Šta je novo?

Google Pixel 7

Jel si aktivirao za karticu? Ili si u podešavanjima telefona uključio roaming data? To su dve stvari koje moraju biti uključene.

Juce sam nakon duze vremena izvadio telefon iz maske da ga pustim malo da "dise" medjutim posle 15 minuta sam ga vratio, ja ne pamtim da sam klizaviji telefon drzao u ruci a bas mi je zao jer mi se svidja kako izgleda bez maske

Pozdrav ! Da li je neko imao problem sa mobilnim podacima u romingu ? Danas iz BiH krenem u BG i čim sam izgubio signal svoje mreže MTEL , automatski se telefon spoji sa MTS mrežom . Pozivi , poruke sve radi normalno , sve podešeno kako treba ali interneta nema ? Primjetim i da na neke od mreža uopšte ne mogu da se povežem , pored naziva mreže piše ZABRANJENO ? Inače ako je bitno ESIM je u pitanju .
Ne možeš na svaku mrežu da se povežeš, samo na onu koja preuzima tvog operatera, najbolje da je sve na auto. Upravo sam u HR sa Irskom karticom i internet radi odlično.

Vidi da ti nije kod operatera u sistemu blokiran roming.
Meni sve full radi a koristio sam i mts(esim) karticu u bosni i razne esim-ove za putovanja.

Da li si upalio Roaming opciju za tu karticu?
Naravno , to sam prvo uradio .
Inače , večeras se vratio kući i internet na mojoj mreži radi normalno
Jel si aktivirao za karticu? Ili si u podešavanjima telefona uključio roaming data? To su dve stvari koje moraju biti uključene.
Naravno , sve je uključeno kao i na samsungu ili huaweiju , ali internet nije radio ... Zvao sam operatera , promijenili su podešavanje APN-a , pa ćemo vidjeti rezultate
Ne možeš na svaku mrežu da se povežeš, samo na onu koja preuzima tvog operatera, najbolje da je sve na auto. Upravo sam u HR sa Irskom karticom i internet radi odlično.
Ranije sam se sa samsungom mogao povezati na bilo koju mrežu , čak šta više pošto živim u pograničnom regionu sa HR nekada bi se sam telefon povezao na neku od HR mreža ...

Elem , definitivno je bilo do operatera ! Jednostavna promjena naziva APN-a je riješila problem . Hvala svima na sugestijama . :)

Juce sam nakon duze vremena izvadio telefon iz maske da ga pustim malo da "dise" medjutim posle 15 minuta sam ga vratio, ja ne pamtim da sam klizaviji telefon drzao u ruci a bas mi je zao jer mi se svidja kako izgleda bez maske
teško i da postoji klizaviji. Meni je bez futrole znao da otkliza i sa wireless punjača, a i da izleti iz ruku dok kucam poruke ležeći. Zlatio se dbrand grip case :D

Nisam dugo bio na temi, možda je bilo reči o ovome.
Previše memorije mi zauzima sistem i konstantno raste. Pre par meseci je bio 25gb, trenutno je na 29gb i konstantno nemam memorije na telefonu, jer kako obrišem neke stavke, tako sistem poraste 😅 ne momentalno, ali polako.
Trenutno mi je A 14 (AP2A.240805.005)

Ne znam za ostale ali mi je lošija baterija sa septembarskom zakrpom. Moraće da padnem jedan factory reset kad stigne a15 da se telefon malo podmladi.

Ja i dalje smatram da sa svakom novom verzijom Androida (12,13,14,15 i slicno) treba uraditi Factory reset i sacekati par dana rada i koriscenja da sve legne na mesto, onda je pravo stanje i najbolje moguce za nov svez sistem.

Ja i dalje smatram da sa svakom novom verzijom Androida (12,13,14,15 i slicno) treba uraditi Factory reset i sacekati par dana rada i koriscenja da sve legne na mesto, onda je pravo stanje i najbolje moguce za nov svez sistem.
Pazi ja sam prošao bez toga sa a14 iako je to mantra koju i ja koristim. Mrzelo me je i prošlo je ok, ali sad je vreme da se to uradi kad uskoro stigne a15.

