Šta je novo?

Google Pixel 7

Ja ne volim nikako zakrivljen, imam ga na S20 i često kliknem nešto sa strane slučajno. Ravan ekran mi je mnogo bolja varijanta.

Meni se gade zakrivljeni ali na 7 Pro i ne primecujem.

Zakrivljeni displej meni ima smisla ako ćeš ceniti estetiku "golog" telefona i imati dovoljno hrabrosti da ga koristiš tako s obzirom da zakrivljeni displej dosta teže prašta padove jer je fragilniji od ravnog.
A i manje zahvalan za zaštitu, neće baš svako staklo lako na njega.
Mislim da jedino Whitestone Dome može kvalitetno da pokrije zakrivljen ekran a da ne "ukrade" koji mikromilitetar ivice.

Kako god, mislim da u slučaju zakrivljenih ekrana lepota ipak neopravdano košta, s obzirom da jesu skuplji i utiču na krajnju cenu telefona, a tom finesom kojom ih krive ka ramu gledaju da stanje delić milimetra okvira.

i primetio sam da online zajednica, recenzenti naročito, se trude u poslednje vreme da canceluju zakrivljene ekrane praktično, baš se često čuje i naglasi pohvala i olakšanje u slučaju ravnog ekrana. 😁

Koristim još Mi 10 dok mi ne stignu folije za pixela. Osećaj u ruci je otprilike isti stim da je ekran mnogo manje zakrivljen na pixelu i ne primećuje se. Iako su oba AMOLED, na pixelu je on za klasu iznad, uživanje za gledati. Odmah sam prebacio na veću rezoluciju.
Zvuk jači na Mi 10 ali nekako prijatniji na pixelu.
Haptics me oduševljava, kamera je čudo. Meni je ogromna razlika u odnosu na gcam na Mi 10, kapiram da ga je pregazilo vreme ali ovo mi je bio šok 😁
Ostaviću i mi 10 još pošto će me svrbeti da flešujem 😁

Je li do mene ili je Gugl malo pojačao kontrast na slikama kod tenzor telefona. Imao sam 5a i imao je prirodniju sliku u odnosu na pixel 7.
Slike su i dalje detaljne sa sjajnim dinamičkim rasponom ali je kontrast pojačan slično kao kod OnePlus telefona.

Pozdrav, evo vec je solidno proslo od izlaska Pixel 7 i Pixel 7 pro, da li bi neko od korisnika ovog telefona mogao nesto vise da kaze o problemima (ako ih ima jos uvek)
tipa, da li je nekom stvarno puklo staklo na kameri, da li je baterija dobra, da li su popravili nesto softverskim azuriranjima i sl? Iako nemam ovaj tel, na youtube recenzijama ga bas hvale, ali bih da cujem i neko domace misljenje :)
ps. kod nas je trenutno cena za pixel7 530e, a 7pro je 730e.. zbog cene bih vrv uzeo 7icu iako pro ima bolji ekran

hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Uzimaj lagano... Tek poneko se pozali na signal itd, ali eto, cak i oni su resili to paljenjem voLTE opcije ( ima uputstvo na nekoj od prethodnih par stranica)... Koliko sam primetio niko na ovom forumu nije prijavio pucanje niti bilo koje ostecenje kamere.

Uzimaj lagano... Tek poneko se pozali na signal itd, ali eto, cak i oni su resili to paljenjem voLTE opcije ( ima uputstvo na nekoj od prethodnih par stranica)... Koliko sam primetio niko na ovom forumu nije prijavio pucanje niti bilo koje ostecenje kamere.
Hvala na odgovoru, strani recenzenti su navodno prijavljivali to da staklo na kameri puca, isto procitah i na GSMareni, ali vrv su to izolovani slucajevi. A osim razlike u ekranima, i tele kameri, da li postoji jos neka veca razlika izmedju 7 i 7pro?
Hvala

Ma to sa staklom kamere se povezuje sa krajnje specifičnim temperaturnim uslovima izlaganja telefona velikim temperaturnim razlikama, od debelog minusa pa na veliki plus, ko što je zadesila zima tamo Ameriku i Kanadu.

Nije ni neka tajna zašto se to desilo jer aluminijum i staklo se drugačije ponašaju kada se izlagaju takvim varijacijama, a s obzirom da je kamera uljuljkana u aluminijum dolazilo je verovatno do naizmeničnog širenja i pritiskanja aluminijuma na staklo, i ta tenzija je izazivala pucanja.

I mislim da to nije defekt, i video sam da je Google uglavnom odbijao da uloži reklamacije, i mislim sa pravom, jer bukvalno svaki proizvođač nagovesti da je optimalna ambijentalna temperatura za korišćenje telefona od 0-35C.

I sad zamisli nekoga na ono ledeno doba da je napolju na -25 i više stepeni i čačka telefon, izložen ledenim temperaturama, i onda uđe negde gde je +20.
A najviše je takvih slučajeva, da su ljudima kamere pucale u takvim okolnostima.

Tako da u suštini osim ako ne radiš u hladnjači ne moraš da se cimaš oko te afere sa kamerom.

