Šta je novo?

Google Pixel 6

Meni odgovara ovaj (google-ov) najvise zbog toga sto kad me zive neki, meni, nepoznat broj on prikaze ime sa vibera ili naziv firme. Skoro sam imao poziv iz inostranstva, odmah mi izbaci koji je grad odakle zovu sto mi je olaksalo.
Piše ti koji je grad i zemlja?
Ili njegovo ime na viber.

Ako je ovo prvo, Samsung to ima evo 10ak godina (koristio ja na Note 2).

Skinute aplikacije instalira iz Browser_a a nece iz google files.
Sta bi moglo biti ?
Dozvole nisu...

Idi pod Apps, nađi Files, izbriši Data, proveri opet dozvole i restartuj telefon, ako neće ne znam šta mu je, kod mene radi...

Posle mesec dana korišćenja P6 pro, prezadovoljan sam. Nijedan problem sa telefonom nemam, a baterija je vremenom sve bolja i bolja tj sada je mnogo bolja nego u prvih par dana korišćenja telefona. Preporuka od mene za ovaj stari flagship, posebno ako još uvek ima nov da se pazari po povoljnoj ceni.

Da se i ja priključim malo pohvalama :)
Verovatno jedini telefon u poslednjih 10god koji je kod mene duže od godinu dana :)

Najveće mane u startu su mu bile opasni bugovi sa raise to wake, ali sada sve radi kao sat.

Jedva čekam da preorderujem pixel 8 pro za par meseci:)

Kod mene 6 obicna, isto odlicno radi sve. Jedino mi je pro model malo ljepsi ali znam da je teze zastiti ekran zbog zaobljenosti itd.
Mami me malo 6 Pro ali ne isplati mi se dati 6 staru mjesec.

Meni sad samo 'fali' zoom kamera, mnogo su bolji kadrovi sa njom, main kamera je ono da uhvatis sto vise, ali bolja je kompozicija slike kad nije sve tako wide.

Tako da za sledeci telefon (najverovatnije opet pixel) cu gledati da ima to odnosno juriti Pro modele..

Traži se dobra duša koja ima Pixel 6 (ne Pro i a model) i malo dobre volje, da ga izvedem na piće u Bg i bacim kratko pogled na telefon uzivo. Ja sam sa NBg, ali me lako može biti svuda 😁

Imam ponudu za 6-icu, 340 evra, stara 5 meseci, račun firme iz EU, kutiju i kabl, bez tragova korišćenja, slike nije postavio jer kaze da je aparat nov novcijat, uz priču prodavca da nema skrivenih mana. Jel to dobra ponuda po vama ?
I na šta obratiti pažnju, sem na ono klasično da probam poziv, spikerfon, blutut, internet, pogledam ekran da nema duhova il mrtvih piksela 🤔

Traži se dobra duša koja ima Pixel 6 (ne Pro i a model) i malo dobre volje, da ga izvedem na piće u Bg i bacim kratko pogled na telefon uzivo. Ja sam sa NBg, ali me lako može biti svuda 😁
Da se i javno zahvalim @Boris Lozac , izašao mi je u susret i pružio sve potrebne informacije i dao mi je svoj telefon da se poigram i uverim u odlične karakteristike ovog modela, hvala mu još jednom od srca, jer mi je značilo da vidim kako izgleda originalni aparat, sačuvan i kao glanc nov, jer sam u međuvremenu imao neuspeli zalet jer me prodavac preko KP slagao da ima garanciju iz EU (ponuda je u postu iznad), ali se ispostavilo da papir nema i krenuo je sa ubeđivanjem da se garancija ostvaruje bilo gde na svetu preko kutije telefona i IMEI broja na njoj. To naravno nije jedina laž, jer sam ustanovio da se vidi lepak zbog očigledno nestručne zamene ekrana i odustao sam od kupovine u trenu. Ali zahvaljujući dobrim ljudima, spremni da izađu u susret, video sam kod Borisa kako Pixel 6 prelepo izgleda uživo i leti bez stajanja, pregrevanja....
Hvala Borise :)

