Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Odradio, omogucio Shizuku i nema te opcije, imao sam je ranije, sad nema... Posle restarta telefona opet ne radi shizuku, izgleda da moram posle svakog restarta telefona da ga aktiviram rucno, nece da se automatski startuje...

Nešto tu nije ok... Shizuku se inače ne startuje sam, on omogući Pixel IMS neki povišeni pristup bez ruta, da bi Pixel IMS mogao da upiše nešto u sistemsku datoteku i time ti omogući VoLTE.
Restartuj telefon i probaj ponovo, lagano po proceduri redom. Meni radi na P8

Poslije Pixel Drop-a sada je moguce telefon koristiti kao Power bank ;)

Prilozi

• Screenshot_20241213-085028.png
    Screenshot_20241213-085028.png
    68.3 KB · Pregleda: 59
Kakva vam je baterija posle zadnjih update-a? Nesto mi se brze prazni a slicno ga koristim, uglavnom wifi.

Gugle plej apdejt, Novembar.

Pozdrav, da se upišem sa jednim Pixel 8a ovde. Deluje mi kao da ih nema puno.

Nešto sitno utisaka jer ne može biti previše drugačije od svega ostalog:
  • sporo punjenje je užas blagi haha, nemam šta dodati.
  • ekran više nego dovoljno svetao. Ima malo nekog color shifta koji vuče na plavičasto ali to realno možete primetiti samo ako stalno menjate ugao gledanja, što niko živ ne radi. Tako da je ekran dobar što se mene tiče.
  • samo trajanje baterije je zapravo i ok, deluje mi kao lagano uspeva da dobaci do 6h uključenog ekrana. Malo sam više u pokretu ovih dana pa koristim svaku priliku da dopunim bateriju ali potrudiću se jedan dan da je upucam od 100 do 0 pa javljam tačno.
  • Shizuku + IMS sam odmah ubacio i to sad super fercera. Poučen iskustvom sa prethodnih Pixela ovo je prvo što podesim. Uglavnom radi i na Pixel 8a čisto da se zna :) (MTS fizička kartica)
  • kamera standard kidalica
  • SOC realno kantica mala, ali dovoljno dobra za ono što meni treba. Greje se naravno ali nikada do mere da se ne može izdržati toplota. Mislim da je to sad već standard priča. Osim što je SOC očigledno inferioran po performansama u odnosu Qualcomm/Mediatek deluje kao da je i Google malo umešao prste pa voli da sve trči na njihovom softveru. Primera radi imam Nova launcher I backup koji godinama vučem i ažuriram. Na mi9t radi bruka dobro dok na Pixelu svaka radnja ima sekund zastajke. Takođe je i Viber smešno trom iz nekog razloga. Šteta baš.
  • kvalitet izrade je samo ok. Mnogo me podseća oblik na Pixel 3 koji mi je ostao u baš lepom sećanju. Ovo "mesce" oko ekrana meni zapravo paše jer ne stiskam slučajno ivice. Ako bih nešto zamerio to su možda dugmad koja su savršeno "kliktava" ali deluje kao da imaju mikro milimetar lufta a pošto je vibracioni motor adekvatno jak čini mi se kao da zveče malo. Videćemo kako će to ostariti.
  • Zvučnici su ok, dovoljno glasni s tim da gube malo na kvalitetu na max volume što je generalno svuda priča. Donji zvučnik jači od gornjeg naravno.

Generalni zaključak nakon sad već par Pixela - šteta što nije zvanično podržan u Srbiji jer bi to bilo dosta drugačije iskustvo i siguran sam da bi otkinuo veliki deo kolača i jabuci i korejcima.
Ovako je nažalost poluproizvod koji realno prosečnom korisniku verovatno ne bih preporučio. Druga smo priča mi sa foruma.
Svakako za do 400 evra jedinu bolju alternativu vidim u Samsungu S23 koji je u svim aspektima osim isključivo u samoj fotografiji jednostavno zaokruženiji proizvod.

Edit:
Naravno pitajte ako vas nešto zanima.
Pozdrav svima.

Uradi Shizuku i Pixel IMS hack i radiće ti VoLTE, a ta opcija u SIM, će biti dostupna
Zdravo,
Danas sam se ponovio sa Pixel 8 Pro modelom.
Da li postoji negde na forumu pinovan post ili tema kako da odradim proces oko shizukua i omogucavanja VoLTEa? Citao sam dosta ovde o Volte problemima, i da je uglavnom reseno, ali nikako da nadjem post kao neki tutorial.
Takodje, da li preporučujete neka posebna stakla za zastitu ekrana?
Case sam narucio neki sa zastitom za kameru.

Hvala.

Da

Ima par stvari koje pomažu da aplikacija "preživi":
  • disable adb authorization timeout
  • app battery usage na unrestricted
  • manage app if unused na ugašeno

Ova prva realno najbitnija jer dozvoljava Shizuku servisu da odradi pairing koji je potreban da bi Pixel IMS radio.

