako je tako bilo poređenje, slike preko vibera i to na telefou, onda je to potpuno merodavno. Napiši da si tako poredio, da ne pomisle ljudi da si radio neko "pravo i realno" poređenje. Što se tiče baterije, taj telefon ima više od godinu dana, baterija je degradirala naravno, a trenutno lepše i sunčano vreme napoljuu odvrne automatiku, pa procenti idu dole, *mjau**mjau**mjau*. Ili da nađeš original bateriju, ili zaboravi i koristi tako.

Koji deo tacno nisi razumeo u recenici "To smo za prvi maj opalili nekoliko slika preko dana"
Posto nemam iphone 8 i da bih postavio slike sa istog ona mora da mi ih posalje viberom i onda ja da ih postavim ovde.

Ti ako sam sebe razumeš kad se tako upleteš... a upleo si se, upleo si se da ne možeš da potvrdiš to što si pisao. Poređenje, ok, postavi slike, nemam, ja ne koristim ovo, ne korisim ono, ali to je viber, pa uporedio na telefonu. Pravio si poređenje sa vibera na telefonu. Sve jasno. 8 nema bolju kameru. Teraj dalje. Sve ok.

Ja mislim da je hteo da kaze da ce slika izgubiti na kvalitetu ako mu posalje preko vibera i onda poredjenje nije merodavno.

8/8+ ima dobru kameru, ali samo po danu i na otvorenom. U zatvorenom, sumrak/mrak i generalno uslovima sa slabijim osvetljenjem su totalno neupotrebljive. Imao telefon pa pišem iz prve ruke, jedna od bitnijih stvari zbog koje sam se otarasio ip8+. Bolje fotke puca S7 i telefoni iz tog cenovnog ranga u tim uslovima. Za mene, totalno razočarenje.
Što se komparacije tiče, voleo bih da vidim te primere na kojima Pixel izbacuje lošije.

Uzgred, fotke se mogu poslati na brdo načina a da se ne izgubi na kvalitetu. Neki cloud servis (GDrive, Noć, Dropbox itd.) ili prosto u mejlu.

Ma batali to sa youtube i neta generalno. I na tarabi piše svašta ;)

Aha, znaci da verujemo vise tebi nego hiljadama testova na netu.

Raspravljate o glupim stvarima - lowlight su najgori uslovi i svaki telefon ima jedva upotrebljive fotke. Kome treba low light photography nece koristiti telefon...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dokle više da telefon nije za slikanje u uslovima slabije osvetljenosti? Šta vam ovo znači? Imate digitron, računa samo do tog i tog broja? Za veće cifre kupite PC? Stvarno?! Odavno su se povećali senzori, softver je napredovao, telefoni daju sasvim zadovoljavajuće slike u uslovima slabe osvetljenosti. Niko ovde sa telefonom ne ide po svadbama da slika i prodaje slike mladencima i gostima, pa da se kaže ne može, mora dSLR i ozbiljnija oprema. Treba li da kupim i poseban MP3 player? Navigaciju? Pa šta će mi telefon koji košta par stotina evra ako sve to ne obavlja?

U zatvorenom, sumrak/mrak i generalno uslovima sa slabijim osvetljenjem su totalno neupotrebljive.

Dobro, verovatno je Petar razočaran, obzirom koliko košta 8 Plus, očekivao je više, nije da nisu neupotrebljive, bar nisu ove sa moje bivše 7, cenim da nisu ni sa 8, ali daleko da šišaju i čiste konkurenciju, to stoji, još vremešni 5x i 6p čiste iP u uslovima slabije osvetljenosti.

Poslednja izmena:
Naravno, imam X i dosta su mu lošije low light fotografije nego Pixel i 5x (imam i ova dva telefona).

Nije bolji ni u dnevnim uslovima.

Aha, znaci da verujemo vise tebi nego hiljadama testova na netu.
Ne. Kupi telefon, okini par sličica pa dođi ovde da popričamo ;) Ja jesam i ovo na netu je sve samo ne objektivno :) priznajem, jedna od najvećih grešaka iz prošle godine koje sam napravio je bila kupovina tog telefona. Ista priča je i sa 8 i sa X. Fotke su bolje na starijim verzijama 7/7+.

