Šta je novo?

Google Pixel 8 /Pro

Ponoviću još jednom, sve što sam rekao o xiaomiju je da xiaomi UI ima neka dobra rešenja koja nema pixel sa svojim čistim androidom jer je neko to pohvalio. Ne znam šta vi učitavate... Dobar primer je i samsungov softver koji ima pregršt korisnih opcija koje nema npr pixel.

Nisam ništa poredio ali kao neko ko je koristio i koristi i dalje oba telefona tj mi 10 sam imao pre pixela, Mi 10 uopšte ne zaostaje previše, ima lepši ekran, bolji battery life, i radi poprilično brzo i isto tako se puni. Poprilično dobar uređaj koji naravno kaska pre svega u pogledu kamere za pixelom a platio sam ga u to vreme cca 2 godine bednih 450e glanc novog. Odlična kupovina.

Što se tiče idealnog uređaja meni je to bio Huawei mate 20x, telefon bukvalno bez mane, a i Honor magic5 pro mi deluje da popunjava dosta kategorija. Pre svega autonomija, ekran, kamera, hardver naravno kida a i 512GB nije za baciti kao ni veći ekran što ja volim.
Meni svakako Xiaomi i Pixel ne mogu u istu rečenicu, nisu za poredjenje.

A što nisu za poređenje? Koji su to zapravo kvaliteti pixela gde xiaomi ne može da prismrdi?

Stavimo samo kameru na stranu, baš me zanima.

Kineski šareni UI koji me nervira, a mora stalno da ga gledam recimo.

Ček ček, je l bilo koji od asistenata (Siri, Alexa.. ?) ima pojma srpski?
Lose se izrazih, ne zna nijedan, ali je selling point kod Pixela upravo 'utegnutost' softvera, tj google assistenta. Imas ih i na Xiaomi uredjajima od po 100 evrica pa nije to to.
Samo kazem sta oni reklamiraju kao selling point, a koliko je od toga primenljivo kod nas. Gurao sam i stock guglov, i AOSP, Sony, Motorola, i raznorazne kineze, ali je prejaka stvarno cena i podrska servisna kod nas da bi se razmatralo osim ako nema covek nekog preko da resava garanciju

Znači dva telefona ne mogu ni da se porede i "ne mogu u istu rečenicu" jer je tebi šaren UI...

Sjajna argumentacija.
Vrlo bitna stvar meni. Da ne pričam o proximity sensoru, osnovna stvar na svakom telefonu...

Vrlo bitna stvar meni. Da ne pričam o proximity sensoru, osnovna stvar na svakom telefonu...

Pa to što je tebi nešto bitno ne znači da ne mogu ti telefoni da se porede i još postaviš stvari kao da su u pitanju najbolji i najgori telefon na svetu, a u suštini ako bi poredili najbolji telefon xiaomija i google-a pitanje je ko bi se tu proveo ko bos po trnju...

Imao dovoljno Xiaomi telefona, od mene dosta. Ti slobodno Xiaomi, niko ti ne brani. Ali ne vidim što bi u Pixel temi pisao o njima. :D

Imao dovoljno Xiaomi telefona, od mene dosta. Ti slobodno Xiaomi, niko ti ne brani. Ali ne vidim što bi u Pixel temi pisao o njima. :D

Imao nemao, napisao si nešto što baš ne stoji, a to je da ti telefoni ne mogu da se porede, mogu i te kako, i pixel tu kaska u više kategorija.

Nisam pisao o njima, samo sam se nadovezao na pisanje nekoga o kineskim UI na šta sam rekao da neki imaju neke stvari koje nema pixel, valjda je to dozvoljeno.

Sad, što je to istrigerovalo vas par, šta ja da radim.

Da ostavimo cenu po strani, zanima me jel tacno da ce memorija da bude 3.1 na 8 Pro?

Upravo to , ja bi pre pazario polovan pixel i to neke starije generacije nego nov Xiaomi.
Jednostavno obozavam pixel filozofiju.

Koja je to filozofija?

Ja baš i ne obožavam, nema punjača, i kad ima nema fast charge, procesor furunica, a i ne performira baš najbolje, OLED najmanje lep koji sam ikad imao a imao sam ih barem 10, baterija hmmm, takođe u najboljem slučaju prosečna. Od modela do modela minimalni napredak u onome što nude, ali zato cene rastu solidno. Ne znam šta je pixel filozofija osim kamere i čistog androida.

