Šta je novo?

Google Pixel 7

Otisak je primetno brzi u odnosu na pixel 6 pro.
Prepoznavanje face je brzo i jako dobro, po mraku nije upotrebljivo u 80% slucajeva.
Ni jednog trenutka nisam primetio neko grejanje specijalno.
Generalni utisak je vrlo slican pixelu 6 pro, sa par finih dodataka, malo zoom-a, malo makro... Za bateriju treba par dana da se sve optimizuje ali mi se cini da ce i to biti na nivou prethodnog telefona.

Gde uzeti dobru zaštitu za ekran za 7 pro, i da brzo stigne do Srbije?

Za brzo ne znam....ali za sporo znam ;) My trendy. Po mom ikustvu šta god vam treba u razumnom roku, ne neručujte kod njih.

Preko mytrendy uzeo prošle godine Spigen za S20+ a ove godine Anker punjač za iPhone i oba su stigla u najbržem mogućem roku dan ili dva od poručivanja. Obratite pažnju na informacije o zalihama i čekanju na isporuku, piše kod svakog artikla. Sa druge strane, možda sam samo imao sreće pa sam dobio pakete brzo..

Imam opciju neko iz Cro da mi dotera, jel moze Pixel tamo da se uzme, ne vidim ih na listi zemalja, al mozda znate neku foru :)

Najbolje da sačekaš na KP, više se ne isplati uzimati tamo gde ga ima, jer sat ne ide više free uz njega.

Vidi lete Ryanair i Wizz Air za 15-20€ do Nemačke ili Švedske, samo treba na vreme rezervisati karte :D

Let avionom 2-3h, sve može da se završi vrlo lako i brzo...

Planiram da uzmem 7 pro.
Da li čekati black Friday ili novu godinu, ili to pak nema smisla jer neće biti popusti na fon koji se tek pojavio?
Takođe šta mislite, jel vredi cimati nekog iz neke zemlje u eu da donese ili kod nas u ovim šopovima gde je 990e?

Vidim pominje se po oglasima da ima u nemačkoj za 700e? Kako je to moguće?

A vidim i kod nas na oglasima cena 850e.. Sad se razmišljam da li uzeti ovde za 850 ili cimati nekog iz nemačke ako može da se nađe nov za 700...

Poslednja izmena:
Za 990 i 850 se i ne isplati. Za 700-750 se vredi malo iscimati.
Ne bi me čudilo da bude neki popust u De za crni petak/njihov Božić.

Ako bi sve to pokrilo troškove , sheeping fee do Srbije, plus da nahraniš domaće prasiće , model 256GB , za 899€, onda ok. Isto važi i za Amazon.

Ništa onda izgleda da je najbolje da jurim nekoga u Nemačkoj da mi uzme ove što se kreću novi za 650-700.. Šta znam..
Nekako nisam siguran da će biti na sniženju za black Friday i praznike jer je novi fon..

Biće verovatno. Ali do 800e max. Što je opet smešno u odnosu na preorder i sat koji je išao uz njega u De.

Iskreno da imam nekog da mi uzme za 650-700 na tim oglasima u Nemačkoj odmah bih uzeo sad..
Ali moram da vidim ko mi je sad tamo da mi uzme.. Jer vidim uglavnom samo lično, ne šalju...
Da je u Švici to bih lagano, imam teču tamo. Čak bi mi i Austrija bila lakša imam više ljudi tamo

Ja ću da sačekam crni petak/Božić pa ako bude neka ok akcija da upeglam druga da mi pazari 7 Pro. Malo i Pixel da isprobam.

Ne verujem da će nešto zanimljivo biti za crni petak (25. novembar) što se tiče pixel telefona...

Mislim da je varijanta kupovine jeftinog proslogodisnjeg ili cak modela od pre 2 pa i 3 godine uvek bolja za 'isprobavanje' necega ovako specificnog (isto vazi i za ajfon, ko prvi put se susrece sa iOS), jer je mnogo jeftinije, brze (polovnjak uzmes za dva dana gledanja oglasa), i u principu dobijes neki generalni osecaj. Naravno baterija je cesto problem na Pixelima, a narocito polovnim, ali ako izuzmes to, i svidja ti se ostatak, uzimas ovogodisnji model i to je to.

