Šta je novo?

Google Pixel 7

Dobro , od skoro si na forumu , ne znaš akronime.
Elem, onda ni tu nema pravila. Oni koji nisu imali mogućnost da dobiju VPN gratis, dobili su kada su PS prebacili na američki, tj. podržan region.
Ista je situacija i sa 6 meseci Premijum gratis za Fitbit.
Moguce nisam se zadubljivao posto se odmah pojavio posle update

Ma da, ne prodaju ih ljudi sto im radi dobro, sigurno. Ma samo otpakovano, radi provjere, pa da ga je htio prodati, ne bi otpakivao...
I ja ne razumem te, što samo otpakuju da provere radi li. Pa naravno da radi kad je nov.
Nego, probali su bio im gušt da vide kako izgleda i radi a onda ga prodaju "nov".

To nije nov, već polovan. I cena bi trebala biti u skladu sa timE. 😁
Zbog toga nikad ne kupujem otvorene, nošene, ćuškane u uši , stavljane na ruku ..i sl. stvari.
Sam ritual otvaranja je polovica ukupne cieJne proizvoda.

Poslednja izmena od urednika:
To ti pričam "nov, samo proba, vraćen u fioku". A datum na fiskalnom mesec dana unazad od danas.

To koliko ima smisla i nema, po meni. Ja sam Pixel 7 polovan, čuknut, prodavao do pre par sati za 100 evra manje. Nikad nijedan problem, ni sa modemom ni sa senzorom niti sa bilo čim drugim. Stvar je gde se telefon kupuje, od koga. Ja ne pamtim kad sam poslednji put kupio nov telefon i nikad nisam zažalio, bilo to na Benču ili na KP. Razumem oprez, prodaje se svašta, ali ima i dosta ljudi -- gde i ja spadam -- koji samo vole da "vrte" tehniku. A ako probemi sa modemom postoje, to onda gotovo sigurno nije do nekog "batch-a" ili grupe sitne unutar velike serije, već se se ispoljavati kod nas masovno, a tu teško da garancija išta može da pomogne osim ako nije telefon nabavljen od nekog ekstremno korektnog prodavca koji je isti doneo iz EU.

Polovnu tehniku kupujem preko 15 godina i jedino sam probleme imao sa novom tehnikom, pretežno laptopovima, evo jedan vučem na servisu od prošlog maja. Stvar ja samo kako se zalomi, ali da su "problemi zagarantovani" to je potpuno netačno. Drugo je reći "volim prvi da otpakujem i da niko pre mene nije dirao," to mogu da razumem i to je validan stav u potpunosti.
Video sam taj oglas, maksimalno korektno opisano stanje. Vidi se da je prodavac skroz ok.
Ali opet, meni je suludo uz takva oštećenja uštedeti samo 100 eur od cene neotpakovanog telefona.
Od takvog prodavca bih bez straha kupio telefon ali je cena suviše blizu ceni novog, a imao je ozbiljne padove. Ja obično nemam takav ni jedan udarac za više od 5 godina zamena telefona, a taj Pixel je imao nekoliko za mesec dana korišćenja.

Prodat je po toj ceni?

Dobro , od skoro si na forumu , ne znaš akronime.
Elem, onda ni tu nema pravila. Oni koji nisu imali mogućnost da dobiju VPN gratis, dobili su kada su PS prebacili na američki, tj. podržan region.
Ista je situacija i sa 6 meseci Premijum gratis za Fitbit.
Nema veze sa fitbit-om, kupio sam u Nemackoj sve, nikada video vpn nije a ni Ameriku, evo tece treci mesec premiuma od 6 meseci.
Takodje, signal u A1 ni jednog momenta nisam video da je ikad pukao signal od izlaska modela telefona.... Ne moze se generalizovati problem kada ocigledno nema svako problem, verujem da velika vecina nema problem cak.

Nije mi ni palo na pamet, zaista mi ne znaci, ni za posao ni za privatnu upotrebu.

