Šta je novo?

Google Pixel 7

Pa sa obzirom da mi baterija na mom 14 pro od 3200mah cim se malo duze koristi nestane cim se koristi u pro motion, onda od pixela 7 pro od 5000mah ocekujem malo duze trajanje
Uopšte ne gledaj mah, ubogi Tensor koristi Samsungov proizvodni proces i baterija je prosek, daleko ispod što nude današnji flagship telefoni tipa Vivo X100 Pro, Honor Magic6 Pro i dr. Računaj oko 4-5h Sota prosek.

Mah nema veze sa trajanjem baterije.
Pa sećamo se do pre par godina, iphone imao 2k mah, ako ne i manje, pa trajao duže od androida od 5k mah.
Od mnogo više faktora zavisi život baterije i na istim telefonima kod različitih ljudi nije isti, logično.

Sad bas nesto vrtim geekbench na p7 i matorom S20+

Normalno CPU score je bolji na pixelu.
Ono što me začudilo je GPU score (Vulcan)
Mali G77 na S20+ cak pravi skoro za 1000poena na istoj rezoluciji bolji score u odnosu na Pixel Mali G710.

Kapiram da su morali tada da ugrade monstrum GPU zbog velike rezolucije i 120Hz.

Ne znam sta su uradili sa poslednjim update ali baterija nikad bolja. Telefon star 20 meseci bolje drzi bateriju nego kad je bio nov.

Sad će junski feature drop da popravi to

Nije iskljuceno da su ugasili neko jer mi kasne notifikacije.

Bolja baterija al meni se cesto desi da npr notifikacije od instagrama tek kada otkljucam fon stignu, hvala bogu od ovih bitnih app tipa wa i slicno ne kasne.

Drugi dan na Android 15 Beti, za sad fantastična baterija. Vidim da je nova revizija drajvera (kernela) za modem u odnosu na aprilski android 14. Sve je glatko bez nekih vidljivih bagova. Upgrade je trajao 10min bukvalno

Piše da su popravili vizuelni bag sa linijom za navigaciju, baš da vidimo, vuče se već dva apdejta.

Drugi dan na Android 15 Beti, za sad fantastična baterija. Vidim da je nova revizija drajvera (kernela) za modem u odnosu na aprilski android 14. Sve je glatko bez nekih vidljivih bagova. Upgrade je trajao 10min bukvalno
tvoj komentar me ubijedio da se vratim na beta kanal, a već dva mjeseca sam se bio makao, čekajući QPR3 final...

Elem, za mene je glavna novost da sad konačno imam 5G (Crna Gora, operater One), a mislim da mi više neće trebati ni Pixel IMS za VoLTE (provjeriću kad izađe naredna beta, malo su ga usporili, jer je beta 2.1 izašla 20. maja, ako dobro pratim). Od bagova samo jedan, koji sam im prijavio: na always on ekranu nekad ne vidim onu ikonicu gdje je fingerprint senzor. Ne koristim ni lift ni tap to wake, tako da se prikaže kad pritisnem power taster, ali zanimljivo: senzor radi iako nema ikonice, ako ubodem naslijepo pravo mjesto.

Takođe, moraću da testiram još, ali mislim da sa 5G baterija traje osjetno kraće, ili bar ne prija svo to šaltanje od 2g do 5g kad se putuje (bio sam po nekim selima i planinama za vikend, od nema nikakvog signala, sve do 5g sa 600+ megabita download i 100+ upload :D )

Moj P7P nažalost ide u oglase a nisam ni probao 5G na njemu 😀

i dalje ne vidim neku posebnu poentu od 5G na telefonu, ako baterija bude lošija, limitiraću ga ja opet na 4g :D Dobijam i preko 200 megabita na 4g, sasvim dovoljno IMHO

Celi dan na 5G i Wi-Fi, nikad ih ne iskljucujem, zavrsim dan sa 30-40-% baterije, 7 Pro.

to i ne govori puno samo po sebi... Nekome je SoT 2h, nekome 7, neko brightness drži na auto, neko na max, neko primarno gleda video, neko fotka i cepa igrice...

