Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Nisi jedini, ima nas mnogo :)
Za sada ne primećujem ništa da gubim skidanjem te app, a deluje da je baterija bolja. Videćemo ovih dana, moguće da se i tripujem.

Da li je neko voljan da objasni zasto sada Shizuku radi na A1 mrezi ali do pre nije radio, sta su oni uradili sa njihove strane pa je sada to moguce?
Kako je radio na MTS i Yettel koji svakako takodje ne podrzavaju VoLTE na pixelu?
Iz iskustva par ljudi koji su na MTS njima sve radi odlicno i bez Shizuku, dok je izgleda na A1 neophodan patch, da li je to zato sto je A1 iskljucio 3G signal? Hvala :)

Bio sam u Srb pre mesec dana sa Pixel 9 pro XL. Volte mi je aktiviran na A1 u Austriji, i koristim A1 prepaid u Srb kada dodjem. Tel je bio neupotrebljiv za pozive. Sada smo opet tu, nisam dobio sms da mi je volte aktiviran ali sve radi normalno prilikom poziva.

Recite mi da li prilikom izbora punjača obraćate pažnju na PPS (programmable power supply) podršku? Imam pregršt punjača u kući, pa ne bih da trošim novce na novi. U planu mi je da koristim ili motorolin od 68w ili pikselov od 18w (u zavisnosti od situacije).
ps za motorolin adapter "amazon" tvrdi da ima pps podršku bez obzira što na samom adapteru nigde nisu istakli taj detalj

Poslednja izmena:
Ako ti brzina punjenja nije najbitniji faktor, uzivaj sa bilo kojim usb-c punjacem.

Naravno da nije. Nego ova PPS podrška navodno brine i o temperaturi tokom punjenja pa zbog toga pitam (a stiže leto).

Pisalo se o tome odavno u temi, ima nekoliko punjača koji zadovoljavaju zahteve za Pixel 9:
Post in thread 'Google Pixel 9 / 9 Pro' https://forum.benchmark.rs/threads/google-pixel-9-9-pro.499807/post-7255643

Charger needs to be 21v PPS

Ugreen npr:

sdcBBxW.jpeg

Imaš i nekoliko Anker modela
(redit komentare pročitaj) pa pogledaj i njih pogotovo sad kad su otvorili prodavnicu u Srbiji :)

Poslednja izmena:
Pisalo se o tome odavno u temi, ima nekoliko punjača koji zadovoljavaju zahteve za Pixel 9:
Post in thread 'Google Pixel 9 / 9 Pro' https://forum.benchmark.rs/threads/google-pixel-9-9-pro.499807/post-7255643

Ugreen npr:

sdcBBxW.jpeg

Imaš i nekoliko Anker modela
(redit komentare pročitaj) pa pogledaj i njih pogotovo sad kad su otvorili prodavnicu u Srbiji :)
Upravo češljam reddit post 🧐 a ovi pixel punjači od 30w na oglasima su zapravo proizvodi sa AE? koliko su oni pouzdani (i jedni i drugi)? oko 1100 rsd na AE, 1600 na kp.

Da ne otvaram posebnu temu: jel kupio neko Pixel watch 3 i jel zadovoljan? Pretpostavljam da nema smisla kupovati LTE model s obzirom da je samo A1 ponudio klon kartice, ostali nista.
Dakle wifi za sada. Meni je ideja da nosim sat dok vozim bajk odgovaram na pozive i sl a da fon ostavim kući. Ili na plaži da imam komunikaciju a ne da mi neko lapi telefon iz torbe.
S obzirom da ni MTS ni Yettel ni Globaltel nemaju, mrka kapa.
Ako neko ima bilo koju varijantu nek podeli iskustva.
I u madjariji kad vrate AFA i ovde kod dilera dodje 320-340e (wifi)
Ako nema Pixel watch da li je neko najavio neku drugu (jeftiniju) firmu sata a da je zadovoljan

Poslednja izmena:
Pixel 9 obican, kako je krenulo suncano vreme adaptive brightness neupotrebljiv.

