Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Modem je najveća boljka Pixela. Ovde na poslu jedva sam otvarao stranice sa Pixel 7 Pro, brzina 2-3mbit.. nekad neće da otvara stranice uopšte. Snapdragon 8 Gen3 u istim uslovima jede, 80-90mbit, instant učitavanje.
Što se brzine tiče, da primetim neku razliku između Tensora G2 i Snapdragon 8 Gen3 i ne baš, aplikacije se brže instaliraju, možda za nijansu fluidnije i nema grejanja. Ali tu su negde u generalnom korišćenju, igrice ne igram.
Samo taj ubogi modem je rak rana.

Evo ja imam primer gde je na speedtestu sa istog mesta u isto vreme ista mreza Pixel pojeo iphone.

1720087307897.png

Optički senzor je definitivno prednost kada je staklo na ekranu, dok ultrasonični radi bolje/brže bez stakla ili sa tankom folijom, verujem da većina ljudi koristi/koristiće staklo, tako da i nije realno neka specijalo bitna promena. Bar je to moj utisak korišćenja jedne i druge varijante.

Mora da oprave modem, barem moj 7Pro ozbiljno slabije radi ovde na moru od zeninog S20+ kad se tetheruje interenet sa iste mreze (Vodafone).

Mora da oprave modem, barem moj 7Pro ozbiljno slabije radi ovde na moru od zeninog S20+ kad se tetheruje interenet sa iste mreze (Vodafone).

Meni je na 6 Pro signal uvek OK, ali mi je potrosnja baterije bas drasticno drugacija kada je na wifi-u i kada nije. Nisam primecivao toliku razliku na drugim telefonima (mada mozda samo nisam obracao paznju).

Jacu na Pixelu 7 da cekam Desetku....bolje se isplati, i taman skupis novac.

Bežični ruter je zakon,preporucujem
Jedno leto sam delio net na još tri telefona. Bez veze mi trošio bateriju i zagreva telefon. Pogledao sam sa ruterom. Mali, lagan, može 10 telefona da se zakace. Uvek eksterna baterija za plažu ako mu se istrosimo baterija

Ja mislim da ću preći na Pixel 9/9 Pro/ 9Pro XL, Pocophone F1 sa Pixel Experience 12.1 me i dalje služi dobro ali će već 6 godina biti kako ga koristim, a dobro bi mi došle nove stvarčice koje su mi potrebne.

Bolje kamere, NFC, bolji ekran, bolja baterija, bolja zaštita uređaja, podrška za ažuriranja na 7+ godina, taman se uklapa u moj period korišćenja telefona.

cene.png

Sa 128GB verzijama šminkaju cene u Evropi :)
Naravno u USA će biti jeftinije...

Sram ih bilo :) osnovna verzija 128gb..a mali pro skuplji od p8pro kada se pojavio :)

Mada mislim da ove cene nisu dobre, prošle godine je 128gb dodatnih koštalo 60e a ovde je sada 100e.

Sve u svemu, smešna priča od strane Googla. Gore je nego šta sam mislio :)

Poslednja izmena:
mali pro skuplji od p8pro kada se pojavio :)
Meni se čini da je ista cena kao P8 Pro, nešto mi u glavi da sam platio 1099€.

Mislim svakako ih nikako ne opravdava, manji uređaj za istu lovu kao prošle godine veći...

Lagano za preskočiti. Ove cene da je TSMC, pa i da se razmisli. Ovako je stvarno ludost. Istripovali su se mnogo

Pa spremaju nas za tsmc polako...ovako manje boli kad se cene po "malo" podignu 2x (ove god i sledece) nego od jednom +400e na modele :)

Btw realno je pixel 10 pro (ne max ili ultra kako vec bude veci) prvi telefon koji sa nestrpljenjem ocekujem da vidim kako ce ispasti i mozda konacno napustim samsung.

Lagano za preskočiti. Ove cene da je TSMC, pa i da se razmisli. Ovako je stvarno ludost. Istripovali su se mnogo

A i kada bude bio tsmc pitanje je koje će modeme za 4g/5g gurati u Tensor. Ako bude opet exynos džabe i tsmc. Morali bi da kupe rešenje od snapdragona kao što je to apple uradio.

A lično verujem da će ista ova cena biti i za pixel 10 I Tensor 5 pravljen u tsmc fabrici, jer su ovo svakako apple cene, a to im je oduvek bio i cilj.

Ljubitelj sam Pixela ali on se uzima kad si spreman da uz odredjene nedostatke dobijes vrhunsku kameru na androidu. Nisam verovao da cu ovo da napisem, ali za ovaj novac se uzima iPhone.

Jes vala tamo imaš 90 Hz Samsung šiška ekran i neviđenu inovaciju zvanu USB Type-C :D
Dobiješ i Ultra sat u pretprodaji za džabe kad daš 800€...

Sada ostaje samo pitanje da li će sa pixel 9 pro ići u preorderu veliki sat ili samo mali( da li watch 3 XL ide samo uz 9 pro XL). I da li će moći da se zgrabi i LTE verzija sata ili samo wi fi. Pošto cenim da će nove buds 2 sluske ići kao poklon uz obični pixel 9.

Mada koliko su izgubili dodir sa realnošću možda ove godine ne budu ni nudili preorder poklone :)

Mada koliko su izgubili dodir sa realnošću možda ove godine ne budu ni nudili preorder poklone :)
Pa samo to im je još ostalo, po čemu se razlikuju od Apple-a, neće ni ta praksa još dugo trajati 😁

Meni je samo fascinantna ta pojava jačih cena u EU u odnosu na USA, al zato u EU prodaju softverski osakaćen telefon: ne radi pola AI funkcija, ne radi senzor za temperaturu, ne radi Car crash I Fall Detection, ne radi Call Screening, nema Call Recording...

Vrh Dno