Kao nekada sto je vazilo za Samsung, tako je sada kod pixela.Meni se na pixel 7 pro baterija nadula posle malo više od dve godine. Nisam mogao bateriju nigde kod nas da nađem. Na kraju narucio bateriju sa ebay-a, sam zamenio i prodao telefon. Dosta brže degradiraju baterije nego kod ostalih proizvođača.
Ja sam za mogućnost da VoLTE radi saznao tek pošto sam instalirao decembarsku zakrpu. Ako se dobro sećam valjda dejstvo Shizuku haka prestaje tek nakon apdejta? Deinstalirao sam aplikaciju pa ću pratiti stanje, za sada sam primetio jedino da je LTE+ ikonica sad samo LTE.Možda ne bi bilo loše da probamo da sumiramo na kojim sve modelima radi VoLTE i bez Shizuku-a a na kojima ne? Ja tipujem na to da će raditi na modelima počev od 8a i novijim ali dajte vaša iskustva.
Uključen, sve je otključano sa strane operatera. Problem je do Google-a a rešenje je do obe strane, tj. do komunikacije na relaciji Google/operater.@Rwande proveri je l uključen VoLTE kod operatera za broj u 6a. Ako te ubeđuju da jeste probaj u drugom telefonu
Bitno je samo koja je ikonica aktivna tokom govornog poziva. Ako tada nestane LTE/LTE+ ikonica znači da 4G ne radi tokom poziva tj. da pada na 2G mrežu. Jer 3G baznih stanica više nema.Ja sam za mogućnost da VoLTE radi saznao tek pošto sam instalirao decembarsku zakrpu. Ako se dobro sećam valjda dejstvo Shizuku haka prestaje tek nakon apdejta? Deinstalirao sam aplikaciju pa ću pratiti stanje, za sada sam primetio jedino da je LTE+ ikonica sad samo LTE.
Fingers crossed.To možda znači da će pixel 11 oficijalno da sleti u Srbiju sledeće godine ? 🙂
Jesi li to proverio u drugom uredjaju ili im verujes na rec. Vec 10ak puta smo pisali po Pixel temama da oni tvrde i ubedjuju da je VoLTE aktivan, ali imaju bagic, dok ne pogleda napredna podrska, nema od toga nista.Uključen, sve je otključano sa strane operatera. Problem je do Google-a a rešenje je do obe strane, tj. do komunikacije na relaciji Google/operater.
Provereno u core-u i aplikativnoj podršci. Inače radim kod operatera 😀Jesi li to proverio u drugom uredjaju ili im verujes na rec. Vec 10ak puta smo pisali po Pixel temama da oni tvrde i ubedjuju da je VoLTE aktivan, ali imaju bagic, dok ne pogleda napredna podrska, nema od toga nista.
Super, hvala na povratnim informacijama na kojim modelima radi VoLTE sada. Znači mi jer planiram da se vratim na Pixel čim VoLTE postane standardno aktivan, bez dodatne gimnastike, pa da znam koje modele da uzmem u razmatranje. Trenutno sam na Samsung-u ali ne leži mi. 5G me ne interesuje, meni je nepotreban. Naravno, razumem sve one kojima znači pristup 5G mreži.Ne radi ni kod mene VOLTE posle zadnjeg update-a na 6a. Nikada nisam koristio ove aplikacije da ga na foru aktivram. Na novom 9a od zadnjeg update radi na istoj kartici, takodje bez pomoći aplikacija.
U mom slučaju radi normalno par meseci unazad.. konkretno od onog izbačenog fix-a. IMS aplikaciju nemam niti bilo šta štelujem nakon apdejta.Evo stigao mi malopre neki system update od dvadesetak MB i rekoh taman da istestiram da li i na Pixel 9 sad radi VoLTE bez zakrpa.
Ukratko - ne radi. Nažalost posle ove zakrpe ne rade ni lms ni Turbo IMS. Menja se LTE ikonica na LTE+ ali kad proverim u meniju stalno piše da ništa od onih LTE funkcija nije omogućeno i za vreme poziva signal pada na H+.
Čudno mi je bilo jer se Ims skoro apdejtovao sa 2.2 na 3.0 ali izgleda da moraju opet da se ažuriraju ove aplikacije. Tako da, bez haka VoLTE ne radi na mom Pikselu, a ko želi da ima VoLTE sa hakom, nek sačeka sa tom poslednjom zakrpom.
Možda nešto zavisi od regije gde je konkretan Piksel namenjen za prodaju? Ili od modela do modela?U mom slučaju radi normalno par meseci unazad.. konkretno od onog izbačenog fix-a. IMS aplikaciju nemam niti bilo šta štelujem nakon apdejta.
Release date: 12/17/2025
Android™ Security Patch Level: December 2025
Software Version: BP4A.251205.006.E1
What's changing:
The current software update addresses the following issues:
- Battery drain: Faster than normal battery depletion.
- Touch unresponsive: Intermittent touch failures observed specifically on Pixel 10.
- Cached content access: Inaccessibility of locally stored content (e.g., offline media, maps) after upgrading from Android 14 or earlier directly to Android 16.

Pixel 9a the same 😊Већ трећи апдејт ВОлте ради како треба, ја чак немам ни шизуку ни Печ...Одрадио сам Печ пре и склонио обе апликације...
I meni se to dešavalo na samom početku jer je telefon po difoltu bio podešen da lovi 5G. Bukvalno je modem bio najveći potrošač, veći od procesora, ekrana i ostalih sistemskih procesa zajedno. Stvari su se normalizovale otkad je podešen da lovi samo LTE. Doduše i dalje mi se dešava da srče bateriju ako sam u pokretu, gde je varijabilan kvalitet 4G signala, ima dana gde je na nivou 40-50% potrošnje u onom odeljku sistemskih potrošača.Ako neko ima battery drain posle puštanja 5g na lokaciji ili posle poslednjeg ažuriranja, nisam siguran šta je tačno uzrok, neka podesi u SIM podešavanjima preferred network type LTE i restartuje telefon. To mi je rešilo problem. Bukvalno baterija na Pixel 9a nije mogla dan da izdrži dok je normalno dan i po.
Koji je telefon u pitanju?U mom slučaju radi normalno par meseci unazad.. konkretno od onog izbačenog fix-a. IMS aplikaciju nemam niti bilo šta štelujem nakon apdejta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari