Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Meni je ekran na S22U bukvalno pržio oči. Pre toga sam koristio Xiaomi Mi 10 (BOE koliko se sećam) i nikakvih problema nisam imao. Kada sam prešao sa S22U na 14PM oči su mi se preporodile, nema nikakvog pečenja ni posle dužeg gledanja u ekran.

Stvarno je sramota da kompanija koja je “lider” na polju ekrana i mobilnih telefona ne rešava problem PWM već duži niz godina. Bar DC dimming opcija da postoji kao kod Xiaomi-ja.

Neka nam moderatori i ostali forumaši oproste za offtopic, ali mislim da su prethodni postovi korisni za čitanje. Može opet neko da kupi Pixel telefon, pa da mu ne odgovara ekran, neka bar bude svestan potencijalnog problema. Ovi postovi mogu i da se prebace u temu "Bol u očima prilikom gledanja u amoled ekran"...

Ja nekako citam i nista mi nije jasno, sta neki ljudi osete prilikom gledanja u ekran ovaj, gledam svaki dan po pola dana u 8 pro, ne primetim neku razliku u vezi umaranja ociju u odnosu na 7 pro... Ocigledno je bas od slucaja do slucaja i potpuno subjektivni osecaj.

Nemaju svi taj problem, neki se naviknu posle dan, dva, neko ne može uopšte.

Pošto je mrtva tema da ja sherujem malo Infa o bateriji.
Ovo je nekih 30h uptime i 5h sot. Ostalo još 17%.

Uglavnom wi-fi i nekih 5h na 4g od koga je korišćen 30ak minuta. Ima i oko 30min poziva.
Bez ikakvih igara, nemam ni jednu instaliranu društvenu mrežu.
Uglavnom se koristio za web browsing I dopisivanje, wa, discord I telegram. Kamera korišćena oko 5min.

Sve u svemu čist prosek, ali mislim da mu je najveća mana ogromna potrošnja u idle modu, na ovih 30h to je oko 25% baterije koja je samo tako otišla.. da je taj broj upola manji, kao što i treba da bude, korisnik bi dobio još oko 30,40min sot.

Sve u svemu prosek za današnje uslove :) ali meni ne treba za sada ništa bolje.

Prilozi

• Screenshot_20231110-183826.png
    Screenshot_20231110-183826.png
    93.1 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Baš loše. Ja imam 5:30 na z flip 4, ali slažem se da nema potrebe više.

8 Pro se kod Nemaca nije baš proslavio na testu:

PWM je dosta loš, nije ni čudo što jedan forumaš nije mogao da gleda u ekran...
SoC slab i po performansama i po potrošnji. U suštini to smo znali, ovaj telefon se kupuje zbog odličnih kamera i softverske podrške...

Uh, 120hz PWM je bas bas jadno. Sramota je da takve ekrane ugradjuju u flagship telefone... Pa to verovatno nije zdravo ni za ljude koji srecom ni ne primecuju problem. OnePlus 12 najavljuje BOE ekran koji ima PWM frekvenciju od cak 2160hz sto je skoro 20x vise i mislim da je to nesto ka cemu bi svi proizvodjaci trebali da streme!

mislim da mu je najveća mana ogromna potrošnja u idle modu, na ovih 30h to je oko 25% baterije koja je samo tako otišla..
Mislim da se tu vidi da je prilično neefikasan Samsung SoC koji troši dosta baterije za hvatanje signala. Na mom P7 je ogromna razlika kada noću upalim airplane mode (juri samo wifi) i kada ostavim sve upaljeno. Mnogo je veća razlika nego što je bila na P3XL koji je bio SD

Uh, to baš i nije dobro... Kakve su fotografije noću i pri slabom osvetljenju?

Sa gašenjem one gore opcije je skinuo 3% za 6h. Videćemo za koji dan da li je stvarno bolji idle drain ili se to samo random desilo.

