Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Ciljam na malo više, npr. P8 Pro ili OP 12, možda i P9 Pro, baš krajem godine. Ali svakako ćemo biti u kontaktu, majci uskoro uzimam verovatno P7 ili P6 Pro, a ocu sam mislio P6 Pro ili P7 Pro, mada me malo brine stanje baterije polovnog telefona koji se ionako nije proslavio na tom polju :D
Msm da će baterija za roditelje biti sasvim dovoljna, ali opet, to je stvarno pitanje, jer će telefon biti star preko dve godine (ja ga kupio 5. Novembra 2022.)
A možda mi bude i žao da ga prodam, jer za svaki mi tako bude i vuku se kod mene i uglavnom ih nekom mom dam (ocu i slično).
Otac sada koristi moj OP 7T Pro, jest baterija oslabila posle toliko vremena, al fon i dalje radi i više nego dobro za njega.
Naravno u kontaktu smo do tad.
Za sada sam stvarno okej sa baterijom, a nisam light user ni blizu.

Jel moze neko da me podseti, ne mogu da nadjem, da li se neko seca nemackog sajta koji je radio bas detaljne review-ove displeja telefona, PWM itd.?

Interesuje me iz prostog razloga sto je po svemu sudeci PWM na 9-ci jako nizak kao sto sam pisao. Na temi za 8-icu smo imali ljude koji se zale.

Ja nikada nisam obracao paznju na te stvari, ali drugarica je uzela 15 Pro Max skoro i bas mi je bilo neprijatno da gledam u taj ekran.

Zanimljivi skorovi P9 Pro, u testu trajanja baterije. Nije ni čudo što neki testeri kažu da im malo duže traje baterija u odnosu na veći P9 Pro XL, zavisi od načina upotrebe.

25rdKDm.jpeg

Samo je neverovatno koliko su upropastili dizajn (na kraju i korisnu površinu displeja) sa ovim preterano zaobljenim ivicama. Plus Pixeli sada imaju nekako ''ženskast'' dizajn.
P9 serija sa P7 Pro oblikom kućišta, P8 Pro kamera vizirom i ovim novim bojama i materijalima, to bi bila bukvalno savršena kombinacija.

@Detonate
Ovaj sajt to testira: https://www.notebookcheck.net/Googl...one-with-seven-years-of-updates.765989.0.html

Zanimljivi skorovi P9 Pro, u testu trajanja baterije. Nije ni čudo što neki testeri kažu da im malo duže traje baterija u odnosu na veći P9 Pro XL, zavisi od načina upotrebe.

25rdKDm.jpeg

Samo je neverovatno koliko su upropastili dizajn (na kraju i korisnu površinu displeja) sa ovim preterano zaobljenim ivicama. Plus Pixeli sada imaju nekako ''ženskast'' dizajn.
P9 serija sa P7 Pro oblikom kućišta, P8 Pro kamera vizirom i ovim novim bojama i materijalima, to bi bila bukvalno savršena kombinacija.

@Detonate
Ovaj sajt to testira: https://www.notebookcheck.net/Googl...one-with-seven-years-of-updates.765989.0.html

Hvala puno!

Jel moze neko da me podseti, ne mogu da nadjem, da li se neko seca nemackog sajta koji je radio bas detaljne review-ove displeja telefona, PWM itd.?

Interesuje me iz prostog razloga sto je po svemu sudeci PWM na 9-ci jako nizak kao sto sam pisao. Na temi za 8-icu smo imali ljude koji se zale.

Ja nikada nisam obracao paznju na te stvari, ali drugarica je uzela 15 Pro Max skoro i bas mi je bilo neprijatno da gledam u taj ekran.
milsim da je to notebookcheck.net

Na oglasima 128gb 960 evra neotpakovan, do nove godine ce mi biti milina da ga kupim haha

Dobro se drži pixel i pored 120hz VS 60hz

Sad sam nesto gledao, kako su rekli Pixel 9a ce izaci zajedno za desetkom.. Android Headlines has published five codenames that are claimed to be in use for upcoming Pixel devices, namely the Pixel 9a, Pixel 10, Pixel 10 Pro, Pixel 10 Pro XL, and Pixel 10 Pro Fold. The Pixel 10 and Pixel 9a series is also expected to bring the switch for Tensor chips from production through Samsung to a fully custom design produced with TSMC’s more advanced process.
  • Pixel 9a – Tegu
  • Pixel 10 – Frankel
  • Pixel 10 Pro – Blazer
  • Pixel 10 Pro XL – Mustang
  • Pixel 10 Pro Fold – Rango
Sad kolko je ovo tacno, pogotovu za 9a, vrlo vrlo diskutabilno.
Navodno na slici: 10, 10 Pro, 10 Pro XL i 10 Fold
Screenshot_1.png

Poslednja izmena:
Izvini ali o čemu pišeš ti ? Na slici su pixel 9, 9 pro I 9 fold..
Što se tiče kodnih imena telefona, tako je svake godine.

Onda su na sajtu zeznuli..sa slikom.

Android 20 - Karađorđeva
Ta verzija će tek da bude nešto
:)

Ne verujem da odlazi u istoriju. Svakako A verzije uređaja imaju manje kamere/senzore pa su mogli ovako da ih ubace da ne štrče. Verujem da su ovim potezom i pokušali da naprave razliku između svojih skupljih mobova i A serije.

Brzo ide cena dole.
Najjače od svega je to što je xl jeftiniji od pro koji to nije i ako je startalna cena malog 100e niža. I to sve zbog toga što je ne-xl izašao 30 dana posle XL.
Sve ovo pišem zato što ne verujem da će oko nove godine p9 pro biti na kp oko 800e :/

Neće sigurno pre NG ispod 800€, i ja ga čekam da padne ispod te cene pa da pazarim… Gledam oglase i kao što kažeš XL jeftiniji od običnog… Nadamo se do februara pojeftinjenju.
Neće sigurno pre NG ispod 800€, i ja ga čekam da padne ispod te cene pa da pazarim… Gledam oglase i kao što kažeš XL jeftiniji od običnog… Nadamo se do februara pojeftinjenju..

Jedina šansa je crni petak u EU :) mada Google se nikada nije otvarao u tom periodu ovde u EU.

Vrh Dno