Šta je novo?

Google Pixel 7

Ja pričam za Srbiju i centar Beograda
Bg isto Imam pro nista of toga nikad bio problem, ocigledno zavisi od serije tj kako ti se posreci, jedino je vidno da i kad ne radi nesto zahtevno da je cpu i baterija toplija ali se u ruci to ne primeti, a mrezu jedino kada sam koristioo esim znao je nekad da ne moze sam da se nakaci na esim dok ne deaktiviram drugu ili resetujem ali to je bilo pre dva update sad mi se ni to ne desava, super telefon glavna prednost u odnosu na ostale kineze je glatkoca i brzina kada ga koristite ono sto svaki iphonovac zamera androidu...
Ti uvek pišeš kako sve super radi, a živiš u Engleskoj 💪 😅
Iz bg a sve radi

Moje iskustvo je takvo da sam običan 7 koristio mesec dana, prodao ga i ne razmišljam o Pixelu više, bar ne do neke serije 9 ili 10. Ne znam do čega je, ali previše je stvari koje treba čekati da se isprave apdejtom a za to stvarno nemam strpljenja. A žao mi je jer mi se baš dopao kako izgleda i jedva sam čekao da ga uzmem. Još sam bio kupio i originalni punjač i hteo da poručim masku...

Stiče se utisak kao što reče @Antara da je obična 7 podložnija problemima u odnosu na 7 pro. Verovatno su u nečemu škrtarili u odnosu na 7 pro.

Evo da javim posle nekih 2 nedelje koriscenja obicne 7. Nabavio sam "Anker 511 Nano 3" punjac koji je bio jedan od editors pickova na xda sajtu. Punjenje je za nijansu brze ali brzina punjenja i dalje ostaje velika mana.

Sto se tice svega ovoga sto ostali spominju, nemam problema.
Telefon do sad nijednom nije : Zakucao, pregrejao se, restartovao, flashovao ekran itd. Pozivi funkcionisu normalno, ne vidim da ima nekih problema, brzina interneta je dobra, a kameru ne treba komentarisati, bukvalno je uzivanje za koriscenje.
Postoje neke stvari softverski koje mi ne odgovaraju na trenutnoj verziji ali to nikakve veze nema sa bagovima itd.

Nadam se da ce ovako i ostati

Poslednja izmena:
Evo da javim posle nekih 2 nedelje koriscenja obicne 7ice. Nabavio sam "Anker 511 Nano 3" punjac koji je bio jedan od editors pickova na xda sajtu. Punjenje je za nijansu brze ali brzina punjenja i dalje ostaje velika mana.

Sto se tice svega ovoga sto ostali spominju, nemam problema.
Telefon do sad nijednom nije : Zakucao, pregrejao se, restartovao, flashovao ekran itd. Pozivi funkcionisu normalno, ne vidim da ima nekih problema, brzina interneta je dobra, a kameru ne treba komentarisati, bukvalno je uzivanje za koriscenje.
Postoje neke stvari softverski koje mi ne odgovaraju na trenutnoj verziji ali to nikakve veze nema sa bagovima itd.

Nadam se da ce ovako i ostati
Obicne 7. Cita se sedmice. Ne treba ti ice na 7 a i nepismeno je.

Stiče se utisak kao što reče @Antara da je obična 7 podložnija problemima u odnosu na 7 pro. Verovatno su u nečemu škrtarili u odnosu na 7 pro.
Moje subjektivno mišljenje da se razumemo. Obična 7 je verovatno mnogim ljudima best buy/value.

Meni je kontradiktorno to što ima mnogo dobru kameru u rangu sa flegsipovima a cena je osetno manja.
Vredi kupiti, šteta što nema neka garancija.
Bas mi je 6pro bio u planu

Ja koliko sam upućen, što se tiče para od prodaje Pixela, to je Googlu ko džeparac. To što su kupci navikli da moraju da daju 1000€ za dobru kameru je konzumerska dresiranost.

Kako vidim, Google na tržištima gde posluje maltene nove Pixele deli džabe bez preterivanja kroz trade in programe gde su moguće... Daju i telefone, i store credite od 100€ i referral kodove za druge kupce...

Evo primera 6a, čiji sam zadovolji vlasnik. Spustili cenu nikad nižu i praktično počistili srednji rang... Kakav Xiaomi, Samsung, OnePlus, gde god da pogledaš, stavljaju 6a kao best buy, iz jednog prostog razloga... Nijedan telefon u njegovom rangu nema ni približno tako dobru kameru... I tu pucaju na kupca sa skromnijim budžetom jer uglavnom je naučen da super kamera je van njegovog dometa i rezervisana samo za one sa dubljim...

Google je verovatno jedini koji može da se igra sa cenama, da ponudi nešto i par stotina skuplje a i par stotina jeftinije, njima je bukvalno svejedno jer sumnjam da im računica od Pixela znači previše.

