Šta je novo?

Google Pixel 7

• Začetnik teme Začetnik teme Markic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trebalo bi sad da radi i bez ims patcha, ali da, radi na svim mrezama sada, nije radila na A1 cini mi se, ali sada radi na svim

Napisah već negde, ali evo i tebi ovde.
Ja bih ga koristio skoro isključivo u velikim gužvama, tipa utakmica, koncert, okupljanja raznih vrsta, gde je praktično nemoguće poslati poruku na wa npr je se zaguši mreža.
Ali ako mi rasterećenje mreže sa uvođenjem 5g to rešava, onda mi ni za to ne treba i ja sam spokojan, ali za sada, to ne bih mogao da proverim dok baš svi ne budu imali 5g kod nas. Videću baš stanje večeras na utakmici, na kojima obično ne možeš da koristiš telefon, kao da ga nemaš praktično, a zatreba tipa da se javiš, odgovoriš na poruku i slično.
pa ko što i ja negdje napisah: pošto većina novih telefona ima 5G, redovno se dešava da mjerim na 5G i LTE, i da LTE dobijem veće brzine. Što jer je sad rasterećenija LTE, što jer je bolji signal... Aj baš javi kako si prošao na utakmici?

Mozda su strpali dva u jedan, jer 7 nije dobio novembarski

I znamo li na kraju da li ćemo mi sa našim Pixelima moći da koristimo 5G ili ćemo izvisiti?

Nećemo to još znati, tek verovatno krajem januara ili u februaru ćemo znati možda nešto više, al samo možda

sta fali? 🙂

Meni je veći problem što nama na beta kanalu ne stiže ništa evo preko mjesec dana, a beta kanal bi trebalo da je ažurniji po pitanju svega

PS kontam da je to jer će nas odmah prebaciti na QPR3 beta 1, ali ipak, bezbjednosti radi bi trebalo da izbace nešto više. Security update je od 5. oktobra

punjenje u autu ljeti, bez ventilacije, dok istovremeno radi navigaciju, spotify i eventualno bude hotspot za ostale putnike...
Punjenje, nav, hotspot. Nikad nisam radio kombinaciju 2 od ta 3 jer već postaje nemoguće koristiti telefon, a kamoli 3/3. 🤣 Telefon mi se stalno puni dok je u autu a sreća pa navigaciju koristim tako što mi samo iscrta putanju, nemam naviku da je pokrenem.

Da mogu bateriju da zamijenim bezbolno s originalnom za oko 100€, odmah bih to uradio, jer mimo toga telefon je i dalje top. Drug uzeo 10 pro xl, kaže spram sedmice nikakav poseban napredak, iteritativna unapređenja
Meni baterija čak i posle 3 godine intenzivnog korišćenja nije problem koliko memorija. Mislim da je sramota što im pro model i ove godine kreće od 128gb, ali to će se promeniti dogodine čim je Jabuka prebacila na 256 🙂

Poslednja izmena:
Srećom pro xl kreće od 256.

U Evropi deluje da je manji pro od 256gb stvarno skuplji od XL ali kod naših mađara je uglavnom drugačije .. 10 pro(256gb) ~850e a XL ~910e

Ja uzimam danas ili sutra, zavisi kad može lik da mi donese, 10 Pro xl 256 za 910e. Izabrao sam jade boju.

Jade sam video uživo i ne sviđa mi se uopšte🙂
Bolje da si išao na moonstone ili klasični crni 🙂

Poslednja izmena:
U Evropi deluje da je manji pro od 256gb stvarno skuplji od XL ali kod naših mađara je uglavnom drugačije .. 10 pro(256gb) ~850e a XL ~910e
Pratim cene u Nemačkoj jer drugar može da mi pokupi, gore baš variraju cene. Ali nisam znao da ima i kod nas za 850. Može link u PP?

Ja uzimam danas ili sutra, zavisi kad može lik da mi donese, 10 Pro xl 256 za 910e. Izabrao sam jade boju.
Nek je sa srećom! Što se tiče boje ja samo znam da jade ne bih, nije moj fazon. Crna mi je iskreno dosadila, tako da ako budem išao na 10 Pro biće ili moonstone ili porcelain. Svakako o ukusima se ne raspravlja

Punjenje, nav, hotspot. Nikad nisam radio kombinaciju 2 od ta 3 jer već postaje nemoguće koristiti telefon, a kamoli 3/3. 🤣 Telefon mi se stalno puni dok je u autu a sreća pa navigaciju koristim tako što mi samo iscrta putanju, nemam naviku da je pokrenem.