Što se tiče slika u noćnim uslovima, nisam još slikao ništa značajno, mada i da jesam nemam sa čime da ga uporedim. :)

Čista navika. Mrzi me da gasim i palim bilo šta uveče. Samo ga stavim na wi fi i ugasim ton za notifikacije i to je to :)

Drugari koji su presli sa 7Pro na 8Pro, jel ima bilo kakvog opipljivog poboljsanja na polju baterije i FP citaca?

Dal je realno da moraš gasiti fast data switch na telefonu od oko 1k eura da ne bi srkao bateriju na wifi. Mislim ja sam moj Pixel 8 prodao upravo zbog ovakvih sitnica koje u stvari nisu sitnica. Pa to je opcija koja godinama služi da bude uključena i korisna kad ti pukne wifi i slično...

Drugari koji su presli sa 7Pro na 8Pro, jel ima bilo kakvog opipljivog poboljsanja na polju baterije i FP citaca?

Baterija jeste malo bolja, što se tiče otiska prsta ne vidim neku razliku. Meni je na 7 Pro uvek radio kako treba.

Kada smo već kod pixel 8 pro. Naručio sam ove 2 stvari preko Google Stora i preko ortaka.
Kejs kada znam da idem negde da se ubijem, a ovo za kameru, ne znam.. čisto da budem siguran da se ne oguli :)

Prilozi

• Screenshot_20231113-145024.png
    Screenshot_20231113-145024.png
    108 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_20231113-144958.png
    Screenshot_20231113-144958.png
    142.2 KB · Pregleda: 49
Cudi me da si uzeo zastitno staklo za kameru, posto ce ti biti losije slike. Bolje mozda da si uzeo futrolu gde je koliko- toliko zasticen taj deo oko kamera.

Baš ću da proverim koliko su lošije. Ako su znatno i ako se uopšte i primeti najmanji problem da se skine i baci u kantu :) lično ne verujem da ću puno uticati na kvalitet slike.

Ne mogu da nosim kejsove, to je problem.. zato mi treba kejs samo kada osetim da će biti rizična bleja :) fazon 5,6 puta godišnje.

Dajte neko fotke noću, u prostorijama ili sa objektima koji se pomeraju. Jako me zanima kako to izgleda

Toliko je i kod nas na oglasima. Šta je pogodnost Amazona? Koliko je shipping?

Titograd je u cg pa je verovatno teže nabaviti tamo, a i pitanje je ovi kp prodavci da li imaju bilo šta na stanju od te egzotike.

Ja jesam iz Podgorice ali zadnje 4 god živim u Austriji. Naručio sam preko amazon.de, i pošto imam Amazon prime poštarina je Gratis i nema carine. Plus regularna garancija. Realno odlična je cijena sada.

Ja jesam iz Podgorice ali zadnje 4 god živim u Austriji. Naručio sam preko amazon.de, i pošto imam Amazon prime poštarina je Gratis i nema carine. Plus regularna garancija. Realno odlična je cijena sada.
E pa to je već druga priča, i realno ima mnogo više smisla nego da bilo ko od nas ovde u Srbiji kupuje Pixel i izvodi gimnastiku da bi radio kako treba. Lepo da te služi, za te pare super kupovina.

Pošto mozgam da li da se opredelim za P8 ili P7 pro jer im je cena tu negde šta bi bila vaša preporuka? Vidim da dosta toga fali pa me zanima da li uopšte i uzimati pixel :ROFLMAO:

Ja sam imao P7 mesec dana i nisam izdržao duže zbog svih problema koje sam imao,iz svega napisanog cenim da ni običan 8 nije bolji, ali mislim da je bolja varijanta P7Pro, ima više opcija i tu su ljudi imali manje problema valjda

Zavisi od toga za koliko novca možeš da ga uzmeš, meni P8 Pro radi odlično, jedino eto taj problem sa nešto jačom potrošnjom u idle režimu. Ne vidim nikakve druge probleme.

Osmica je praktično samo unapređena i ispeglana sedmica. Tako da ako uhvatiš neki popust sad za Black Friday, nema razloga zašto da ne uzmeš 8 Pro umesto 7. Prosto bolji ekran, duža podrška, nešto bolja kamera...

Nazad
Vrh Dno