Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Dodali makro i 120hz na malom mobu a pro košta isto kao pre ? :) ludilo :)
Maleni će biti ozbiljan. Samo što eto, očigledno su digli cenu da bi ga distancirali od A serije.

Inače ne bi me čudio scenario da USA cene ostanu iste, a da EU odu gore.

Poslednja izmena:
Ne znam, ali meni je cela ova prica oko flagshipova, narocito Pixel i iPhone malo suluda u 2023.

Da me ne shvatite pogresno, ja stvarno verujem da su to dobri telefoni, ali, recimo, evo sta je od funkcionalnosti imao moj Redmi Note 10 Pro 2021.: 120hz refresh rate, 128GB + MicroSD, Macro Lens, jaku bateriju, brzo punjenje 33W 59% za 30min.

I onda Apple uvede USB C, ali ostavi protok USB 2.0 na modelima koji nisu Pro.

Pixel takodje ostavlja memoriju 128GB, po svemu sudeci stariji senzor, GN1 (sto i ne mora da bude lose, ajde), Macro i 120hz tek sada uvodi na standardnom modelu kao nesto uvau.

Pixel stvarno ima najbolju kameru i processing, tu nema govora i uzecu ga kad tad samo zbog toga, ali mi je ludnica da se odusevljavamo ovakvim stvarima za ove pare u 2023.

Sve to stoji, ali šta da se radi kad ostali proizvođači nalupaju tonu đubreta u softver i kad im je podrška bedna. Doduše Samsung je dosta popravio software support, ali još nisu ni blizu Pixelu po kvalitetu i stabilnosti softvera.

Pa smo mi koji volimo čist Android osuđeni na Pixel.

Slazem se ja da je to globalno problem. Ja 2 godine nisam pratio telefone, sad kad sam se vratio, bukvalno imam osecaj da su nazadovali.

Ako je glavni fokus US tržište onda ovo uz inflaciju i nije nešto mnogo skuplje.
Baš bih voleo da vidim neku statistiku od prvog pixel modela kako je išla prodaja i gde ...

Pixel je interesantan tamo gde moze zvanicno da se kupi i ima podršku za te markete.Ako ste ga kupili na oglasima ili vani za ovde, nema volte, nema 5G(za Srbiju se ne može reci da je 5G gubitak, bar jos neko duze vreme)Opet Pixel koristi Samsung modem, cak i Apple kad nema svoje komponente, dizajn, kupi ono sto je najbolje na trzistu. Generalno, nisam zadovoljan brzinom kojom Google resava sw i network probleme na svojim telefonima.To traje nekoliko meseci.Cena Pixela nije mala, a u principu ne dobijete taj kavlitet proizvoda kao drugih premijum modela i proizvodjaca.Ali ipak mislim da je cist android i google cam najbolja kombinacija.

Do pixel 5 koristili su da kazemo itekako top tier cpu od qualcomm-a.
Posle su presli na one low power varijante u pixel 4a/5 da bi od sestice koristili ovu nakazu koju nikako da naprave da bude ok , barem po vasim komentarima se oseti da niste ocarani Tensorom.

Ovo su tačne cene:

A koji je ustvari Exynos koji ide u nove pixele?

Ni jedan. Tensor je "na bazi" exynos-a ali koristi totalno drugačiju konferenciju jezgara.

Jel koristi exynos modem? Dobar, kompaktan telefon, samo me ovo sto sam pitao plaši. Običan, ne pro.

Da, exynos modem je u njemu. Po najavama isti kao na p7 seriji.

7 godina podrške, 5 OS i još dve security će biti na 8ici.

Veliki skok u ceni, narocito ako budu imali isti senzor ne vidim neki razlog za prelazak na 8, s obzirom da im je fotografija najveci adut. Fotografije izmedju 6 i 7 svakako jedva da se razlikuju. Jedino ako nisu resili problem pregrevanja.

Razmisljam mozda cak i 6 Pro da uzmem na kraju.

Pitanje je koliko OS upgrades će da vidi u tih 7 godina, ali svakako za pohvalu. Gurnuli i Chromebook podršku na 10 godina.

Očekujem 4+3. Eventualno 5+2, mada teško.

Tako je, sad je 3+2.

Inače procurele su i celokupne web stranice:

Između ostalog i ono što smo očekivali, doduše nema informacija za Pixel 8 i Buds promociju:
20230925_151854.png

Nazad
Vrh Dno