Da se i javno zahvalim @Boris Lozac , izašao mi je u susret i pružio sve potrebne informacije i dao mi je svoj telefon da se poigram i uverim u odlične karakteristike ovog modela, hvala mu još jednom od srca, jer mi je značilo da vidim kako izgleda originalni aparat, sačuvan i kao glanc nov, jer sam u međuvremenu imao neuspeli zalet jer me prodavac preko KP slagao da ima garanciju iz EU (ponuda je u postu iznad), ali se ispostavilo da papir nema i krenuo je sa ubeđivanjem da se garancija ostvaruje bilo gde na svetu preko kutije telefona i IMEI broja na njoj. To naravno nije jedina laž, jer sam ustanovio da se vidi lepak zbog očigledno nestručne zamene ekrana i odustao sam od kupovine u trenu. Ali zahvaljujući dobrim ljudima, spremni da izađu u susret, video sam kod Borisa kako Pixel 6 prelepo izgleda uživo i leti bez stajanja, pregrevanja....
Odmah prijavi oglas KP administraciji ili, eventualno, daj negativnu.

@Nerast Telefon je top, preporuke da kupis.
I ja sam tako odlucio poslije Borisovih objava(i jos jednog clana) u temi o fotografijama sa mobilnog telefona. Najvise dam zbog kamere uzeo i nisam pogrijesio.

Kazem ti ja kad si zvao da neces naci pixel sa grancijom :D Ja sam moj uzeo jer je bio u perfektnom stanju, jer znam da je za delove mrka kapa.

Meni se baterija RASPADA poslednjih tipa par nedelja.

Hvala na podršci i preporukama, našao sam u Francuskoj Pixel 6, nov za 375 evra, iz radnje sa dostavom na adresu u Francuskoj. Nemaju ga u zemlji i rok isporuke je 2 do 4 nedelje. Ovde sam digao ruke, jer na masi mesta gde ga reklamiraju u radnjama preko KP, za cifru od 399 pa naviše nemaju i ne znaju kad će imati, iako uredno maltene svakodnevno postavljaju oglase gde ih nude i oglašavaju. Strpljen, spašen, našao sam varijantu da mi preko jedne bake pošalju u julu.

Pocecu da slikam u RAW-u izgleda, barem za 2x digitalni zoom, jer em je digitalni em pixelova preagresivna obrada ga bas ubije po defaultu, sharpness 400% i ne znam sta mu još radi.

Ovako u raw ostane normalno i uz blagi edit u LR izgleda kao sa optičkog zuma.. (prva je RAW, druga default jpeg).

PXL_20230608_162840844 (1).jpg
PXL_20230608_162840844.jpg

Evo bas citam na reditu isto je neko nezadovoljan. Da li si vec probao neki gcam ako ti ima smisla?
Sta znam, meni je dobra, samo da je malo portret bolji (navikao na onaj od 13 PM).

Ma slike su sjajne nego 2X digitalni zoom na regularnoj šestici mislim da bas moze da se poboljša ako se slika u raw, jer je digital zoom vec onako "digitalan" jelte, i onda kad pixel uradi magiju bude bas previše oštro i "vodenasto" da..
Raw i onda sam dodajes shapness je možda bolja varijanta.

Da javim samo da sam olomio ekran na mobu :)
Trenutak pijanstva i nepažnje i to je to :)
Ove nove gorile su tolika prevara da to nema više smisla, pao mi je sa visine sedenja, i to na veoma niskoj stolici. :)

Uh, a bas ovaj Victus bi kao trebao biti dobar za padove.. na koji materijal je pao i jesi imao masku? :)

Na čist beton, i to ravno na ekran :) ekran se bukvalno procepao od jednog ugla dijagonalom do drugog :)
Uvek nosim telefone bez ikakve zaštite:)

A da sad se secam da si (valjda ti) pominjao da nikad ne nosis zastitu, vidis da nije bas najpametnije :) Sigurno znaci pri padu kad imas masku.. Mada i ja bih nosio bez zastite da ih ne prave klizavije od Dove sapuna..

Na čist beton, i to ravno na ekran :) ekran se bukvalno procepao od jednog ugla dijagonalom do drugog :)
Uvek nosim telefone bez ikakve zaštite:)
Saučešće.

Upravo sam pazario kevi preko ugovora neki vivo za 600 din mesečno uz neki smešan ugovor. Ima 128gb memorije kao moj pixel 6 pro...

Nazad
Vrh Dno