Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Malo mu ružno stoji ova kamera na ovako tankom dizajnu. Deluje da su baš smanjili kapacitete baterija na 9 seriji. E sada, da li koriste "gušće" baterije ili je stvarno smanjen kapacitet videćemo za mesec dana.

Još kada bi neko tog alzirca pitao koji broj exynos modema stoji u setingsu :)

Pixel 9 u rozoj boji procureo

Prilozi

• RDT_20240702_121817.mp4
    3 MB
Malo jaka cena ako je istina.. 1000$ za mali znači u EU 1200e.. što znači da će veliki( XL ) biti 1400e/1500e ? U to ne mogu da verujem.. oni su izgleda načisto prolupali

Modem je isti kao onaj na exynos 2400? što je i loše i dobro :)

Ne verujem da će razlika biti samo 100$ između njih.. kolika je razlika između iPhone 15 pro I 15 pro max ? Pošto vidim da ravnaju cene ove godine sa njima :/
Baš su postali ogavno bezobrazni

P9 799$ USA - 899e EU
P9 pro 999$ USA - 1099e EU
P9 pro XL 1199$ USA - 1399e EU
P fold 2 1799$ USA - 1999e EU

Ruku dajem da su ovo cene.. bukvalno jezivo

Poslednja izmena:
Ne verujem da će razlika biti samo 100$ između njih.. kolika je razlika između iPhone 15 pro I 15 pro max ? Pošto vidim da ravnaju cene ove godine sa njima :/
Baš su postali ogavno bezobrazni

P9 799$ USA - 899e EU
P9 pro 999$ USA - 1099e EU
P9 pro XL 1199$ USA - 1399e EU
P fold 2 1799$ USA - 1999e EU

Ruku dajem da su ovo cene.. bukvalno jezivo
Cene u Evropi su tek posebna priča, nisu iste u svim zemljama, pogotovo jer ne koriste svi € :)

Kontam da će 9 Pro XL biti 1099$ u najgorem slučaju 1199$, ali u pretprodaji se dobije sat koji može da se proda i opet to bude povoljnije od konkurencije...

Sigurno će biti koliko i 16 pro max(1200$). Samo što taj apple ima najbolji SoC na planeti a Google SoC star oko 3 godine.. ali dok je ovaca biće i vunice :)

Što se tiče sata, on nije toliko bitan jer može da se proda za oko 200e, što znači da p9 pro XL izlazi oko 1200e, što je i dalje preskupo( P8 pro me je izašao oko 930e ). Još ako base modeli budu i dalje 128gb ufs 3.1 eto žurke :)

Cene u EU su mi jedine bitne, pošto ću ja kao ovca ponovo uzeti pixel u avgustu 🤣

Poslednja izmena:
Dobro je da priznaješ bar :D Pašće cene posle lepo, kao i uvek, ali početne nisu normalne stvarno.

@fkloznica
I onda pogledaš da 99% korisnika koristi iste aplikacije i da će tim vrhunskim SoC uštedeti 3 sekunde godišnje na listanje fejsa, instagrama i ostalih jednih te istih aplikacija...
Isti procenat ljudi nema ni pojma šta je SoC, a kamoli koji oni imaju u telefonu :D

Prsli su totalno sa cenama, očekivao bih da nabiju cene kad pređu na famozni TSMC, a za maltene 99% isti telefon kao prošle godine ako odvrnu cene...

Ma ocekivano, Gugl je u pitanju, nisu oni crveni krst.
Ako ne sa ovom (P9) generacijom, onda sigurno sa sledecom (kad predju na TSMC).
Sve vise i vise (generacijama) zaokruzuju kompletno telefon, jos samo taj procesor i imaju jedan od najboljih, zasto bi drzali stare (nize) cene?

Sve u svemu katastrofa, i sto se cene i sto se izgleda tice. Jedino se nadam boljoj telephoto kameri, ako toga nema, bukvalno ne vidim nikakvu poentu kupovine 9 Pro XL. Procesor krs, kamere sve iste u poslednje 4 generacije.

8 Pro ce biti duplo jeftiniji kad 9 Pro XL bude izasao na trziste, lol.

To ti pričam, znači biće i više nego duplo jeftiniji phahaha.

Ja ne znam šta uopšte nudi 9 Pro što nema 8 Pro? Ozbiljno pitam.
Sačekaj zvanične specifikacije, pa ih onda poredi.

9 Pro će verovatno imati malo bolji čipset, za (softversku) nijansu bolju glavnu (wide) kameru, bolji i veći senzor telephoto kamere (verovatno oko 1/2'') i možda malo bolju ultrawide kameru.
Malo bolji displej, malo bolje zvučnike itd. Sve će biti malo bolje, osim što su baš rešili da upropaste prepoznatljiv Pixel dizajn sa ovom glupom ajfonizacijom dizajna serije 9. Pixel 6 Pro, Pixel 8 Pro, pa čak i Pixel 7 Pro izgledaju mnogo skladnije, unikatnije i bolje od ovih iDroid klonova sa ogavnim kamera grbama.

Ovo je model za one sto kazu:"IPhone ima najlepše dizajn, da ima IPhone sa Androidom odmah bi ga kupio".

Sačekaj zvanične specifikacije, pa ih onda poredi.

9 Pro će verovatno imati malo bolji čipset, za (softversku) nijansu bolju glavnu (wide) kameru, bolji i veći senzor telephoto kamere (verovatno oko 1/2'') i možda malo bolju ultrawide kameru.
Malo bolji displej, malo bolje zvučnike itd. Sve će biti malo bolje, osim što su baš rešili da upropaste prepoznatljiv Pixel dizajn sa ovom glupom ajfonizacijom dizajna serije 9. Pixel 6 Pro, Pixel 8 Pro, pa čak i Pixel 7 Pro izgledaju mnogo skladnije, unikatnije i bolje od ovih iDroid klonova sa ogavnim kamera grbama.

Dakle eventualno osim telephoto kamere, nece imati nista primetno bolje?

Znaci ne interesuje me Tensor G4 na papiru, svake godine gledamo skoro isti (u najbolju ruku za nijansu bolji) Exynos, niti me interesuje softverski malo bolja kamera, kada su dostigli plato vec generacijama unazad.

Sve u svemu ono sto hocu da kazem jeste da sve pomenuto ne opravdava toliku cenu.

Ceka se Pixel 10.

Tresla se gora rodio se miš. Tako i za desetku.
Izgleda guraju svoj fazon. I meni mozds ne bi bio toliko bitna snaga procesora.
Pristao bih na kompromis da mi procesor bude 25% slabiji a kamere vrhunske tj broj 1.

Tresla se gora rodio se miš. Tako i za desetku.
Izgleda guraju svoj fazon. I meni mozds ne bi bio toliko bitna snaga procesora.
Pristao bih na kompromis da mi procesor bude 25% slabiji a kamere vrhunske tj broj 1.

Sa desetkom bataljuju Exynos.

I nije problem sa Tensorima fluidnost, problem su zagrevanje i silikonska lutrija. Oni su super optimizovani, ali tako random znaju da se zagreju, neki su ringle non stop, koleginicin 6 je u poredjenju s mojim nepodnosljiv. Modem crpi bateriju.

Kamere su vec generacijama vrhunske.

Ja obozavam svoj Pixel, da se razumemo, ovde samo govorimo o tome da nemaju nikakav osnov da naplate toliko novi model, narocito ako uzmemo u obzir da ce 8 Pro da bude minimum duplo jeftiniji.

Dajte nam stabilan procesor i modem, bolju aparaturu poput Xiaomi-a, pa onda mozemo da pricamo.

Vrh Dno