Edit: Svakako nakon update-a mora ponovo.
I ovo odraditi za obe aplikacije (app battery usage i manage app if unused)

Prilozi

• Screenshot_20241216-215517.png
    Screenshot_20241216-215517.png
    207.6 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20241216-215813.png
    Screenshot_20241216-215813.png
    68 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20241216-215830.png
    Screenshot_20241216-215830.png
    88 KB · Pregleda: 22
Zdravo,
Danas sam se ponovio sa Pixel 8 Pro modelom.
Da li postoji negde na forumu pinovan post ili tema kako da odradim proces oko shizukua i omogucavanja VoLTEa? Citao sam dosta ovde o Volte problemima, i da je uglavnom reseno, ali nikako da nadjem post kao neki tutorial.
Takodje, da li preporučujete neka posebna stakla za zastitu ekrana?
Case sam narucio neki sa zastitom za kameru.

Hvala.
Za sad najbolje se pokazao Spigen zastitno... znaci prva liga staklo realno

Ali i ono skraćuje površinu ekrana za 1mm zbog zakrivljenosti ekrana i samog crnog okvira na tom staklu. Nema idealnog stakla za pixel 8 seriju, možda jedino onaj dome

Kakav crni okvir na Spigen staklo za Pixel 8 Pro... ne razumem o cemu pricas... sta skracuje... staklo je jednostavno premium.. inace i na Pixel 7 sam ga imao kao sad na P8P

Ima par stvari koje pomažu da aplikacija "preživi":
  • disable adb authorization timeout
  • app battery usage na unrestricted
  • manage app if unused na ugašeno

Ova prva realno najbitnija jer dozvoljava Shizuku servisu da odradi pairing koji je potreban da bi Pixel IMS radio.

Edit: Svakako nakon update-a mora ponovo.
I ovo odraditi za obe aplikacije (app battery usage i manage app if unused)
Одрадио сам ову оптимизацију као што си навео, па ћу испратити како се понаша код мене. Код мене је након сваког рестарта телефона, Shizuku био онемогућен.

Kakav crni okvir na Spigen staklo za Pixel 8 Pro... ne razumem o cemu pricas... sta skracuje... staklo je jednostavno premium.. inace i na Pixel 7 sam ga imao kao sad na P8P
Vidim sada da su izbacili liniju bez crnih ivica ( pretpostavljam da je to onaj easy fit sa pomoćnim okvirom za nameštanje ) :)
Gde si ga naručio ? Ima li da se uzme preko KP ?

i još isto maska providna odlično se slaže sa staklom
mail

Premium 3D Full Body zaščitno steklo za Google Pixel 8 Pro × 1
19.99 €​

Vsota
19.99 €
Poštnina
3.90 €

Skupaj
23.89 €

Na KP nema Spigen stakla. Ne bih kupovao ove od po 300-400 dinara. Ako neko zna gde ima kvalitetnije da li moze da mi posalje poruku u inbox, ako nije dozvoljeno reklamiranje. Hvala.

Mislim da ovaj brat može da nabavi. Sada da li su original videćemo uskoro :)

I ja baš čekam sa istog oglasa, jedan Spigen i jednu Speck masku.
Staklo će tek doći na red.

Hvala, pitacu da li ima da porucim. Masku sam narucio neku sa zastitom za kameru.

Dobro jutro svima,

nisam mogao da sacekam masku i staklo, odmah sam morao novi uredjaj da iznesem iz kuce da testiram. :)

Evo nekih primera:

Obicna:

Zoom 5x:

AI zoom opcija:

Moram da priznam da sam jako zadovoljan.
Juce sam slikao prve fotografije u polumracnoj sobi zajedno sa zeninim starim Samsungom A52 i prvo sto mi je zena rekla: Neko je prevario da kupis taj telefon. :D Iskreno, prvi utisak je bio bas los, ali nakon jos par fotografija videlo se koliko je Googleov softver dobar. Naravno 3.5 godine stari A52 nije merodavan ali pokusacu da napravim i poredjenje sa Redmi Note 13 Pro 5G.

Takodje, mozete li mi reci da li sam ispravno podesio VoLTE opciju?

Hvala svima unapred.

U vezi Spigen stakla. Narucio sam za 33 evra. Skupo. Ali s obzirom da nema zvanicnih servisa i slicno resio sam da ulozim u dobar case i staklo.

I ja baš čekam sa istog oglasa, jedan Spigen i jednu Speck masku.
Staklo će tek doći na red.
Stigle su mi maske, Spigen liquid air standard dobra.
Speck impacthero grip zapravo deluje kao da je mnogo izdržljivija ali telefon postaje pravi tenkić 😁

Btw uspeo sam da poručim sa poljskog Spigen sajta staklo uz dostavu od 5.87 evra.
Ajd baš da vidimo kako će to proći 🤣

Vrh Dno