Obicne 7. Cita se sedmice. Ne treba ti ice na 7 a i nepismeno je.
Vidi ga ovaj "grammar nazi". Svuda te ima. :)

Sto se tice telefona i dalje sam zadovoljan kako sve funkcionise. Nemam neke zamerke. Staklo kamere je i dalje citavo :), nema zamrzavanja, screen flickering-a i ostalih gluposti. Nisam power user tako da ne znam da li se pregreva kada se koristi u igrama ili nekim zahtevnijim stvarima. Punim telefon svako vece na bezicnom punjacu tako da je ujutro uvek pun a kojom brzinom se puni ne znam. Na kraju dana sam na oko 25-40% baterije. Primetio sam da nemam vise onaj sum koji se javljao nakon prvog zvona prilikom uspostavljanja poziva ali mi se par puta desilo da mi je pukla veza iz cista mira kao i da malo duze cekam da se uspostavi veza. Pretpostavljam da to ima neke veze sa problemima sa mrezom o kojoj se prica u temi. Sem toga sve ostalo je super i dosta vise mi prija koriscenje P7P od S22U.

Jel mozes da uprediš kamere na 7 pro i 22U?

Jel mozes da uprediš kamere na 7 pro i 22U?
Ne mogu jer sam prodao S22U ali pisao sam ranije da mi se mnogo vise svidja P7P kamera u odnosu S22U. Nikada nisam ni gotivio S22U kameru jer mi je previse hladna. Nisam neki strucnjak za fotografiju ali licno mi vise prijaju boje koje pruza P7P. P7P mi je blizi kameri koju ima Huawei Mate 40 Pro. Da mi nisu trebali Google servisi ne bi ni kupovao S22U/P7P. Mate 40 Pro je odlican telefon ali politika se umesala i ***. Njega jos uvek imam i koristim kao backup za Google Authenticator. 😀

Budući da su se spomenule cene Pixela i dohodak, evo objavi Google da je Q4 2022, dakle septembar - decembar, finansijski najuspešnija četvrt za Google telefone od poslovanja.
Takođe ostvarili su najveći "over-index" (to je valjda indeks konzumerske zainteresovanosti i fokusa na određeni produkt) narodski rečeno kupci su pokazali najveću zainteresovanost u tom periodu za Piksele u kategoriji Android telefona.
Poseban uspeh pripisuju trade-in programu.

Dalje kažu da će nastojati ka razvijanju ovog modela poslovanja koji im je do sada doneo najbolje rezultate.

Moja verzija fona je 128/12, eto tek danas saznah da imam 12gb rama i to sasvim slučajno hahah

Ne znam zašto vam je potrebno toliko interne, evo stanje kod mene na mi 10. Jedino da tovarim neke filmove ili ne znam štaScreenshot_20230205-181037_Podešavanja.png

Mogu i ja, ali mi ovih slobodnih 90GB stalno ide gore-dole. Izadjem da snimam dronom i brzo smanjim. Dosta aplikacija, neke od njih ne koristim ali povremeno ih se setim.
Neke koristim za video obradu.
A video snimci su sve veći i veći kako je telefon bolji.
Bas se ozbiljno razmišljam da predjem na Pixel 6 pro. Imam opciju za polovan iz Nemačke.
Šta mislite, vredi li da P40Pro na Pixel 6Pro?
Screenshot_20230205_215049_com.android.settings.jpg

Narucih i ja Pixel 7 Pro. Lomio sam se između njega i S23 Ultre ali ovo je mnogo povoljnije, za razliku u ceni uplatio more :)

To ti pričam.
Nekako, neverovatno da je u vrhu što se kamere ti a ni hardver nije los a osetno manje košta od aktuelnih modela.
Sporo punjenje mi nije velika zamerka jer svako veče stavljam telefon na punjač koliko god da ima %
BTW, gde ces na more, neki first minut?

To ti pričam.
Nekako, neverovatno da je u vrhu što se kamere ti a ni hardver nije los a osetno manje košta od aktuelnih modela.
Sporo punjenje mi nije velika zamerka jer svako veče stavljam telefon na punjač koliko god da ima %
BTW, gde ces na more, neki first minut?
Kamere su vrh i volim cist android. Imam ga sad i na Mi 10 i navikao sam. Fon punim preko noci, to mi nije ni bitno.
Sto se tice mora, Hrvatska - Crikvenica. Najblize nam iz NS otici tamo zbog klinaca

Mogu i ja, ali mi ovih slobodnih 90GB stalno ide gore-dole. Izadjem da snimam dronom i brzo smanjim. Dosta aplikacija, neke od njih ne koristim ali povremeno ih se setim.
Neke koristim za video obradu.
A video snimci su sve veći i veći kako je telefon bolji.
Bas se ozbiljno razmišljam da predjem na Pixel 6 pro. Imam opciju za polovan iz Nemačke.
Šta mislite, vredi li da P40Pro na Pixel 6Pro?
Pogledajte prilog 374796
Pa ti uzmi 256gb verziju, ne vidim problem haha

Ako mi prijatelj nadje za 300evra polovan u Nemačku kupiću ga.
Za more, imam ponudu za Korculu.
Apartman 50evra dan, cena kao u Paraliji a verujem neuporedivo

Vrh Dno