Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Evo da se pohvalim da me posle godina koriscenja pixela na A1 pocinjem da budem naglo nedostupan na A1. Imao sam 7, 7pro i sada 8pro. Zadnjih 10ak dana uzas. Kaze drug da A1 polako ukida 3g i da Pixel ne uspe da se sam prebaci na 2g i nedostupan si. Simpromaticno je da supruga nema problema na 7pro.

Vjerovatno je glupo pitanje, ali je li ti uključeno ono allow 2g?

Jeste, sto?

Evo da se pohvalim da me posle godina koriscenja pixela na A1 pocinjem da budem naglo nedostupan na A1. Imao sam 7, 7pro i sada 8pro. Zadnjih 10ak dana uzas. Kaze drug da A1 polako ukida 3g i da Pixel ne uspe da se sam prebaci na 2g i nedostupan si. Simpromaticno je da supruga nema problema na 7pro.
Isti problem imam i ja na Pixel 8. Skoro sam uvek nedostupan. Probao sam sve varijante da iskljucim ili ukljucim VoLTE i sad vise nema razlike... Ako se iskljuci opcija allow 2g onda ne rade pozivi u opste.

I ja sam imao bas velikih problema sa P8, bas sam cesto bio nedostupan. P6, P7 mi nisu bas tolike probleme pravili. Problem za sad sam resio tako sto sam otisao u poslovnicu A1 i podneo zahtev za gasenje VoLTE usluge.

Zanima me kako je pocelo odjednom. Sta se promenilo?

Ja dok nisam ugasio VoLTE, nije bilo pravila od prvog dana. Desi se da mesec dana radi normalno i onda odjednom krene da ispada iz mreze i tako u krug 🤷‍♂️

Ne znam, bas moras biti veliki entuzijasta da koristis Pixel (dok ne srede modem, valjda P10).

^^
Sreća pa sam odavno završio sa njima :) možda najlošija mreža koju sam koristio u životu.

@Running
U ovom konkretnom slučaju nemaju nikakve veze modem na pixelu i A1 mreža

Poslednja izmena:
Google preko sw onemogućava to jest ne dopušta Volte ( poziv preko 4g/LTE mreže ) u zemljama u kojima se zvanično ne prodaje..

Tebi u tom slučaju telefon prelazi na 3g da uspostavi vezu, a pošto 3g kod a1 vise nece postojati ostaješ sa 2g za koji je pitanje koliko su mu kapaciteti za razgovor i kakav je kvalitet poziva preko njega i na kraju krajeva koliko su uopšte novi telefoni podešeni da padnu na 2g pri uspostavljanju veze..

Poslednja izmena:
Izgleda da je tako. Sada bukvalno cekam 10ak sekundi da uspostavi poziv kada nekog zovem a cesto sam nedostupan.

Kako biti pametan sad sa dva ugovora do maja ove godine u A1.

Iskreno ne menja mi se pixel, pre bih promenio mrezu.

Kako je na yettel/mts, mora shizuku? Da li i tamo gase 3g?

Ne gase još uvek, ali radi svakako shizuku. Ja nikad nisam bio nedostupan na mts, malo jače od godinu dana kako sam na pixelu.

Slicno se desava i u ostalim zemljama, gdje je i podrzan, nedosupnost i sl. Kako drugi telefoni uredno prebacuju 4G/3G/2G sta vec ima, samo Pixel ne. Voleo bih i ja da nije do tensora/modema, ali jeste, nazalost.

Moguće, evo ja imam 5ti pixel na yettel mreži za ovih preko 2god i ne znam da li sam max 3,4 puta bio nedostupan.

Ja dok nisam ugasio VoLTE, nije bilo pravila od prvog dana. Desi se da mesec dana radi normalno i onda odjednom krene da ispada iz mreze i tako u krug 🤷‍♂️
Hoces da kazes da si okej od kako si zatrazio da ti ugase volte na broju? U A1?

Slicno se desava i u ostalim zemljama, gdje je i podrzan, nedosupnost i sl. Kako drugi telefoni uredno prebacuju 4G/3G/2G sta vec ima, samo Pixel ne. Voleo bih i ja da nije do tensora/modema, ali jeste, nazalost.
Nisam nikad bio nedostupan u podrzanoj zemlji, nema potrebe da trolujes, shvatili smo da ne volis Pixel telefone.

Hoces da kazes da si okej od kako si zatrazio da ti ugase volte na broju? U A1?
Mislim da je receno da treba da trazis da ti sistemski ugase voLTE da ti ne bi pravio problem na pixelu u A1.

Da to, pitam, da ne idem bezveze u poslovnicu. Znaci da zvanicno trazim da mi ugase volte na broju.
Zna li neko tehnikaliju koja ce da se desi kad to urade?
Mislim, oni gase 3g pa ga gase, kako to pomogne?

Hvala ti puno, ajde probacu tako prvo da resim problem.

A i s obzirom da ti je ostalo svega par meseci do kraja ugovora, mislim da sad možeš i da ga isplatiš, raskineš i pređeš u drugu mrežu. Lično, nikad ne bih promenio telefon koji mi odgovara, pre bih promenio mrežu.

Ipak ima i druge strane da neko ne bi da kupuje telefon koji nije podržan u njegovoj zemlji za njegovu mrežu. Treba neko da plaća skuplji paket kod yettela ili mts-a samo da bi koristio Pixel. To čak nemaju problem ni kineski modeli.

Nazad
Vrh Dno