Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Zbog toga što smo lider regiona, faktor mira i stabilnosti.

Verovatno zato što nismo dovoljno platežno sposobno tržište.
Za koji mesec će biti kod nekih prodavaca na kp.

Ako je jos neko postao vlasnik bilo kojeg telefona ove serije, neka pise malo vise.
Najvise me interesuje taj signal, wifi, mobilni podaci...sve sto ste spominjali sa proslim serijama da je bilo problema i da je trebalo instalirati shizuki ili slicno.

Shizuku će verovatno morati dokle god se Pixel ne bude zvanično prodavao u Srbiji. A koliko sam ispratio, ljudi kažu da je i na seriji 8 dosta popravljen modem, signal i sl... Mene zanima da li će ove neke ekskluzivne funkcije sa serije 9 doći i na 8 u nekom trenutku

Ja nemam problema sa signalom ni na 7 pro, tako da verujem da na 9 može biti samo bolji.

Ja na 6 Pro nikad nisam imao problema sa signalom niti instalirao Shizuku. Yettel mreža.

Ma ljudi bre, da ne budem dosadan, sad smo supruga na P7P a ja na P8P, da ne ureknem nesto ali nikada nisam ni osetio potrebu za Shizuku a oboje smo na A1. Sve radi okej.

Ma ljudi bre, da ne budem dosadan, sad smo supruga na P7P a ja na P8P, da ne ureknem nesto ali nikada nisam ni osetio potrebu za Shizuku a oboje smo na A1. Sve radi okej.
A sa druge strane meni je jako puno problema bilo sa pozivima kada nisam imao volte(predugo mu treba da uspostavi vezu, cesto nisam dostupan a nekad ni ne uspostavi vezu samo pukne), tako da, sve je to individualno i vrv zavisi kakav fon ti zapadne. U svakom slucaju, hvala Bogu, sa volte ni jedan jedini problem.
Doduse nisam probao sada kada su uradjeni razni apdejti i vise mi se nije desilo kao pre samo da nestane mreza na par sekundi, tako da verujem i da je do toga da oni u narednim mesecima nakon izlaska telefona i raznih apdejta sve srede. MIslim na apdjete sistema, carred servisa i slicno.

Ako je jos neko postao vlasnik bilo kojeg telefona ove serije, neka pise malo vise.
Najvise me interesuje taj signal, wifi, mobilni podaci...sve sto ste spominjali sa proslim serijama da je bilo problema i da je trebalo instalirati shizuki ili slicno.
Jedan ciklus od 100 do 20%.
Na poslu koristim isključivo mobilne podatke, uvek je na 5G (na poslu signal nije najbolji, može se reći i da je loš. Prebacuje se sa 5G na LTE, kako kad). Kad je telefon na wifi, nekad isključim mobilni net, nekad ne. Pre spavanja uključim "battery saver", ujutru ga uključim. Nemam pojma zašto stoji samo 4h za mobile network. Minimum 20h sam bio isključivo na mobilnom internetu. Uglavnom, ja sam zadovoljan baterijom. P6p na 5G nije mogao toliko da traje (posisa bateriju samo tako jer je jako loš signal) i morao sam da koristim LTE. Nisam imao problema sa wifi signalom ili BT.

Prilozi

• Screenshot_20240911-120346.png
    Screenshot_20240911-120346.png
    76.7 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20240911-120333.png
    Screenshot_20240911-120333.png
    78 KB · Pregleda: 30
Uskoro stiže GSMA test P9 Pro: Google Pixel 9 Pro in for review

Baš dobro deluje u ovoj nijansi, koja podseća na grafitno crni Sony Z5/Z5c.

gsmarena_007.jpg

https://www.zdnet.com/article/i-rep...-pixel-9-pro-xl-for-a-month-and-cant-go-back/

vredi li preci sa Iphone 14 pro

Ono sto me zanima jeste pixel 9 i da li je kamera bolja od iphone 14 pro i da li ima neki bolji reminder ili organizer notes...iphone je sa sa svojim kalendarom mnogo bolji a android sa svim apilkacijama nema alterativu

Bio sam se zagrijao da predjem na 9 pro xl sa 15 PM dok gugl nisam vidio uzivo. Meni je ono nekako presiroko, preglomazno. Onaj modul kamere bas je veliki, nije mi se tako cinilo na fotografijama po netu.
Kad ukljuci onj 50 MPX mod kamere, prebacivanje na ultra suroku i telefoto traje vjencost. Bas nekako sporo prebacuje izmedju objektiva.

Ja imam taj problem da overthinkujem a nema potrebe, sve ukupno uz malo cimanja ce te kosta najvise 50 evra da probas. Prodaj 14Pro, verovatno ces ga prodati odmah po stavljanju na oglas, kupi neki 9, ako ti se svidja, super, ako ne, prodace se i on brzo na oglasima jer je aktuelan i nazad na iPhone po zelji.