Hvala na odgovoru, strani recenzenti su navodno prijavljivali to da staklo na kameri puca, isto procitah i na GSMareni, ali vrv su to izolovani slucajevi. A osim razlike u ekranima, i tele kameri, da li postoji jos neka veca razlika izmedju 7 i 7pro?
Hvala
Meni je bila dovoljna razlika kamera i ekran, malo rama vise, malo veca baterija.

Pozdrav, evo vec je solidno proslo od izlaska Pixel 7 i Pixel 7 pro, da li bi neko od korisnika ovog telefona mogao nesto vise da kaze o problemima (ako ih ima jos uvek)
tipa, da li je nekom stvarno puklo staklo na kameri, da li je baterija dobra, da li su popravili nesto softverskim azuriranjima i sl? Iako nemam ovaj tel, na youtube recenzijama ga bas hvale, ali bih da cujem i neko domace misljenje :)
ps. kod nas je trenutno cena za pixel7 530e, a 7pro je 730e.. zbog cene bih vrv uzeo 7icu iako pro ima bolji ekran

hvala unapred :)
Od problema tu je jedino kilavi senzor otiska prsta, ali nista strasno. Ja imam onu mobile outfiters foliju koja mozda malo smanjuje osetljivost i preciznost samog senzora koji u startu nije brilijantan.
Signal je dobar, nemam problema i veoam lako se upali VoLTE opcija prateci korate na prethodnim stranicama.
Baterija je meni dobra, cesto sa mojom upotrebom (pozivi, chet aplikacije i malo FB) izguram 2 dana. U realnosti je to sigurnih 1 dan upotrebe u bilo kom scenariju.
Sad dok pisem imam jos 66% baterije i 2.5 sata SOTa uglavnom na 4G mrezi.

Otisak radi kao zmaj. Imam neku foliju sa Amazona.

Signal odličan na Pixel 7 Pro, rekao bih bolji od Mi 10, brže uspostavlja pozive, zvuk sagovornika kristalno jasan.
Otisak iz prve, čekam hydrogel pa da vidim.
Kod prvog paljenja gde je trebao da ažurira sistem i 50 aplikacija osetila se toplina ispod visora, posle restarta nisam više uspeo da ga zagrejem. Igre ne igram

Jel ima neko sa Pixel 7 u A1 mrezi da je uspeo da natera Volte preko Shizuki?
Sve sam cekirao i volte i vowifi, odradio par restarta al nikako.
Na mi 10 mi je radio volte tako da nije do njih

Jedan od forumaša na pixel 6 temi je uspeo tako što je nakon svega obrisao shizuku i proradilo mu je.

Jesi siguran da ne radi? Meni ne daje info u meniju onom da je aktivan, ali kad zovem i primam pozive vidim da je aktivan i u settings imam da enable.

I meni je isto kao i kod @The PunisheR. Lepo radi, ali kada obrišem Shizuku i Pixel IMS, posle restarta, onemogući se VoLTE kao ranije...

Me nema potrebe da brišem te dve app, neka ih. Trebaće za posle apdejta.

Jesi siguran da ne radi? Meni ne daje info u meniju onom da je aktivan, ali kad zovem i primam pozive vidim da je aktivan i u settings imam da enable.
100%, jer nije instant uspostava i nema HD ikonice kod poziva

Jedan od forumaša na pixel 6 temi je uspeo tako što je nakon svega obrisao shizuku i proradilo mu je.
Nisi dobro razumeo....to sam ja....rekao sam samo da su sva podešavanja ostala ali ne radi na A1. A i podešavanja su nestala kada sam resetovao networks

Bvz, meni radi na P6 i namestio sam drugu na 6a preko Wireless Debugging, bez povezivanja na komp... Obojca smo na Yettel.

Posle mesec dana koriscenja Pixel 7 pro pokusao sam da utaknem samsungove akg sluske sa adapterom 3.5mm u usb c da vidim kako zvuce i iznenadio se sto ne rade 😂
Koji DAC adapter preporucujete? Je l ima neki koji radi posao?
I ako neko ima neke od pixel buds bezicnih slusalica, utisci?

@cofi097
Imam ja Pixel buds pro, sjajne su, leze savrseno u usima, nisu najglasnije na svetu doduse..

Posle mesec dana koriscenja Pixel 7 pro pokusao sam da utaknem samsungove akg sluske sa adapterom 3.5mm u usb c da vidim kako zvuce i iznenadio se sto ne rade 😂
Koji DAC adapter preporucujete? Je l ima neki koji radi posao?
I ako neko ima neke od pixel buds bezicnih slusalica, utisci?
Pixel 7 nema DAC pa moras adapter koji ima, ja porucio neki od 200rsd ali vidim sad da je sansa da radi 0.00001% :D
Ima kod nas na bazzar sajtu Hamma adapter, oko 11e, trebalo bi da radi. Javljam kad stigne ovaj jeftini :D

Ja imam pixel buds pro, bas sam zadovoljan. Rade odlicno i sve nema sta..

Nazad
Vrh Dno