Šta je novo?

Google Pixel 7

Pozdrav! Da li neko ima problem sa brzinom interneta i stabilnosti mobilne mreze kada su pozivi u pitanju na Pixel 7 Pro uredjaju na MTS mrezi?
Mobilni 4G internet mi je uzasno spor, nevezano gde se nalazi mu gradu, evo jednog banalnog primera: https://www.speedtest.net/result/a/8869482304 (nista bolji nisu ni drugi speed testovi)
I dosta cesto sam nedostupan, cak i kada drzim telefon u ruci i surfujem ili igram igrice. I dosta cesto se desava da u toku razgovora samo pukne poziv i posle ne mogu ni da pozovem ni da me pozovu neko kratko vreme.
Da li je to uopste problem do MTS ili do telefona, ima li neko ideju?
-
I da dodam jednu zastrasujucu stvar, malo mi se ekran zeznuo...
Telefon star 2,5 meseca, ni jednom ispao, ni jednom udaren, stavljen u dbrand bumber gotovo odmah. :)
Ekran poceo da glitchuje pre nekih 4-5 dana. Restart nije pomogao u Safe mode-u isto, factory reset nije pomogao.

IMG_20230119_180522.jpgIMG_20230119_181528.jpg

Poslednja izmena:
Zdravo ljudi,
Imam jedno čudno pitanje. Da li je to samo moj telefon ili stvarno ekran ima malo washed out boje. U pitanju je Google pixel 7 pro. Bijela boja mi je zuckasta i kad upalim instagram ili youtube vidi se kako su slike i videi kao ispranih boja?
Ima li neko iskustva sa tim i da li to ima resenje?
Hvala unaprijed!

Što se tiče mreže, do telefona je. Već smo pisali o tome u temi, nekoliko nas sa istim problemima a različiti operateri. A što se tiče ekrana, ja sam lično imao svaki dan po nekoliko puta da mi se ekran "zamrzne" pa moram da uključujem i isključujem ekran da bi se unormalio, tako da verujem da je i kod tebe nešto slično

Što se tiče mreže, do telefona je. Već smo pisali o tome u temi, nekoliko nas sa istim problemima a različiti operateri. A što se tiče ekrana, ja sam lično imao svaki dan po nekoliko puta da mi se ekran "zamrzne" pa moram da uključujem i isključujem ekran da bi se unormalio, tako da verujem da je i kod tebe nešto slično
Ok definitivno ne umem da pretrazim dobro forum... Hvala za info, onda cekam da se Google smisli da izbaci normalan update...
Sto se ekrana tice, kaput je, jer sada kada ga upalim vise nema ni slike. Touch radi, ali nema slike.

Pa i da i ne. Uzmi u obzir da ima ljudi koji nisu imali nikakve probleme. Moje iskustvo je takvo da sam izdržao mesec dana i prodao ga, a jedva sam ga čekao. Ovde je više upitan sam kvalitet izrade telefona jer je poprilično veliki broj ljudi sa raznim problemima i na 7 i na 6... Garancija nije neko posebno merilo jer nekad i u Srbiji imaš problema da je ostvariš. Ja sam se skoro otelio za neko dečije auto sedište... Lično mi je najveći problem bilo to sa mrežom jer znači da mi ne ispunjava primarnu funkciju kao telefon, a pored toga je bilo i drugih problema sa povezivanjem preko bluetootha, zamrzavanjem ekrana... Lično mislim da kada bi Google rešio da posluje normalno u svim zemljama kao i drugi proizvođači da bi imali veliki broj kupaca a samim time i razvijen servis i podršku, a do tada je sve na nivou čistog entuzijazma...

Zato je pixel najbolj kupovati direktno iz Nemačke preko onih servisa što dovoze stvari iz De u Srbiju. Ispadne nešto skuplje ali imate kakvu takvu garanciju. Pre ćete da ga pošaljete tamo nekako na reklamaciju nego što će neko ovde da vam ga popravi

Prilozi

• Screenshot_20230120-161839.png
    Screenshot_20230120-161839.png
    887.2 KB · Pregleda: 39
Za sada nemam nikakvih ozbiljnijih problema sa telefonom i ne bi bilo lose da tako i ostane. 😀

Bas sam testirao brzinu ( MTS ) da vidim da li je sve ok i sve mi se cini ok. U stanu, za kompom. Mozda je napolju jos brze.

Telefon sam takodje kupio u DE.

Verujem da svaki telefon ima neke svoje quirk-ove ali da su to mali procenti na broj prodatih komada.

Znam da nemam klasicnu garanciju ali uvek prihvatam taj rizik. Ko nije spreman na to bolje da kupi neki drugi telefon gde je moguce ostvariti garanciju u Srbiji. Mada je vecinu tehnike kupujem preko i koristim u Srbiji i za sada da kucnemo u drvo nisam imao probleme. I to mnogo skuplje uredjaje od telefona.