Ja imam taj problem da overthinkujem a nema potrebe, sve ukupno uz malo cimanja ce te kosta najvise 50 evra da probas. Prodaj 14Pro, verovatno ces ga prodati odmah po stavljanju na oglas, kupi neki 9, ako ti se svidja, super, ako ne, prodace se i on brzo na oglasima jer je aktuelan i nazad na iPhone po zelji.
Msm da se pixel bezobzira sto je tako aktuelan sad, nece brzo prodati. Drugar je jedva prodao P7P i P8 sto je uzeo zeni, al jedva. Msm da kod nas bez obizra na njihov marketing, jos nisu toliko atraktivni. Ja savetujem ga da dobro razmisli

Naravno da svako zadovoljstco kosta, nece ga niko prodat za iste ili vece pare.
Sto se kaze "svaka roba ima svog' kupca"
Ljudi kupe stan pa vide da im ne odgovara i prodaju ga.
A sad ga precera, kad bi se vodili tim primjerima znacilo bi da imamo parustina pa bi i mijenjali te male telefone svakih mjesec ili dva.

Meni je drug kupio novo auto 48000€ prodao ga poslije 8 mjeseci za 35000€ i sad neko ko ima prosjecnu platu od 600€ treba da gubi na telefone po 200-300€ jer *** pogrijesio je u izboru i drugi grijese.
Svakako da svako kupuje i trosi koliko ima i moze.
Samo eto neka razmisli dobro po kojoj ga cijeni moze sad kupiti i po kojoj ga moze prodati za 2 mjeseca ako mu ne bude odgovarao.

Naravno da svako zadovoljstco kosta, nece ga niko prodat za iste ili vece pare.
Sto se kaze "svaka roba ima svog' kupca"

A sad ga precera, kad bi se vodili tim primjerima znacilo bi da imamo parustina pa bi i mijenjali te male telefone svakih mjesec ili dva.

Meni je drug kupio novo auto 48000€ prodao ga poslije 8 mjeseci za 35000€ i sad neko ko ima prosjecnu platu od 600€ treba da gubi na telefone po 200-300€ jer ********* pogrijesio je u izboru i drugi grijese.
Svakako da svako kupuje i trosi koliko ima i moze.
Samo eto neka razmisli dobro po kojoj ga cijeni moze sad kupiti i po kojoj ga moze prodati za 2 mjeseca ako mu ne bude odgovarao.
Mrzi me da objašnjavam da ne treba shvatati bukvalno. Čovek hoće da proba telefon a ovo je forum za entuzijaste i ljubitelje tehnike.

Nema uzme čovek za male pare 6 Pro i neka uživa hahaha. Minimalan rizik, a dobio je 90% onoga što imaju mlađi Pixeli.

nije probelem u gubljenju para samo je pitanje da li cist android na Pixelu vredi...koristio sam pre Iphone iskljucivo One plus i bio je dobar ubijala je kamera koja je losa i ono sto kayem notes i organiyer na iphone je bolji

Jle taj deo na pixelu bar ybog cistog androida i njihovo softwera bolji kamere su stvareno bolje

:)
Kad pročitam ovo, pomislim da je najpametnije uzeti P7 Pro/P8 Pro 128GB (po nekoj najnižoj ceni na KP), i sačekati P10 Pro/XL.
Jer tada će prosto morati da unaprede kamera setup, koji ''recikliraju'' već dugo. Konkretno, telefoto modul bi morao da bude sa većim senzorom, ili kombinacija 2 modula, kao kod Samsunga. Plus, dosta bolji čipset, možda i bolji zvučnici itd.

Kad pročitam ovo, pomislim da je najpametnije uzeti P7 Pro/P8 Pro 128GB (po nekoj najnižoj ceni na KP), i sačekati P10 Pro/XL.
Jer tada će prosto morati da unaprede kamera setup, koji ''recikliraju'' već dugo. Konkretno, telefoto modul bi morao da bude sa većim senzorom, ili kombinacija 2 modula, kao kod Samsunga. Plus, dosta bolji čipset, možda i bolji zvučnici itd.
Eo na ću ti prodam p7 pro kada uzmem 9 pro xl za novu godinu, obećavam da će biti jaaaako dobra cena, s ozbirom da ga ne prodajem iz nekog drugog razloga osim da mi je žao da zvrji u fioci a apsolutno može da roka još haha

Ciljam na malo više, npr. P8 Pro ili OP 12, možda i P9 Pro, baš krajem godine. Ali svakako ćemo biti u kontaktu, majci uskoro uzimam verovatno P7 ili P6 Pro, a ocu sam mislio P6 Pro ili P7 Pro, mada me malo brine stanje baterije polovnog telefona koji se ionako nije proslavio na tom polju :D

Nazad
Vrh Dno