Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Možete li da okačite neke slike vi koji ste kupili telefon?
Mene zanimaju dve situacije sa glavnim senzorom (kačite sve naravno ako vam nije teško):
  • slika pod veštačkim osvetljenjem, indoors što bi se reklo, pod žaruljom (ili šta god da vam obasjava prostor)
  • slika gde je sunce iza objekta/subjekta slikanja u poslepodnevnim satima. Primer: Dnevna soba i osoba iza koje je sunce, u nekim popodnevnim satima kada ipak manjka malo svetlosti pogotovo u ovom delu godine.
Kao i svaki telefon i Pixel se bori u ovim situacijama pa bih želeo da vidim ima li nekog napretka ovde. Slike umeju biti zrnaste na Pixel 7 pro.
Hvala unapred :)

Malo info o senzoru za toplotu :)

Prilozi

• Screenshot_20231025-104303.png
    Screenshot_20231025-104303.png
    519.2 KB · Pregleda: 93
Koliko sam razumeo taj senzor je trebalo da bude korišćen za merenje telesne temperature, bio je video leak gde su ga tako upotrebljavali. Međutim, u Americi je potrebno odobrenje od strane FDA koje, ili nisu dobili na vreme, ili generalno ne mogu da dobiju, pa se čini da su u poslednjem trenutku promenili da termometar služi za merenje objekata... što nema puno smisla jer nije laserski termometar, ne može da se meri vrelo ulje, voda itd.

One time only gimmick. Pixel 9 Pro ga neće imati i nikoga neće biti briga

Budalaština umesto dodatne memorije ili veće baterije.

Poslednja izmena:
Da li je neko presao sa 7 pro na 8 (obicni) i da li se isplati?

Samo sto ne placas telefon da bi ti mozda kasnije nesto radilo, vec kad das odmah tolke novce valjda to treba da radi i da sljaka sve odmah. A ne da mi se baterija uci kako ga ja koristim pa mozda bude nekad bolja ali kad ugasim 5G i jos optimizujem aplikacije da bih imao jedva 5h SOT-a na Wifi :D Ne hejtujem, dobar je to telefon ali u takvim vremenima zivimo da je sve skuplje nego sto realno vredi, i sto izlaze poluproizvodi svake godine umesto da je standard da se novi flahship chipsetovi i telefoni izbacuju na svake 2 godine umesto na svaku godinu. Bolesno doba *********...

Ovo je nesto sto nije karakteristicno samo za Google, nego se inace primenjuje danas, i nesto je sto me izludjuje.

Otkada sam uzeo Honor bilo je par update-a koji su uticali na kameru, jedan element poprave, drugi uniste.

Nisam neki gejmer, ali i ove igrice koje igram na Xbox-u primecujem da izbacuju developeri polu zavrsene, pa se posle dovijaju preko update-a. Davno prosla vremena kada kupis nesto sto je gotov proizvod.

Mislim update-i su na papiru sjajna stvar, ali ako se koriste da se nesto unapredjuje, a ne ovako da bi se izbacivali polu proizvodi.

Bugari izbacili review. Manje više sve očekivano.

Posle skoro 15 dana koriscenja nemam nikavu zamerku na telefon, baterija je ok, izdrzi ceo dan bez problema na 50% bude oko 5h sot-a, uglavnom pre spavanja mi ne bude ispod 20% nikada.

Inace po gradu sam vec video 2, 3 komada.

Pro je u pitanju.

Poručio folije za 7 pro odavde pre par minuta tako da javljam koliko će biti potrebno da stignu.
P.S. Još uvek nemaju za osmicu ali kontam da će dobiti u nekom trenutku.
25.oktobra poručeno, 2. novembra stiglo sa sve proveravanjem paketa na carini (razbucali su kutiju BTW seljačine).

Evo da i ja iznesem ukratko utiske o 8 Pro:

Prešao sa Pixel 4a 5G:
  • ekran: miljama ispred starog telefona, konačno imam svetao ekran koji se vrhunski vidi i po suncu, koloriti su odlični, nisam primetio ni bilo kakve promene prilikom gledanja pod uglom.
  • izrada: odlična, mnogo je prijatno ovo mat staklo pozadi, baš odaje kvalitetan utisak, jedino mi je malo krivo što ivice i kamera bar imaju glossy završnicu, mnogo bi bolje bilo da je mat.
  • zvuk: solidan za moje uši, jeste bolji od starog Pixela, ali iskreno ne primećujem neku drastičnu razliku.