Sto je toliko bitno da imaš VPN? Hajde da je za stalno nego 6meseci.
I VPN daju na 6 meseci ?
Potvrdili su toliko puta da su obični pilićari-kokošari. Ajd, nisu ni Apple ni Samsung bolji, ali su bolji od njih. Posle onakvog sata, (za koji traže istu sumu novca u rangu sa Galaxy Watch 5 Pro LTE 😅 ) i tih klošarskih fazona, a bez obzira što sam od početka na Androidu i što imam masu kupljenih aplikacija, posra*u im se u usta:poop: , preći ću do kraja godine na Jabuku, da krenem sve iznova 🥶:alien:

I VPN daju na 6 meseci ?
Potvrdili su toliko puta da su obični pilićari-kokošari. Ajd, nisu ni Apple ni Samsung bolji, ali su bolji od njih. Posle onakvog sata, (za koji traže istu sumu novca u rangu sa Galaxy Watch 5 Pro LTE 😅 ) i tih klošarskih fazona, a bez obzira što sam od početka na Androidu i što imam masu kupljenih aplikacija, posra*u im se u usta:poop: , preći ću do kraja godine na Jabuku, da krenem sve iznova 🥶:alien:
Brze ces se vratiti nego sto ces otici. Veruj mi. Ja koji sam prinudjen da zbog posla imam i iphone kao drugi fon, svaki dan ludim sa glupostima ios-a.

Sta to apple daje, 4gb icloud-a lol, ovde bar imas 15gb photosa, i za oko 2.000 godisnje 100gb.. Bila bi odlicna marketinska fora da su nastavili da daju besplatan photos za sve pixele al ***..

Ne radi se o tim sitnim 'poklonima' , za mene naročito nisu pokloni jer im već plaćam YT Premium , 2TB na OneDrive i zaboravio sam šta još im plaćam, dok oni smišljaju način kako da mi zavale nekakve gratis premiume na 6 meseci regionalno ograničene .dok pri tom naplaćuju čak i ako klikneš na bilo koji link ,ili otvoriš bilo koju web stranicu , a o Tensor SoC-u i hardweru generalno, da i ne govorim. Ja mislim da su oni onaj nesrećni PixelWatch i napravili 2018., ali ga nisu pustili u prodaju zbog korone 😁

Jeste da je Apple Ultra cigla, ali zar se sme i porediti sa onom Pixel zafrkancijom od sata ? O kvalitetu izrade iPhone/Pixel ,isto..smešno poređenje.

Ako već dajem novac, želim onda najbolje za svoj novac. A ne da mojim novcem peglam njihove nezajažljive rupe i namerna osakaćenja .
Jasno je svima sa se jednom carstvu moraš privoleti.

Sta to apple daje, 4gb icloud-a lol, ovde bar imas 15gb photosa, i za oko 2.000 godisnje 100gb.. Bila bi odlicna marketinska fora da su nastavili da daju besplatan photos za sve pixele al ***..
A dobro ne mozes tako, apple ima skoro iste cene za icloud storage, samo drugacije formulisane. Tipa 200gb za 36 dolara godisnje (mesecni plan). Dok kod Google-a dobijes 100gb za 20e godisnje. Sto mu dodje i jeftinije kod apple-a ako saberemo..

Video sam taj oglas, maksimalno korektno opisano stanje. Vidi se da je prodavac skroz ok.
Ali opet, meni je suludo uz takva oštećenja uštedeti samo 100 eur od cene neotpakovanog telefona.
Od takvog prodavca bih bez straha kupio telefon ali je cena suviše blizu ceni novog, a imao je ozbiljne padove. Ja obično nemam takav ni jedan udarac za više od 5 godina zamena telefona, a taj Pixel je imao nekoliko za mesec dana korišćenja.

Prodat je po toj ceni?
Pa, to je ušteda od skoro 25%. Za nekog kome tih par kozmetičkih oštećenja ne smetaju i ko nosi telefon u masci (što je većina korisnika), ja bih to opisao kao "baš dobar dil." 😄 Nisam imao ni ja ali Pixel klizi kao nijedan telefon koji sam pre njega imao, to nije normalno, jedino za vrat da ga vežem.

Nisam ga prodao na kraju, zadržaću ga. Ko god se nećka, nema potrebe, telefon je izuzetan. Vredi uzeti makar samo i zbog kamere, a o čistom Androidu da ne pričam. Eventualno 7a kad izađe sa 90Hz i makar nekim osnovnim bežičnim punjenjem.

I dalje mi nije jasno sto je važno da imaš 6meseci besplatan VPN? Nekako me navodi na misao da je više želja da bar nešto bude za Dz, kao poklon. OK da svima daju sat a tebi ne. Ovako, meni ne bi ništa promenila ta stavka.

Nema veze sa fitbit-om, kupio sam u Nemackoj sve, nikada video vpn nije a ni Ameriku, evo tece treci mesec premiuma od 6 meseci.
Takodje, signal u A1 ni jednog momenta nisam video da je ikad pukao signal od izlaska modela telefona.... Ne moze se generalizovati problem kada ocigledno nema svako problem, verujem da velika vecina nema problem cak.
tako je ja nemam niti jedan od tih problema
Sto je toliko bitno da imaš VPN? Hajde da je za stalno nego 6meseci.

