Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Kada smo kod pixel 8.
Ekran i ako je mnogo svetliji(u odnosu na p6pro) kao da su zeznuli dpi na njemu, sve je nekako sitno u odnosu na p6pro:)
Možda zbog smanjene rezolucije ?

Edit:
Još jedna stvar koju sam primetio.. raise ti wake radi 5 puta gore nego na p6pro :) to jest ne radi uopšte:)
Pa da, DPI je. Ili stavi na high resolution ili se igraj sa zumom (mada je po meni ovo nakaradno).

Moj mali review posle 2 dana :) uglavnom poređenje sa p6pro koga sam koristio 17 meseci.

Izrada i dizajn:
Bukvalno kao da držim s23+ u ruci, čudne stvari. Nekako mi je lakši od p6pro i ako piše da su iste težine :) staklo pozadi je perverzija, verovatno ista fora kao sa pixel 4, ne znam zašto su uopšte i prekidali taj trend.
Dugmići su nekako više clicky nego na p6pro, ali isto tako nisu max čvrsti kada se pomeraju levo desno :)

Zvuk, vibracija, pozovi:
Zvuk kada se pušta neki klip je glasniji nego na p6pro, i to pogotovo gornji zvučnik. Sada što se tiče kvaliteta, tu su negde.
Vibracija je mnogo bolja nego na mom prošlom p6pro.
I zvuk u toku razgovora na gornjem zvučniku je možda oko 2 puta glasniji od p6pro, ali to je možda i do toga što se na starom verovatno uvukla prašina vremenom, pa se slabije čuje.

Ekran:
Šta znam, nikako da se naviknem na njega. Svetliji je duplo na suncu u odnosu na prošli mi pixel, ali pitanje koliko će minuta moći da drži taj max brajtnes leti, cenim ne duže od 3,4min :)
Ima jednu manu, a to je kao da bela ode na žutu ili sivu kada se brajtnes smanji, ne mogu to da opišem ali displej se mnogo razlikuje u odnosu na p6pro. Valjda ću se navići :)
I uglovi gledanja su lošiji nego na starom ekranu.

Ponasanje u radu:)
Šta znam, nema neke prevelike razlike u odnosu na p6pro, čak mi se čini da ima više random trzavica pri skrolovanju. Valjda će to srediti :)
Što se tiče grejanja, šta znam, deluje za ova 2 dana isto kao p6pro.
Otisak prsta mi radi isto kao na p6pro, to jest nemam nikakvih zamerki.

Baterija:
Za sada ništa epohalno, cenim oko 10%, 15% bolje nego p6pro. Mislim da je ista kao na p7pro. Ali to mi ne pravi problem jer gotovo nikada ne punim mob do kraja, u toku dana ga napunim za nekih 50ak minuta i tako stalno.
Biće zanimljivo videti kako ce se baterija ponašati kada dođe leto, ali nisam optimista:)

Kamera:
Nisam imao puno vremena da je testiram, ali ovako na brzinu deluje da bolje fokusira i da ima bolji zoom u odnosu na p6pro.
Sve ostalo je približno.
Ne sviđa mi se novi camera UI nikako, čak ne može da se više bira broj sekundi kada se slika night modom.

Ja sam zadovoljan mobom za sada, nadam se da će trajati do pixel 10 pro, Ali videćemo:)

Moja GSM arena ocena bi bila 3.5/5 :)

Poslednja izmena:
Malo je bezveze, ali npr moj 7 Pro daleko bolje i stabilnije radi nego kad sam ga uzeo, a uzeo sam ga kad je izasao. Bas dosta peglaju softver i slusaju feedback.
Bezveze je sto takav ne izadje iz proizvodnje, ali ***, ne mogu ni da znaju dok im korisnici ne testiraju i jave.

^android 14 je ispeglao P7Pro, baterija je fenomenalna. Nema zagrevanja, ceo dan mi je maltene na 4g. Doduse mislim da mi se baterija poboljsala prelaskom iz A1 u Yettel, mozda je placebo al ovde imam volte i rekao bih bolji signal dosta

Jes' bolje stvarno. Pogotovo nakon aktiviranja VoLTE-a i prebacivanja na eSIM. Imam utisak da se uopšte više ne greje od kad nema fizičku karticu, koju sam inače u podešavanjima ugasio.
Što u prevodu znači da ne znaju da naprave modem kako treba.