Dolazimo do 3 najbitnije stavke:
  • baterija: odmah bi se ogradio i naglasio da sebe ne smatram nekim heavy korisnikom, telefon mi služi da: odgovorim na pozive, pošaljem poruku, mejl, kad sam van kuće da prelistam forum, vesti, Reddit. Znači ništa gaming, ništa gledanje YT klipova po 1h vremena... I kao takav korisnik sam do poslednjeg dana korišćenja Pixela 4a 5G izvlačio vrlo dan ipo baterije. Što se Pixela 8 Pro tiče, ja to izvlačim i sa njim, bez ikakvih problema. Ali, uvek ima ali. Definitivno se primeti veća potrošnja u idle režimu, znači recimo noću, stari Pixel mi je noću skidao 2-3%, dok 8 Pro često zakine 5-6%. Mada moguće da Adaptive battery još nije dobro kalibrisan, ili da problem nastaje zbog toga što u spavaćoj sobi imam slabiji WiFi signal, pa često prebacuje na LTE, koji u kombinaciji sa Samsung modemom očigledno čuda čini :D Što se generalne potrošnje tiče, to mu dođe na nekih prosečnih 8-9h SOT. Mada priznajem da nisam mnogo pratio te parametre. Videću narednih dana malo detaljnije kako se kreće SOT.
  • performanse: za moje potrebe odlične, famozno zagrevanje ne primećujem, bar ništa veće od zagrevanja Pixel 4a 5G sa Snapdragon 765G, pretpostavljam da je to zbog načina upotrebe. Možda bi bilo zagrevanja kad bih igrao igre, ali sa ovom običnom upotrebom, ja nisam primetio ništa neobično. Ali, opet to ali. Google očigledno ima nekih problema sa scrolling-om na A14. Opako zna da laguje, ne pomaže ni Smooth scroll, jednostavno Reddit app boli koliko je laggy, laguje čak i Play Store prilikom scrolla. Dok recimo neke druge aplikacije rade potpuno smooth (Instagram, Chrome, Gmail...). Nadam se da će rešiti to, pošto je stvarno bezveze da telefon od 1000€ trza prilikom skrolovanja.
  • fingerprint + face unlock: meni ova kombinacija radi odlično. Fingerprint jeste malo sporiji, ali u 90% slučajeva face unlock već otključa telefon, tako da čim spustim prst na senzor, telefon je otvoren. U ostalih 10% slučajeva, spadaju mračni uslovi u kojima se face unlock ne snalazi baš najbolje i tu onda uskače fp. Mada sam čuo na Redditu da bi te slabije osvetljene uslove rešilo kalibrisanje face unlocka u uslovima slabe vidljivosti, a ne na dnevnom svetlu.

Bio sam u gužvi, pa nemam neke fine primere kamere, ali obećavam da ću, možda već za vikend, izaći malo po gradu i fotkati.

I još jednom bih pohvalio zvanični Google case, stvarno fino izgleda i od dobrih je materijala. Razmišljam da uzmem i Caseology Nano Pop, ali to kasnije malo.

Manje više to je to. I da potvrdim da u mirovanju(idle) na wi fi skida oko 1% na 1h što je stvarno mnogo. P6pro je skidao oko 0.6%

I za scroll naravno, to sam već pisao. Ali cenim da će i to da zategnu za mesec, dva.

Pozdrav. Interesuje me vaše mišljenje. Sta Je bolja kupovina od ova dva modela. Pixel 7 za 500e ili pixel 8 za 800e .. da li pixel 8 vrijedi 300e više ?

Zašto bi platio pixel 8 toliko? Ima na amazon sa svim dažbinama plaćenim ispadne ispod 650€? Momak iz pg naručio stiglo za sedam dana

S obzirom da sam u Austriji i na amazon.de pixel 8 je 800e. Ne znam odakle narucijete za 650e ?

Za 650 nema nigde...eventualno ako je vratio porez ili dobio i sat uz preorder pa prodao sat/vratio deo para!
Ako si na severu austrije, pogledaj na kleinenanzeigen.de pa se provozaj ako nađeš šta u blizini ili neka ti pošalje ako je proveren prodavac...ispod 700e već može da se nađe.

Nazad
Vrh Dno