Ne sirite dezinformacije ko je rekao da je VPN 6 meseci, nije precizirano sem da se ocekuje da bude koliko traju i sugurnosni updeti znaci pre ce biti 6 godina.

Ne znam dal ne neko postavio ali dobra vest da je pusteno na beti pa ce valjda usskoro i na stable verziji
da rade dve esim kartice odjednom (sto ce olaksati da vam ne treba fizicki ni jedna kartica te da vise esim kartica lakse kombinujete koje dve cete koristiti)

Mogli su i da naprave da možeš dual aplikacije da se koriste :)

Te dual aps mi nikada nisu bile jasne.. šta kao na jednom viberu si jedan čovek a na drugom drugi ?
Kako ljudi drugačije da se švalerišu? Pa samo bi amater koristio isti broj telefona.

barack-obama.gif

Mislio sam da firme uz broj daju i telefon. Ali ok.
Sve u svemu čista glupost. A opet kome je to ključno ima kineske dečije UI kod drugih proizvođača.
Bitno je da postoji izbor :)

Firma je moja i neću da nosim 2 telefona
Samsung nije kineski dečiji UI pa ima tu opciju

Onda uzmeš Samsung i nemaš problema :)

Odosmo u krajnost sa temom i iz teme :)
Ne sviđa mi se nihova ponuda, npr S22 sa očajnom baterijom je sa cenom kao Pixel 7 npr čak i skuplji

Mislio sam da firme uz broj daju i telefon. Ali ok.
Sve u svemu čista glupost. A opet kome je to ključno ima kineske dečije UI kod drugih proizvođača.
Bitno je da postoji izbor :)
Daju, ja koristim upravo tako. Ali npr moj brat koji radi u istoj firmi je uzeo samo telefon i treba mu dva vibera, privatni i poslovni. Privatni telefon prodao i koristi samo sluzbeni. Nije glupost, itekako je korisna stvar i hvala bogu dosta telefona to nativno podrzava, ne moras dodatne app, ali mozes ako zatreba. A ajfon naravno ne podrzava, i onda kada je presao na sluzbeni ajfon je ugasio privatni viber i koristi samo poslovni.. Eto malo offtopic ali da, itekako je korisno imati dual apps mogucnost..

Pozdrav svima.

Planiram da u najskorije vreme promenim Huawei P50 Pro. I meni bi značili neki vaši utisci o korišćenju Pixel 7 Pro telefona, pogotovo ako je neko isto P50 zamenio za Pixel 7 Pro.
Vidim da je najveći broj pritužbi na sporo punjenje. Pa koliko je to zaista sporo, od 0 do 100%? 2 sata, ili pak više?

Huawei koji imam, ima baš lošu autonomiju, 4-5h SoT, bez gejminga. Slušao sam na recenzijama da Pixel ima 7h SoT opušteno, a da se dešava da drži i duže. U tom slučaju, ako je autonomija zaista takva (praktično 50% bolja od ove koju ima P50 Pro), onda mi nešto sporije punjenje ne bi predstavljalo problem.

Pozdrav svima.

Planiram da u najskorije vreme promenim Huawei P50 Pro. I meni bi značili neki vaši utisci o korišćenju Pixel 7 Pro telefona, pogotovo ako je neko isto P50 zamenio za Pixel 7 Pro.
Vidim da je najveći broj pritužbi na sporo punjenje. Pa koliko je to zaista sporo, od 0 do 100%? 2 sata, ili pak više?

Huawei koji imam, ima baš lošu autonomiju, 4-5h SoT, bez gejminga. Slušao sam na recenzijama da Pixel ima 7h SoT opušteno, a da se dešava da drži i duže. U tom slučaju, ako je autonomija zaista takva (praktično 50% bolja od ove koju ima P50 Pro), onda mi nešto sporije punjenje ne bi predstavljalo problem.
Ne treba ni dva sata to sa jako losim punjacima sa dobrim od 104-111 min
S tim da je prvih 50 posto dosta brže nekih pola sata tako da ja to ne bi uzeo u razmatranje za izbor telefona pogotovo ako ga punis nocu a ako nista sporije nije ni preko brzih bezicnih punjaca posto i tada puni na tih nekih 15-18w vecinu vremena.

Nazad
Vrh Dno