Edit:
Baš sam u dilemi sada da li zadržati P7 pro. Iskreno me nervira činjenica da kad bi nešto crklo na njemu to bi bilo to, bačene pare. Plus je ovaj moj uzet na neki ugovor pošto je sudeći po imei.info IMEI1 na black listi tamo negde, ne želim da dam novac i znam gde haha. Evo nisam pametan.

Modem je Samsungov, tako da je samo softver ovde u pitanju.
Ja sam svakako duže vreme samo na esim i volte uključen (mnooogo znači), a kada zatreba za putovanja aktiviram još jednu esim.

Pozdrav svima :)

čitam ovaj forum godinama, do sada mi je puno pomogao, kvalitetan je, detaljan sa kvalitetnom raspravom u vecini tema.

kako nisam pronasao konkretan odgovor na pitanje odlucih se registrirati pa postaviti pitanje, mozda je netko u slicnoj situaciji

kupio sam Pixel 8 Pro prosli tjedan u Berlinu. Tano mi je djelatnik rekao da mogu aplicirati za google watch 2 ukoliko se mobitel kupi do 16.10. (sto je i napravljeno).
uvjet promocije sam nasao na web str Saturna. Pise da ce se od kraja 10. mj moci prijaviti i dobiti sat.

Moja pitanja su sljedeca:
1) Da li ce za prijavu biti potrebna registracija putem Pixela 8 ili ce se moci izvrsiti preko weba ? Da li je za registraciju potreban samo IMEI broj, broj računa ili nesto treće ?

2) S obzirom da sam se vratio u hrv planirao sam kod registracije upisati podrzanu adresu mog bratica u njemackoj s obzirom da promocija vrijedi samo u drzavi di je Pixel kupljen - da li je moguce da bez VPN-a necu moc to napravit tj. jel iko uspio prosle godine sa balkana aplicirati za sat tako sto je stavio adresu u njemackoj ?

3) prosle god su isto djelili poklone - kako je to izgledalo onda ?

Poklonio bi sat braticu pa me zanima da li je izvedivo da se registriram iz hrv.
znam da na googleovim str pise da je “zabranjeno” stavljati tude adrese ali iskreno BMK, ako se moze zasto ne dobiti sat besplatno ? :D

^Koliko vidim ovde po forumu, svima koji su uradili preorder je sat stigao zajedno sa telefonom (otuda ih već i ovde na benchu u oglasima), nije da kao kod samsunga treba da čekaš 2-3 meseca da krenu da dele "poklone".

To je važilo za kupovinu direktno preko Google Store-a. Za ljude koji su kupovali u maloprodaji i na Amazonu, bilo je potrebno izvršiti registraciju za poklon i on se onda isporučuje naknadno.

Evo već skoro 5 dana kako koristim 8 Pro, i više sam nego zadovoljan.
Ekran je ubica, u odnosu na 7 Pro svetliji, bolji kontrast, lepše boje, najbolji koji sam video do sada na telefonima.
Brat je isto uzeo 8 Pro, ali on ne može da se navikne na ekran, smeta mu očima toliko da ga je već stavio na oglase, kaže da ima baš problema da gleda u njega i da mu razbija oči.
Kamere kao i obično ubijaju na Pixelu. Glavna pravi bolje fotke u odnosu na 7 Pro, ali tu nije toliko drastično kao kada se porede ultrawide i zoom kamera.
Video je isto bolji, ima manje šuma, posebno na ultrawide kameri kada ima manje osvetljenja. Ja sam prezadovoljan sada sa kvalitetom video snimanja.
Što se tiče softvera nemam nekih većih zamerki, nije sada neki preterani skok u odnosu performansi u standardnom radu u odnosu na 7 Pro.
Ja sam moj otključao i rootovao čim sam ga uzeo u ruke jer naprosto ne mogu nešto bez toga.
Instalirao sam VOLTE magisk module koji je još napravljen za 6 Pro i sve radi kako treba.