Na direktnom suncu sve ok, udjem u auto ili neki zatvoren prostor, ne drzi isto osvetljenje duze od 15 sekundi.

Ja sam na 16 Beta pa je mozda i to problem. Brisao cache za adaptibe brightness, cinimi se sada je jos gore.

Da ne otvaram posebnu temu: jel kupio neko Pixel watch 3 i jel zadovoljan? Pretpostavljam da nema smisla kupovati LTE model s obzirom da je samo A1 ponudio klon kartice, ostali nista.
Dakle wifi za sada. Meni je ideja da nosim sat dok vozim bajk odgovaram na pozive i sl a da fon ostavim kući. Ili na plaži da imam komunikaciju a ne da mi neko lapi telefon iz torbe.
S obzirom da ni MTS ni Yettel ni Globaltel nemaju, mrka kapa.
Ako neko ima bilo koju varijantu nek podeli iskustva.
I u madjariji kad vrate AFA i ovde kod dilera dodje 320-340e (wifi)
Ako nema Pixel watch da li je neko najavio neku drugu (jeftiniju) firmu sata a da je zadovoljan
Imam ja, onu manju verziju 41mm wifi. Generalno sam zadovoljan. Baterija drzi nekih dan ipo, sa stalno aktivnim gps-om ne znam koliko moze da izvuce, nisam testirao. Senzori su poprilicno precizni(dosta precizniji od recimo galaxy watch 4 classic, njega sam imao pre pixel watch 3 pa mogu da uporedim). Zvucnik i mikrofon su upotrebljivi ali nista spektakularno. Lagan i udoban za nositi, takodje je fluidan sto se samog rada tice.

Zar nije bila neka fora da se otključa za sve?

Kod mene na 9 pro, radi thermometer normalno. Kako izgleda to kod vas kojima ne radi?

Btw, vratio sam se u A1 mrežu. :)

Šinuo Pixel IMS, fercera sve.

Imam ja, onu manju verziju 41mm wifi. Generalno sam zadovoljan. Baterija drzi nekih dan ipo, sa stalno aktivnim gps-om ne znam koliko moze da izvuce, nisam testirao. Senzori su poprilicno precizni(dosta precizniji od recimo galaxy watch 4 classic, njega sam imao pre pixel watch 3 pa mogu da uporedim). Zvucnik i mikrofon su upotrebljivi ali nista spektakularno. Lagan i udoban za nositi, takodje je fluidan sto se samog rada tice.
Premisljam se da uzmem: 41 mi je mali ali 45mm mi je taman medjutim pročitao sam negde da Google uopšte ne menja staklo ako pukne/ogrebe se.
Doduse ima Spigen armatura i kais za njega za 30ak e na Aliju
Baterija dva dana to je korektno.
Drugar ima Pixel 1 wifi varijantu oko godinu dana isto wifi i odlepile se metalne pločice sa unutrašnje strane (ka koži). E sad on roka sport sa njim, skače u slano more itd pa i nije čudo, uglavnom zalepili su te senzore kod nas ali mu sad trazi PIn prilikom svakog ulaska u meni.
Ne znam, nisam pametan, lep je i kompletirao bi Google set iako je 300-400e.
S..nje je što samo A1 ima klon kartice za watch i to kosta tipa 300din mesecno a wifi nema nekog smisla ako telefon nije blizu.
Ako je neko nakačio neki Samsung wear os nek javi kako radi ako mislite da je Pixel watch precenjen.
Imaš li opciju za body temperature?
Mani radi temp na 9 pro. Bar da reklamiram kafu u kafiću 😃

Zbog cega se izgubila HD ikonica u listi poziva a shizuku je aktivan?

Prilozi

• Screenshot_20250504-102525.png
    Screenshot_20250504-102525.png
    108.1 KB · Pregleda: 74
  • Screenshot_20250504-102500.png
    Screenshot_20250504-102500.png
    134.1 KB · Pregleda: 103

Prilozi

• Screenshot_20250505-220128.png
    Screenshot_20250505-220128.png
    353.7 KB · Pregleda: 89
Vrh Dno