Ajde kolega, postajemo nestrpljivi
Voleo bih da sam mogao ranije. Nedelja mi je puna obaveza pa sam se trudio da osposobim telefon za regularno korišćenje do vikenda.
Prvi utisci o telefonu su da je sjajan. Nije teško bilo to zaključiti budući da prelazim sa Pixel 4a.
Kada se pojavio Pixel 6a, kupio sam ga ali ubrzo i vratio. Ništa što je na papiru delovalo bolje u odnosu n Pixel 4a mi se nije dopalo, tako da sam nastavio da koristim Pixel 4a. Najviše mi je smetao "form factor" kod Pixela 6a. Nezgrapan telefon za moje pojmove. Odnosi stranica i težina telefona su presudili da ga vratim.
Pixel 7a: za sada zadovoljan svime. Senzor otiska prsta radi savršeno. Imao sam problem sa jednim otiskom pa sam promenio prst

od tada radi i taj otisak prsta kako treba. Face unlock radi, ali mi treba malo vremena da se priviknem na to budući da nikada ranije nisam koristio. Always on display takođe. Telefon je veći od mog predhodnog, ali ne značajno pa mi ne predstavlja šok u početku. Responsivnost i fluentnost je nešto na šta nikada nisam imao zamerke kod Nexusa/Pixela pa nemam ni sada. Display je možda najveći pomak. Baš se vidi pozitivna razlika u prikazu boja, čistini slike. Ovde poredim svoj Pixel 7a, sa predhodnim Pixelom 4a, kao i Pixelom 6 koji ima moja lepša polovina.
Ne smatram da sam zahtevan korisnik, tako da za sada sve funkcioniše kao što sam očekivao. Zahtevan sam u smislu da želim da mnoge stvari funkcionišu out of the box što i jeste slučaj. Baterija je na papiru većeg kapaciteta, a ja sam primetio da nije svakog dana konzistentno držala. Verovatno dok se "kalibriše". Ima wireless punjenje koje je sporo do bola. Sa novom funkcijom "adaptive charging" sam se pitao čemu će to da služi kada će mu i onako biti potrebna cela noć da se napuni na wireless chargeru.
Slušalice koje su stigle uz njega (Pixel Buds A-Series in Sea) su me oduševile. Moguće da nisu ništa posebno ali rade fenomenalno za nekoga ko nije koristio takve slušalice ranije, a verovatno i neću. Zgodne su, udobne, jako se lepo čuju, a prilikom razgovora preko njih u kolima tokom vožnje sam dobio komentar sagovornika preko whatsappa da me sjajno čuje.
Najveća mana telefona (Googla) meni lično je što ne daju unlimited space za Google photos. Iz ovoga verovatno zaključujete koliko me specifikacije telefona na papiru savršeno ne interesuju. Prošlo je puno vremena od rootovanja telefona, flashovanja firmware-a sa XDA, i raznih egzibicija, tako da sam sada prost consumer. Više nemam vremena ni energije da se bavim detaljima koje nam serviraju proizvođači telefona. Bio sam nadomak odluke da kupim Samsung Galaxy S22 5G, zbog dimenzije najviše, ali kada sam pročitao horor priče korisnika, odustao sam. Uzeo sam ovaj telefon, dok ne izbace Google 8 sa dimenzijama po mom ukusu. Ako se to ne desi, ne vidim da ću imati ikakav problem i razlog da Pixel 7a ne koristim par godina.
Ako imate nekih konkretnih pitanja, shoot!
Slike telefona, na kojima je i fizičko poređenje sa Pixel 6.