Problem je što ste zsgrizli jako i što kad se napiše činjenično stanje vi se ponašate kao da vam neko oko vadi. Opusti se, to je samo telefon.

Ovo već ne mogu da se složim, nisu bolje fotke na 7/7+ nego na 8+/X. :)

Ja sam stekao takav utisak. Nisam imao 7/7+, ali jesam skoro 3 meseca vozio 8+ i fotke u uslovima slabijeg osvetljenosti su zaista kriminalno loše za tu klasu telefona.
Neko je spomenuo da uslovi slabe osvetljenosti nisu merodavni, naprotiv, tu se vidi najveća razlika među kamerama. Po danu i napolju će gotovo svaki napraviti savršenu fotku, ali uveče je neka totalno druga priča.
Elem, 8+, pa i X, definitivno imaju problem sa kamerama. Nešto su zeznuli i prosto ne izbacuju fotke kakve bi morali. Da li je softver problem ili je dosegnu maksimum tog hardvera, ne znam, ali znam da ne radi posao.

Nisam ja kivan ali jesam razočaran, nije me niko lupao po ušima, dao sam mu dovoljno prilike, ali mi dete odrasta i prosto nisam mogao da dozvolim da nemam fotke koje mogu pogledati na kompu/tv-u kroz par godina.

Nego, taj Pixel 2, jel može neko da okači neku fotku u odgovarajućoj temi? Mislim na fotke pre svega u ovim uslovima gde je osvetljenje minimalno. Sa i bez blica. Još ako bi bio neki živ objekat u kadru, to bi bilo idealno. Hvala.

A sa kojim telefonom sad dete srecno odrasta a i vi zajedno sa njim.

Nije bitno koji telefon sada koristim, nego to da imam daleko bolje fotke, fotke koje mogu da izradim ako želim, koje nisu kao vodenim bojicama crtane ili totalno zrnaste. I ne vidim čemu ovakvo pitanje i pominjanje mog deteta.

6c768931e3f8a1b08fe87253e1a9f96d.jpg

52e988ffcbc3a6c9125a9575e8ba8633.jpg

Evo pa vi procenite, prva je iphone 8 a druga pixel

Malo manje svetlosti na prvoj, ali dosta vise detalja,crep,lisce,ograda,a pogotovo ako zumiras total tv [emoji1] Boje su takodje malo zivlje,u ovom slucaju,meni licno bolja fotka.

@s4_p4, trošiš nam vreme ovde i zezaš, ovo što si postavio je varanje i dovođenje u zabludu! Ovde vrtimo priču gde se postavljaju fotke da bi se uporedilie i kako, ima više servisa, a ti postaviš preko TT! Zamenio si slike, druga je slika Apple, za koju ti kažeš da je Pixel.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    51.4 KB · Pregleda: 147
E, moj, s4_p4, još si uzeo da pišeš i sa lažnog nicka "rix"... Okačiću večeras fullsize slike poređenja Pixela i iPhone X i to u lowlightu.

@s4_p4, trošiš nam vreme ovde i zezaš, ovo što si postavio je varanje i dovođenje u zabludu! Ovde vrtimo priču gde se postavljaju fotke da bi se uporedilie i kako, ima više servisa, a ti postaviš preko TT! Zamenio si slike, druga je slika Apple, za koju ti kažeš da je Pixel.

Tesko da je ta druga sa iP8,8/X podignu malo saturaciju u odnosu na prethodne modele,ovakvu boju “zelenila”nikada nisam dobio na X,ovde deluju nekako isprane boje. U svakom slucaju,bolja je prva fotka,cime god da je fotkano,to se vidi i preko tt,a isto bi bilo u full rezoluciji..

@sysninja
Okaci i neke dnevne ako ti nije problem.

Pa evo čovek ti pokazao čija je slika, da l' ti dobijaš bolje, to je drugo.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Bolja bi bila na A1 sa Gcam-om nego ova od ip8 :d

Vrh Dno