Prilozi

• Screenshot_20230120-165224.png
    Screenshot_20230120-165224.png
    180.7 KB · Pregleda: 30
Znam, ali kada sam uzeo pxl7 skoro ne može da se poredi sa s21+.

Pixel 7 Pro ima bolji ekran od Pixel 7, ima i toga ako koristis manji...
Zaista ne mogu da kazem da s22 ima bolji ekran od p7 pro, imao sam prilike da ih u istim uslovima vidim jedan pored drugog.

Pozdrav svima, evo i ja da dodam par utisaka koji nece biti toliko detaljni s obzirom da sam juce kupio telefon.

Pre same kupovine presudilo je to sto sam zvanicno postao umoran od flashovanja custom rom-ova na xiaomi telefonima, a 1000+ eur na telefon i dalje nisam spreman da izdvojim pa sam se osetio da je vreme i da sam sazreo za jedan klot android koji ide uz pixel 😂

Takodje sam iscitao skoro sve utiske sa ove teme kao i odgledao gomilu klipova na yt i ono sto me je najvise brinulo je situacija sa brzinom interneta ali sam se ipak odlucio da uzmem pa sta bude.
Telefon mi za mrezu sve vreme pokazuje LTE a nikada 4g. Brzina koju uspeva da postize u stanu je izmedju 10-20 mbps, ali je slicna ili ista na xiaomiju i iphone SE2 sa istom mts karticom. Napolju je bolja situacija, brzina je izmedju 40-80mbps kolika je i na ostalim uredjajima tako da ne mogu da procenim da li tu ima nekih problema ili ne.
Sto se tice samog softvera, za sada mi je izuzetno zanimljiv, kao i kamera i generalno ponasanje samog telefona, nemam neku zamerku.

Najveca mana ovog telefona je presporo punjenje baterije, tako da smatram da je bitno da korisnik sam proceni da li mu to moze biti dealbreaker ili ne. Brzina punjenja se moze poboljsati uz punjace koji se mogu naci u raznim testovima ali za 2023 godinu ovo ide stvarno presporo.
Sve u svemu meni licno deluje da cu uzivati u telefonu, nadam se da ce tako i biti.

PS. Ako nekome znaci, telefon sam kupio preko kupujemprodajem. Video sam na oglasu da prodaju i slusalice ili sta je vec islo uz pre-order pakete + je imao neke nalepnice i flajere na nemackom tako da smatram da je odatle i uvoz.

@duhacjedan da li si uzeo 7 ili 7pro? Javi utiske o bateriji posle nekog vremena. Možeš i da napraviš poređenje baterije sa pomenuta 2 telefona.

Moje jedine zamerke za Pixel 7 su takodje sporo punjenje baterije, koristim originalni 30w punjac i osetno krace trajanje baterije u odnosu na 9t pro. Takodje i citac otiska cesto puta iz drugog pokusaja prepozna iako sam par puta skenirao otisak. Sve ostalo je ok ali da su poboljsali barem bateriju i punjenje bio bi jos kompletniji uredjaj.

Da punjenje je def sporo, ali nekako mi ni ne smeta toliko jer ga punim preko noći uvek i izgura mi dan kakve god upotrebe.
Otisak prsta radi bez greške iz prve, nikad mi nije omanuo, imam 4 registrovana prsta (oba kažiprsta i oba palca).
Nisam ni problema sa brzinom neta imao, samo onaj za pozive poznati.

@duhacjedan da li si uzeo 7 ili 7pro? Javi utiske o bateriji posle nekog vremena. Možeš i da napraviš poređenje baterije sa pomenuta 2 telefona.
Uzeo sam pixel 7. Trenutno ga cackam vise nego inace pa ne mogu da procenim ali ne bih rekao da je baterija "slaba", vise je sporo punjenje problem.

Na xda od punjaca preporucuju Anker 511 Nano 3, ugreen 30W Nexode mini pa google 30W charger. E sad da li je placena reklama za redosled ili ne, to ne mogu znati ali cu svakako da probam neki od ovih punjaca jer sam generalno zadovoljan i sa Ugreen i Anker proizvodima. Verujem da su male razlike u brzini punjenja ta 3.

Anker me nikada nije izneverio sa njihovim proizvodima... Kablovi, punjaci, power bank-ovi, posebno bluetooth zvucnici koje koristim godinama.

Ja koristim više puta preporučivan xiaomi.

Ja uz google telefon svaki samo oem google punjac, da ne mogu da nabavim svakako bih isao na anker.

Nazad
Vrh Dno