Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

That date is June 3. Unlike with Android 15, Android 16 will head to AOSP on the same day that the OTA will start to roll out to Pixel devices.
That’s a full 2-3 months earlier than usual and even earlier for the Pixel OTA. Since Android 15 did not start rolling out until October 15 this year.

U usa sve bolji dealovi mogu da se nađu, sad malo pratim dok čekam u frankfurtu pa ko je tamo i ima mogućnosti...negde pročitah i da je google spustio cene do 30% sad pre black friday

Prilozi

• Screenshot_20241106_095302_eBay.jpg
    Screenshot_20241106_095302_eBay.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 240
Poslednja izmena:
U usa sve bolji dealovi mogu da se nađu, sad malo pratim dok čekam u frankfurtu pa ko je tamo i ima mogućnosti...negde pročitah i da je google spustio cene do 30% sad pre black friday

Gledam Google DE store, gledam geizhals.at - ne vidim nigde neka drasticna snizenja osim 9 pro 128gb -50e, i za black XL 256gb model -9% sto mu dodje 1185e. (na amazonu)
I da na alzi(at) je -9% "obican" 9 pro ->1099e izadje 256gb...

P8P 256gb je 750e (bay i porcelan), 950-1k evra 512gb, sto su opet naduvane cene...
Ceka se jos da izbace prave BF ponude u nedelji kada je, ali za sada ne deluje nesto "rozikasto"...
Ja bih mozda uzeo u razmatranje P8p i 9PXL, pa cak i S24u ako zaista bude nekog price dropa, ali znajuci prethodne godine sa "BF akcije" ne verujem da ce ista interesantog biti...

Poslednja izmena:
Nije nego ko ima play points ili tako nešto. Biće ponuda za ceni petak verovatno.

U SCS-u u Beču (tj tik izvan) se ponovo otvara MEDIA Markt tako da imaju akciju za P8P 650e 256GB verzija uz dodatno obaranje cene kroz trade in preko njihovog partnera...
Inače je cena validna samo za sutra, u doticnoj filijali "dok traju zalihe"...

Evo kako čovek zamenio P8 za P9 za džabe (još mu platili) a mi pošto smo ekonomski tigar, onda ništa

Evo kako čovek zamenio P8 za P9 za džabe (još mu platili) a mi pošto smo ekonomski tigar, onda ništa
I sta korisnici u Evropi i Srbiji imaju od ovakvih vesti?

Ali naravno samo u USA :)

U EU će biti nešto fazon 100e popusta na p8pro 🤣
Nije samo u USA. Pocetkom nedelje je izasao isti deal za nemacko, englesko, francusko i americko trziste. Akcija obuhvata sve pixel 9 verzije telefona, 30% popusta plus enormno veliki trade in deal. Ja sam probao S10 i obracunavali su ga 300 funti, S22 su obracunavali 400. Ljudi su postovali da ih je 9pro stajao 160 funti nakon sto su trejdovali 7pro.
E da, i ovo nije Black Friday akcija, ona izlazi 12.11. na google store.

Da, tek sada vidim da su ponovo tradeinovi brutalni i na De storu. Šteta što to nisam video ranije :)

Nije samo u USA. Pocetkom nedelje je izasao isti deal za nemacko, englesko, francusko i americko trziste. Akcija obuhvata sve pixel 9 verzije telefona, 30% popusta plus enormno veliki trade in deal. Ja sam probao S10 i obracunavali su ga 300 funti, S22 su obracunavali 400. Ljudi su postovali da ih je 9pro stajao 160 funti nakon sto su trejdovali 7pro.
Vecina tih flagship telefona ce zavrsiti kod operatera u nekom dealu izmedju njih tako da ce korisnici na kraju opet da iskesiraju punu cenu kroz ugovor na 12-24m...
Samo jedan primer:

Bas gledao OP12, Pixel 9 pro (doduse nov je na trzistu jos uvek), S24u- cene bas i nesto nisu padale, tako da ko hoce da kesira nikako se trenutno ne isplati i prodavci u AT prakticno svode na to da iskesiras punu cenu na rate bez kamate kroz godinu dana... P8p 256gb je 750e (at), sto mi je totalno apsurdno za ono sto se nudi na trzistu.
A to je sve zahvaljujuci trendu "menjam telefone na 6-12meseci max, ne mogu navikao sam da imam najnovije kad ga izvadim na sto u drustvu..."

