Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Колико вам троши рама пиксел на "лер"?!
Мени ХЛ једе 9.2 ГБ....Јесам ли нешто пропустио?

Imam Pixel 9 Pro XL malo više od mjesec dana. Punim ga do 80% sa originalnim Samsung 45w punjačem. Možda sam samo 2-3 puta napunio do 100%. Ono što me jako začudilo je činjenica da je već nakon 30 ciklusa punjenja zdravlje baterije spalo na 98%. Šta mislite šta bi moglo biti u pitanju i je li se to još ikome desilo, vidim da ljudima nakon 100 ciklusa punjenja i dalje stoji 100%?

Imam Pixel 9 Pro XL malo više od mjesec dana. Punim ga do 80% sa originalnim Samsung 45w punjačem. Možda sam samo 2-3 puta napunio do 100%. Ono što me jako začudilo je činjenica da je već nakon 30 ciklusa punjenja zdravlje baterije spalo na 98%. Šta mislite šta bi moglo biti u pitanju i je li se to još ikome desilo, vidim da ljudima nakon 100 ciklusa punjenja i dalje stoji 100%?
Meni je 100% sa 55 ciklusa. Punim ga anker pps punjačem od 30w. Bazni model je u pitanju. Mislim da ne treba previše obraćati pažnju na taj detalj, nailazio sam na slične slučajeve na redditu.

Ok, pokušat ću to pa javim. I još nešto, držite li ovu pomoć za stanje baterije uključenu ili isključenu?

Meni npr nikad neće biti jasni ljudi koji pune fon do 80%
Kao zašto? Sačuvaćeš bateriju a sebe uskraćuješ za 20% baterije? Koja je tu logika?
Pa svakako će degradirati kao i ostalima roku od 2 godine a sebe uskraćuješ u startu

Meni npr nikad neće biti jasni ljudi koji pune fon do 80%
Kao zašto? Sačuvaćeš bateriju a sebe uskraćuješ za 20% baterije? Koja je tu logika?
Pa svakako će degradirati kao i ostalima roku od 2 godine a sebe uskraćuješ u startu
Da ne čekaju bzv 2-3god da baterija degradira, degradiraju je sami lepo u startu :D

Jel ima neko problem da je od skoro prestao da radi RCS, pise samo not supported by carrier, radilo mi je do pre neki dan na sim A1 i esim Yettel, sad na obe kartice not supported.

@zmay
svi imaju taj problem ako su u određenim regijama evrope i azije, pisalo se o tome. ukratko, priča se da je google nešto promenio i izgleda je sad do svake zemlje i operatera ponaosob da ponovo osposobe RCS, što se ovde verovatno neće desiti.
While the company didn’t confirm this, it did reveal that the issue lies on the carrier side. “We’re sorry, but your carrier needs to take action to re-enable RCS, so there is nothing Google can do for you at this time,” a Google product expert said. This means there is no workaround to fix the RCS functionality disappearance issue.

Hteo da isprobam Holafly roming e sim, kad ono yettel blokirao Holafly kao rizicnog prodavca. Sad ne znam da li je neka fora da bi uzeo njihov roming dodatak ili su stvarno rizicni?

@zmay
svi imaju taj problem ako su u određenim regijama evrope i azije, pisalo se o tome. ukratko, priča se da je google nešto promenio i izgleda je sad do svake zemlje i operatera ponaosob da ponovo osposobe RCS, što se ovde verovatno neće desiti.
Tek sad kad je napisao on uđem da vidim i meni je disable na mts. Toliko o tome koliko koristim kad ne bih primetio do ko zna kad...
Ali da, treba videti sa operaterima našim da li možda ima šanse da oni to enable.
Jel to samo za Pixele ili? Kontam njihovu app sa poruke koriste mnogi, ali to vrv nema veze sa tim nego do samog uređaja

Mislim da RCS postoji i radi samo u google messages app sto znaci da problem nije ogranicen samo na pixele. U poslednje vreme sve je vise RCS korisnika jer proizvodjaci isporucuju telefone sa google messages ali nema vise, bilo je korisno dok je trajalo.

Ma jok, radi i u nekim drugim sms aplikacijama. Ali evo sad gledam i neki samsung od druga isto mu pise na mts not supported za rcs, znaci nije do pixela i na drugim telefonima je "problem"

Evo mts mi odgovorio.

Prilozi

• Screenshot_20250910-185111.png
    Screenshot_20250910-185111.png
    105.8 KB · Pregleda: 67
Свукох неки апдејт малопре...свашта нешто ново са QPR...

На последњем апдејту трајање батерије се драстично поправило (пиксел 9 ХЛ), да не верујеш. Преко ноћи имао сам и по 20% потрошње јутрос 1% 😌.

Nazad
Vrh Dno