Da, pwm flickering

Ne razumem tačno, šta mu to toliko razbija oči? Ne može da namesti brightnes na manje?

To sam ja.

Nikad nisam imao problema sa PWM do sada ali ekran na 8 Pro mi uopste ne odgovara, zamore mi se oci neverovatno brzo. I to nema veze sa osvetljenjem, inace sto manje osvetljenje gore je po ljude koji su osetljivi na ovo, osvetljenje na 100% bi trebalo da pravi najmanje problema. Nesto ima u ovom novom ekranu sto mi prosto ne odgovara nazalost... Recimo 7 Pro mi odgovara potpuno, a navodno imaju istu frekvenciju za PWM (240hz, sto je generalno jako losa vrednost za ljude osetljive na ovo, istu vrednost imaju i S23 Ultra i iPhoni 14 i 15)

A PWM nisu ekrani u regularnim pikselima? Sad citam, poenta PWM ekrana da u potpunosti eliminise flickering :)

Naručio sam na kraju onaj Glass(2 komada u pakovanju ) sa spigenovog sajta, za nas ret koji ne znamo da lepimo stakla na ravan ekran od moba :)
45$, videćemo koliko će mu trebati da dođe.

Cenim mnogo brže nego kod Mađara preko kp, a i tamo bi me izašlo oko 3k,3500din. 1k din razlike.

Izgleda da 8 Pro koristi i BOE i Samsung, a ja sam verovatno dobio Samsung koji mi smeta (Samsung poznat kao jako loš kad je PWM u pitanju, dok za Kineske proizvođače panela kažu da su daleko bolji po tom pitanju) 😀

So it would seem there are different panels in Pixel 8. Maybe that somehow explains PWM problem.

Možda se i zbog panela razlikuje trajanje baterije kod korisnika pro modela :)
Biće dobro ako bude mogao da se otkrije panel bez roota uređaja :)

^Koliko vidim ovde po forumu, svima koji su uradili preorder je sat stigao zajedno sa telefonom (otuda ih već i ovde na benchu u oglasima), nije da kao kod samsunga treba da čekaš 2-3 meseca da krenu da dele "poklone".
Da, onaj ko je uzeo direktno preko google storea je odma mogao dobiti sat

mi koji smo uzeli mob u fizickim ducanima trebamo cekati do 27.10. da se otvore prijave za apliciranje za dobivanje sata odnosno slušalica

Pa ako je netko kupio fizicki u ducanu i zna tocnu proceduru puno bi pomoglo da javi da li je izvediva ova moja ideja sa prijavom iz hrv a da sat stigne u DE na adresu bratica ;)

Sve u svemu ne sviđa mi se ovaj novi Samsung displej. Ima previše color shifta na minimalnim promenama uglova, toliko malim da kada gledam belu boju direktno nekako je žuta dok mi donji deo ekrana u tom trenutku deluje belji (jer ga ne gledam direktno pod pravim uglom)
jako čudan displej, valjda ću se navići na njega :)

Naručio sam na kraju onaj Glass(2 komada u pakovanju ) sa spigenovog sajta, za nas ret koji ne znamo da lepimo stakla na ravan ekran od moba :)
45$, videćemo koliko će mu trebati da dođe.

Cenim mnogo brže nego kod Mađara preko kp, a i tamo bi me izašlo oko 3k,3500din. 1k din razlike.
Ovde je nekoliko njih poručivalo stakla, kažu 5 dana isporuka. Ne znam samo da li ima za 8/pro

Sada testiram ovaj 50mpx mode i stvarno je upotrebljiv, fotke su odlicne bar preko dana, moracu da probam i u manjem osvetljenju.
Mana je sto nije zero shutter kao na 12mpx, ali nije ni nesto dugo, defitivno manje od sekunde.

Sada testiram ovaj 50mpx mode i stvarno je upotrebljiv, fotke su odlicne bar preko dana, moracu da probam i u manjem osvetljenju.
Mana je sto nije zero shutter kao na 12mpx, ali nije ni nesto dugo, defitivno manje od sekunde.
Svi telefoni imaju malo duzi shutter kada su na full rezoluciji.

Ma naravno to je i očekivano 👍

Vrh Dno