Meni baterija čak i posle 3 godine intenzivnog korišćenja nije problem koliko memorija. Mislim da je sramota što im pro model i ove godine kreće od 128gb, ali to će se promeniti dogodine čim je Jabuka prebacila na 256 🙂
Navigaciju koristim često, čak i u lokalu, jer Waze ima opciju da se prijave/prate policijske patrole, spasila me dosta puta, a od naredne godine i mi u CG dobijamo stacionarne radare. Što se tiče memorije, moj prethodni telefon (OnePlus 6T) je imao 256GB, ima sedam punih godina od tad, ali Pixel ima 128. Zašto? Jer je samo on tad bio dostupan na akciji u Njemačkoj (dobije se dž Pixel Watch), iako sam bio više nego voljan da doplatim za više memorije. Pokušaću da izguram s baterijom i memorijom do izlaska Pixela 11 Pro

Navigaciju koristim često, čak i u lokalu, jer Waze ima opciju da se prijave/prate policijske patrole, spasila me dosta puta, a od naredne godine i mi u CG dobijamo stacionarne radare. Što se tiče memorije, moj prethodni telefon (OnePlus 6T) je imao 256GB, ima sedam punih godina od tad, ali Pixel ima 128. Zašto? Jer je samo on tad bio dostupan na akciji u Njemačkoj (dobije se dž Pixel Watch), iako sam bio više nego voljan da doplatim za više memorije. Pokušaću da izguram s baterijom i memorijom do izlaska Pixela 11 Pro
Probaću waze na nekom narednom telefonu kad budem imao više memorije 🤣
U vreme kad je izašao Pixel 7 i kad sam ga uzeo, 128gb je još zvučalo okej. Ali sad je 128gb sramota čak i za osnovni model, za Pro već nemam reči da opišem

pa, sam waze ne zauzima puno, evo sad gledam, 365 MB.
Za memoriju, svakako se podrazumijeva da ćeš fotke i klipove s vremena na vrijeme prebacivati na komp i brisati sa telefona i/ili platiti Google One, što i ja radim, da mi se bekapuje na klaudu za baš skroman iznos godišnje

365mb je za mene misaona imenica🤣
Šalu na stranu, nije baš tako. Ali non stop se vrtim na nekih 500-900mb slobodnog prostora i brišem stvari da bi telefon bio funkcionalan.
Sve iz Google photos mi je odrađen bekap ali ne smem da brišem iz telefona jer vrlo često nemam dovoljno dobru internet konekciju da tome pristupim u svakom trenutku.

Svi mi robujemo telefonima.
256gb minimum, razmišljam i o 512gb ali videćeu. Inače nemam drugi razlog za menjanje P7

Meni je 128gb bilo 3 godine dovoljno, ali sam u poslednje vreme morao da radim ono free up space on this device opciju u Google Photos da bi mogao komforno da slikam i snimam kad idem negde.
Tako da mislim da je u današnje vreme 256gb realno taman. Barem za moje potrebe.

Meni je samo WhatsApp skoro 40gb 🤣
Da, 256gb mislim da će biti okej još neko vreme za prosečne do umereno zahtevne korisnike.
Inače mislim da je 256gb apsolutni minimum koji bi trebalo da imaju telefoni od 500+ evra, ili bar modeli koji u nazivu imaju pro. Za ove 900-1000+ evra ni 256 više nije pohvalno, možda bi trebalo već da su na 512. To je samo moja percepcija

365mb je za mene misaona imenica🤣
Šalu na stranu, nije baš tako. Ali non stop se vrtim na nekih 500-900mb slobodnog prostora i brišem stvari da bi telefon bio funkcionalan.
Sve iz Google photos mi je odrađen bekap ali ne smem da brišem iz telefona jer vrlo često nemam dovoljno dobru internet konekciju da tome pristupim u svakom trenutku.
ne znam šta bih ti rekao... Brišem stare fotke i klipove periodično, na recimo 6-12 mjeseci, novijim fotkama imam pristup direktno s telefona, starijim uvijek preko klauda. Ne znam gdje živiš, pa nemaš normalan net da pristupiš klaud bekapu, ali sve i da imam taj problem, zaista nemam potrebu da u svakom trenutku imam pristup svim svojim fotkama, posebno ne toliko da žrtvujem ostatak funkcionalnosti telefona. Realno, da imam taj problem u glavi, ni 512 GB me ne bi namirilo.

Ženi crkao Pixel 7, ispao joj i ne radi ekran (bljesne kratko pri vrhu ekrana kad ga "otključam", ali se odmah isključi). Iako je vreme za zamenu, ne zna šifre za neke naloge i treba joj otključan (i ispravan) telefon da bi resetovala šifru ili dozvolila logovanje na drugom uređaju, pa moram da joj zamenim taj ekran (čisto da bude telefon operativan za te potrebe). Da li je neko menjao ekran, gde, i koliko je koštalo? Videh na KP da su ekrani od 60 - 100+ evra, koliko dodatno na to košta sama zamena? Ako imate nekoga za preporuku, pišite pm.

Mozda da potrazis neki na oglasima koji je crkao ovako a ekran mu je ispravan pa da prepakujes, mozda bude jeftinije nego ekran samo nov da uzimas?

Ako si malo vican mozda bi mogao i sam da se iscimas za to, ima objasnjeno korak po korak.

Ovde mozes i da uzmes ekran plus alat za zamenu istog za 150 dolara, ali to je jaka cena, kazem mozda da nadjes neki koji je crkao al ekran radi i sam prepakujes.

A kako da znam da li je crkao ekran ili nešto drugo? Sad razmišljam, možda nije (samo) ekran crkao.

Prikaci ga na komp, guglaj vidi jel mozes nekako da mirorujes fon na komp, vidi jel ga komp ocitava itd

Ako nista odnesi ga negde u servis da ti oni vide da li je crkao samo ekran ili jos nesto..

Nazad
Vrh Dno