Samo je simpatično šta ljudi rade, odrade kao factory reset i vrate backup sa podešavanjima. To je kao da ništa nije rađeno.

Mislio sam da se FR kao FR sam po sebi podrazumeva da ne vracas backup trenutnog sistema u celini, jer jelte time povuces upravo svo to smece zbog koga si i radio FR.

Ja npr nikada nisam odradio FR.
Poenta telefona je što je "moj", na njemu su app koje su mi potrebne, podešavanja koja mi odgovaraju, naučio je moje navike, tastatura je zapamtila sve reči koje koristim, prijavljen sam na naloge koji mi trebaju, zapamćene lozinke itd itd. Plus bih izgubio sve slike koje se trenutno nalaze na telefonu (nalaze se i na cloud ali to nije dovoljno jer ponekad mi brzo zatreba neki snimak ili slika a trenutne brzine interneta još uvek nisu dovoljne da mi isti budu dostupni momentalno)

ni ja ne radim FR, a i ne krivim OS apdejt svaki put kad mi par dana baterija traje kraće. Postoji XY razloga koji više utiču na trajanje baterije od toga, ali ako mislite da će reinstalacija svega da popravi situaciju, sa ponovnim podešavanjem svega, OK, ja ne, trebalo bi mi par dana, a opet se ne bi sve vratilo na ono na šta sam navikao...

ni ja ne radim FR, a i ne krivim OS apdejt svaki put kad mi par dana baterija traje kraće. Postoji XY razloga koji više utiču na trajanje baterije od toga, ali ako mislite da će reinstalacija svega da popravi situaciju, sa ponovnim podešavanjem svega, OK, ja ne, trebalo bi mi par dana, a opet se ne bi sve vratilo na ono na šta sam navikao...
pazi vec nedeljju dana baterija traje osetno krace nakon septembarskog apdejta. Tako da nesto se polupalo negde, makar u mom slucaju.
Ja nemam previse stvari za podesiti nakon FR i nije mi problem da sacekam nedelju dana da telefon nauci ponovo moje obrasce koriscenja :)

koristim qpr1 beta 1.1, pa ti ne bih znao :D Svakako, kad god mi baterija kratko traje, pogledam šta troši bateriju, a ako ni tu nema ništa sumnjivo, obično su krivci to što sam bio van kuće, dakle uglavnom 5g i 4g, gomilu fotki i klipova, displej na (skoro) max plus telefon prosto troši dosta baterije i kad ga ne diram, a u vozilu sam, pa skače sa jedne na drugu baznu stanicu i oscilira signal.
Ali sve i da imam 10-20% kraće trajanje baterije, opet bih radije pripunio telefon u toku dana, dok ne izađe novi apdejt, nego radio factory reset

izašao QPR 1 beta 2

BTW, ne znam da li je tek sad ubačeno, ali ima opcija u adaptive charging da se puni samo do 80%

Capture-4.jpg

Možda je ranije ubačeno, nisam uspio da izguglam

Ima li negde kod nas, da se nadju, original maske za Pixel 7 Pro ?

Pogledaj na KP, bude ponekad.

Uzeh P7 Pro, nebo i zemlja razlika u odnosu na p7 obican. Bolja kamera i brzi je l.

Uzeh P7 Pro, nebo i zemlja razlika u odnosu na p7 obican. Bolja kamera i brzi je l.
procesor je isti, pa ne vidim zašto bi bio brži? Posebno ne ako se drži displej na QHD (ja ne, ne vidim razliku :D ). Mislim da je prije svega subjektivni osjećaj + 120 Hz refresh rate

Vetovatno rate pravi razliku i 12gb ram. Imao Sam p7 obican 8gb

Ne radi baš najbolje 90hz na p7.. zato i primećuješ toliku razliku. Npr p7 i p8 su nebo i zemlja. Imam oba telefona pa pričam iz prve ruke.

Znam, al nekako Pro pravi bolje slike cini mi se za nijansu.

Nazad
Vrh Dno