I tako uzmeš polovni Pixel koji neko prodaje ko zna zbog čega, a ovde nema ni originalnih delova ni servisa za njega. Ko hoće da rizikuje bolje da kupi nov, bar ga niko nije akao pre...

Ja ga uzeo danas.
Za sada se primetno manje greje u odnosu na 6 pro i otisak radi odlično. Nije najbrži, ali čita svaki put.
Kod podesavanja i instalacije gomile programa bio je samo na momente blago topao.
Haptic je još bolji nego što je bio.
Ekran je primetno svetliji, a deluje mi da će baterija biti sasvim pristojna.
Bio je na 68% kada sam ga upalio, uradio update na oktobarski, podesio telefon, instalirao gomilu aplikacija, sveukupno oko 2,5 sati rada i sad je na 36%.
Sistem je baš fluidan i u ravni je sa iPhone 13PM koga koristim poslednjih godinu dana. Sve je savršeno glatko, jedino Twitter i dalje zna da secka.
Lepo leži u ruci i čini mi se da se manje kliže od prethodnika. To sto je lakši skoro 40 grama u odnosu na iPhone predstavlja pravo olakšanje.
Sledi intenzivno korišćenje narednih dana, pa ako vas nešto interesuje pitajte.

Najbitnije je ja mislim kakav je na suncu jakom, i baterija kakva mu je kad se stabilizuje i odradi indexing svega i svacega posle nedelju dve.

Nisam primetio da je neko na forumu pisao o Pixel Buds Pro sluskama, braco kakav zvuk, ali ne ciganija da prsti ili previse basa, nego bas kvalitetan zvuk, kakav lep odnos basa i visokih tonova, ima i dobar EQ za personalizaciju po svacijem ukusu, milina za usi. Active noise cancellation radi suri i mnogo znaci, neverovatan trip u pocetku dok se covek ne navikne.
Imao sam pre ovih i pixel A buds, nije previse uporedivo... Doduse i cena im se ozbiljno razlikuje.
Jedina mana je sto nisu kompaktne kao A series... Ali zvuk sve opravdava.

Nisam primetio da je neko na forumu pisao o Pixel Buds Pro sluskama, braco kakav zvuk, ali ne ciganija da prsti ili previse basa, nego bas kvalitetan zvuk, kakav lep odnos basa i visokih tonova, ima i dobar EQ za personalizaciju po svacijem ukusu, milina za usi. Active noise cancellation radi suri i mnogo znaci, neverovatan trip u pocetku dok se covek ne navikne.
Imao sam pre ovih i pixel A buds, nije previse uporedivo... Doduse i cena im se ozbiljno razlikuje.
Jedina mana je sto nisu kompaktne kao A series... Ali zvuk sve opravdava.
Evo i ja da se nadovezem za sluske. Sve gorenavedeno stoji. Dodao bih samo da posto sam zaludjenik za wireless sluske... Imam i high end modele od sonija, jabre, bose. Ono sto cu reci je da za cenu od 200$ google je best buy. Jedino nisam imao prilike da ih uporedim sa samsungovim noise cancel buds... U poresjenju sa sonijem npr sony je za nijansu bolji zvuk za muziku, noise cancel je tu skoro pa isti ali je razlika u ceni preko 70$ gde je xm4 skuplji. Sto se Jabri tice , isti zuk kao buds google , dakle soni je i dalje bolji ali zato jabra ima bolji kvalitrt mikrofona pri razgovoru ako je to nwkome bitno... Ali takodje jabra 85t skuplji od google buds cak i na akcijama... Sve u svemu odlican kompletan proizvod - sa dobrom i baterijom. Jos jedna stvar koja je mozda nekome bitna - integracija sa androidom je fenomenalna sa ovim sluskama, nema potrebe za 3rd party software i sve samo... Radi

Vrh Dno