Pre će biti da im se filozofija menja i da polako postaju kao svi ostali dok oni čak najmanje i daju.

Nije da mislim da su pixeli najgori telefoni na svetu, daleko od toga, imam 6 pro i kako stoje stvari možda ću i 7 pro, ali ne poklapa mi se nešto moje trenutno iskustvo sa onim što čitam. Imao sam 6p nexus i to je bila telefončina samo takva, u skladu sa cenom i onim što nudi - perverzija.

Ja mogu da kažem za starije pixele, solidan dizajn , odlična kamera, stabilan os.
Ja nisam neki ultra zahtevan korisnik, meni je super služio 4a.

Samo polovan pixel je veća ludost od novog pixela u Srbiji 😁 Ja mogu da kažem iz prve ruke, na 2xl mi je crko ekran sam od sebe, refundacija novca od kp prodavca je koštala vremena i živaca. Npr originalna baterija za pixel star par godina u Srbiji nemoguća misija. Ni sa Nexusom nije bilo ništa bolje, 6p sam koristio 4 godine, imalo je tu stvari za zamenu i pored baterije i naravno sve juriš online iz uvoza jer u servisu nikad uživo nisu videli telefon.
Ali u suštini, ostale su neke najbolje fotke od njih, to je već nešto što traje decenijama. I što sam morao svako dešavanje ja da slikam jer "ti imaš onaj čudni telefon što izuva kako slike ispadaju" 🙂

Huawei Nexus 6P, čuveni :)

gsmarena_001.jpg

Imam i dalje slike na laptopu pravljene sa tim telefonom - izgledaju odlično i posle 8 godina :)

Ja ga prodao posle godinu, godinu i po pojavio se famozni bootloop problem pa mi bilo frka da ga ne zapatim :)

Odlične su im te reklame :)

Manje više potvrđene cene. 800 i 1100e. I dalje sam u rebusu koji da narucim :)
Sve product slike su na ovom linku.

Malo su im dosadne te reklame , npr secam se da je Nokia imala odlicne reklame.
Mogao bi google malo da poradi na tome.

Mozda malo offtopic pitanje, kakve su cene u Danskoj za piksele i telefone/tehniku generalno? Trebalo bi krajem oktobra da idem tamo pa mozda padne i kupovina novog piksela.

Odlične su im te reklame :)

Manje više potvrđene cene. 800 i 1100e. I dalje sam u rebusu koji da narucim :)
Sve product slike su na ovom linku.
Pa pro :)

Verujem da će tako nešto i biti.
Ali me sada buni koje boje sat izabrati, pošto po ovim slikama bih rekao da postoje sa crnom(crna narukvica), zlatnom(maslinasta narukvica) i sivom(plava narukvica) alu obradom.. :) koji bi se najbrže/najlakše prodao :)

Edit: product stranica

Edit2:

Prilozi

• Screenshot_20230929-142858.png
    Screenshot_20230929-142858.png
    600.2 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
Huawei Nexus 6P, čuveni :)

Imam i dalje slike na laptopu pravljene sa tim telefonom - izgledaju odlično i posle 8 godina :)
Остао у кући, два пута сам му мењао батерију, али ради ок и даље, прави и дан данас боље селфије од С20 ФЕ. За разлику од данашњих Пиксела који се гурају топ сегмент Нексус је имао повољну цену, међутим то је било давно, сад и други имају стабилан софтвер са вишегодишњом подршком и добре камере.

Mozda malo offtopic pitanje, kakve su cene u Danskoj za piksele i telefone/tehniku generalno? Trebalo bi krajem oktobra da idem tamo pa mozda padne i kupovina novog piksela.
Пошто су све скандинавске круне у каналу са курсом, могуће да се исплати куповина. Ја сам на пролеће донео 6а из Норвешке за бураза, мислим да је око 280 евра коштао.

Idem u novembru na dva tri dana u Minhen, da li će tad biti tamo ovih bundleova da se uzme? (sluške plus fon ili sat plus fon)

A da tačno, samo preorder

Da li je još neko čuo ono što je leak-ovano do sada, da će pixel 9 imati tri varijante, jednu običnu i dve pro (jedna sa manjim ekranom od 6.3" a druga sa 6.9")?

Nazad
Vrh Dno