@fkloznica bar sam boju pogodio 😂😇

Inače u USA su trenutno svi pixeli na akcijama i finim popustima osim 9 pro (xl) modela.

P.s. ne brinite neće biti ćirilica samo se zadesilo tako na slici

Prilozi

• 20241110_153016.jpg
    20241110_153016.jpg
    149.4 KB · Pregleda: 112
  • 20241110_153115.jpg
    20241110_153115.jpg
    138.6 KB · Pregleda: 148
Pa sta hajpujemo, još nisam ni počeo, tek upalio telefon. Inače ne mogu da verujem da još uvek nisu dodali opciju da se ugasi glupa strelica ispod tastature, hit...bukvalno 1cm neiskoriscenog prostora uzalud bačeno

Jesu 🤣

Prilozi

• SmartSelect_20241110_214809_Brave.jpg
    SmartSelect_20241110_214809_Brave.jpg
    98 KB · Pregleda: 133
Instalirao A15. Zanimljivo da se prilikom prvog setapa telefon nije užario kako pojedini uglavnom imaju običaj. Šta god da otvorim vezano za google i Ai mora gomila stvari da se downloaduje u pozadini...za editor se svaki očin posebno skida npr. Ali brate što mi je obrisao ženu neku sa slike koja je stojala iza moje žene sa detetom u sekundi, znači izneverovao sam. Samsung ovo ne može za sada (ništa što ima veze sa ljudima).

Razumljivo skroz. Najbitnije da sa signalom ne bude problema.

A ekran ko ekran, meni je svaki u zadnjih 5 god ok. Nisam ga napolju testirao na suncu, u sobi je dobar. Stavio sam na qhd. Nisam pwm osetljiv bogu hvala. Jedino sam primetio da je na istom podešavanju na skali i dalje daleko tamniji od samsunga (tipa s23 mi je na 40% svetliji od ovoga na 60+). Fp radi skroz ok, iako imam zaštitnu foliju još mi se nije desilo da ne otključa odma.

To je zato što jako throtluju CPU, ali i tako ubijen je dovoljno dobar za obične svakodnevne radnje. Od toplote beže kao đavo od krsta na 9 :)

Inače, kako ti se čini ekran ?
Ali eto, opet overheating. Ne vidim nijedan razlog prelaska sa 6 Pro na 9 Pro. 4 generacije prepakovan jedan te isti telefon sa svetlijim ekranom (ali nizim PWM-om).

@Proday

Da li na pixel 9 može da se vidi battery ciklus broj ?
Settings > About Phone > Battery information ?

Ganjam neki p9pro iz germanije preko oglasa pa je zeznuto syncovati se sa ortakom koji nema iskustva u kupovini van apple stora :)

@fkloznica Proverim kad dođem u hotel pa ti pišem, nisam nostio na teren danas.

I čekaj, XL ti definitivno ne odgovara ili?

Navikao se na Pixel 8, tako da se izbegavaju XL u budućnost. :)

Ništa od p9pro u ovoj turi za mene, zamalo da uzmemo p9 pro 256gb star 7 dana za 800e, ali nismo mogli da se dogovorimo oko primopredaje :)
šteta, više sreće za 20ak dana :)

@fkloznica pix, taman se ponadao da ćeš da "naslediš" ovaj od mene kako smo pominjali (mada bi bio najsrećniji da ubedim ženu da se konačno mane iphona i pređe na nešto valjano).

Btw ako mogu da pomognem oko oglasa u Nemačkoj prosledi slobodno za misljenje i savet, imam dosta iskustava dok sam živeo tamo.

Hvala, ali cenim da ćeš ga brzo utopiti ako je cena korektna :)

I hvala za nuđenje pomoći, ali se snalazimo nekako :) čak je i zanimljivo koliko su "Nemci" čudni :)

Vrh Dno