Znaci za prosecnog korisnika. Telegram, Face, twitter, MS Teams, cesto fotkanje serijskih projeva na poslu i sl, poneki YT video, brightness max, rez max. Telefon ipak ima 19 meseci, sve samo ne lose.

to i ne govori puno samo po sebi... Nekome je SoT 2h, nekome 7, neko brightness drži na auto, neko na max, neko primarno gleda video, neko fotka i cepa igrice...
U tvom slučaju loš signal ti unakazi bateriju. Kad bi imao dobar signal i baterija bi bila osetno bolja. Glavna mana 5g je što zahteva dobru pokrivenost jer sam signal mana domet pa jaše telefon i bateriju.
Bukvalno je besmisleno uvoditi 5g ako će da ga uvode loše.
Evo u Grčkoj je 5g na nivou 3g što se tiče protoka, komedija.

Bezobrazno je da je dobar deo feature-a vezano za AI i pixel 8, a pre samo godinu i po dana sam kupio telefon
Mnogo je stvari bezobrazno kod Gugla a eto koristimo ga....

Kako vam se ponaša telefon na ovim vrućinama. Ja u grčkoj upalim hotspot, svako malo telefon zna da zakuča i bude vreo dok ga ne ugasim.
Android auto je poznata boljka da tako jednostavan proces pregreva telefon. Šta to koristi CPU do te mere da se raspada telefon sa grejanjem.

Ja stvarno ne znam koji su mandrili bili zaduženi za kernel i kontroli procesora u pixel telefonima.
Podsećame na davne dane gde smo čekai neke tihe heroje na XDA da srede performanse telefona.

Poslednja izmena:
Bezobrazno je da je dobar deo feature-a vezano za AI i pixel 8, a pre samo godinu i po dana sam kupio telefon
Meni je bezobrazno generalno da imas 3 godine software update-a, a da modeli sa manje vise istim hardverom ne dobijaju uopste iste feature-e. Nije da mi je telefon izasao iz tog perioda.

U tvom slučaju loš signal ti unakazi bateriju. Kad bi imao dobar signal i baterija bi bila osetno bolja. Glavna mana 5g je što zahteva dobru pokrivenost jer sam signal mana domet pa jaše telefon i bateriju.
Bukvalno je besmisleno uvoditi 5g ako će da ga uvode loše.
Evo u Grčkoj je 5g na nivou 3g što se tiče protoka, komedija.
moguće, pokrivenost sa 5G ni po centru Podgorice nije neka... Moraću da pogledam na kojoj frekvenciji radi 5g na One mreži.
Kako vam se ponaša telefon na ovim vrućinama. Ja u grčkoj upalim hotspot, svako malo telefon zna da zakuča i bude vreo dok ga ne ugasim.
Android auto je poznata boljka da tako jednostavan proces pregreva telefon. Šta to koristi CPU do te mere da se raspada telefon sa grejanjem.

Ja stvarno ne znam koji su mandrili bili zaduženi za kernel i kontroli procesora u pixel telefonima.
Podsećame na davne dane gde smo čekai neke tihe heroje na XDA da srede performanse telefona.
za android auto, pa mislim da samo GPS + iscrtavanje navigacije + konstantno punjenje naravno zagriju telefon, a još ako je wireless android auto + wireless punjenje + futrola, pa nije ni čudo što noviji automobili imaju ugrađeno hlađenje telefona kad se tako koristi.

S druge strane, meni nikad ne zakucava, a za zagrijavanje, obavezno ga skloniti sa sunca, prijavi da se pregrijao i kad samo stoji na stolu

Ovo mi je drugi Pixel 7 koj imam, i na ovom mnogo bolja bateraija i kamera....smejacete mi se, al tako je jel sam imao, na prosli Pixel 7 Kamera je bila losija, ili su je popravili apdejti ne znam.

Ja na android 15 beta 3, baterija fantastic.

Nazad
Vrh Dno