Šta je novo?

Google Pixel 6

Jel neko na Nova launcheru (kapiram da nije spreman jos za A13?), jel se mnogo toga gubi u poredjenju sa Pixel launhcerom, pretpostavljam nema one promene celog UI-a kad promenis wallpaper, jel ostane ono double tap na ledjima itd?

Baš sad ulazim i čitam o Pixelu 6 Pro jer me užasno S22+ nervira, grije se u svim mogućim situacijama katastrofalno, kad ono i Pixel furuna... :D

To što ih u preklopnim telefonima, koji su još tanji od redovnih monoblokova, od početka nema (mislim na exynos), dovoljno govori o stanju stvari. Da se razumemo, i snapdragon kiksne tu i tamo sa po nekom generacijom, eli kod exynosa je savaka promašaj (čast onoj u s21 od prošle godine, ta je još i najbolja...mada i dalje nedovoljno dobra).

Baš sad ulazim i čitam o Pixelu 6 Pro jer me užasno S22+ nervira, grije se u svim mogućim situacijama katastrofalno, kad ono i Pixel furuna... :D
Ja ti mogu potvrditi da se telefon samo jednom "ugrejao" a to je prilikom inicijalizacije kad ga uključio nakon vađenja iz kutije stavio da se sve instalira.

Prvi i zadnji put da se ugrejao.

Ja nisam kompetentan da dajem bilo kakav iskaz o pregrevanju pošto sam oba p6 nosio još zimus, a tad ni ja nisam mogao da se ugrejem, kamoli telefoni. Ali pre dva dana je čovek kukao ovde kako ima problem i kako mu se pregreva telefon, tako da nije nemoguće u nekim ekstremnijim situacijama (tipa korišćenje na otvorenom po toplom danu da bude neupotrebljiv).

Ne znam da li se "pregreva" ali da se greje, greje se i to dobro.

Leti svakako i više. Najviše se zagreje na 4g i na max osvetljenju napolju. Ali ne znam da li neko tako koristi mob duže od 30ak min.
Znači greje se kao i svaki drugi flagship android uređaj.

I mene je to grijanje u početku opterećivalo i onda narucim nekakav debeli case i sad nemam problema sa grijanjem😱😱😁😁

Ništa kao kvalitetno rešenje problema...spigen tough armor i nema da brinete 🤗🤣

Kod mene se grejao, ne i pregrejavao. Nije bilo spuštanja osvežavanja ekrana na 60Hz, nije bilo trokiranja, niti išta slično. Samo upozorenje da je Gphotos back up pauziran zato što je telefon vruć. Po gsam-u, 41 stepen baterija i oko 38 stepeni procesor (cpu temp sam proverio sa nekim programom, system monitor cpu boster, tako nešto).

E sad, pod kojim se to uslovima desilo:

• katastrofalan wifi
  • naš sim + airalo esim, obe kartice aktivne
  • temp na moru poveća
  • osvetljenje ekrana na auto, ali konstantno na max zbog sunca
  • tel je u Spigen Tough Armour futroli

Kako sam došao u Srbiju (manja temp, nisam stalno napolju pa je i ekran ispod max osvetljenja, airalo esim ugašen, wifi normalan) nema tog grejanja.

Jel se OTA pojavio u Srbiji, ajte neke utiske, jesu ispravljeni bagovi kod onih koji su ih imali..

Jel se OTA pojavio u Srbiji, ajte neke utiske, jesu ispravljeni bagovi kod onih koji su ih imali..
Preterano se greje i onda dok se ne ohladi nema šanse se konektovati na wifi mrežu... Urađen fabrički restart i isti problemi i dalje...
I dalje stojim pri tome da me je redmi note 9 pro daleko bolje sluzio, baterija 30+ sati, kamera ok, hladan kao špricer i mogućnost podešavanja hladnih boja, za dve godine i dalje kao zver...
Ne znam sta ce u budućnosti biti sa mojim pixelom, ali u takvom stanju kao sada nit je za prodaju nit da nekome poklonim, ispalo bi da sam ga tek tako uvalio...

Kako je moguce da vecina upropasti najosnovnije stvari poput mreze, konekcije, pregrevanja, pucaju pozivi u vezi, o *** u 2022-oj..

Zato što gledaju što više para da uštede, a da prodaju što veću maglu i zarade što više.

.....mada mi se čini da je baterija malo slabija.....
Ja sam stavio da mi stalno fura 120hz u Dev opcijama pa ne mogu ta testiran da li i koliko je lošija na a13, pošto kada je ekran konstantno na 120hz vuče više struje. Ali nekako mi radi dosta lepše mob, kao da nema onog sitnog seckanja. Ili je to samo placebo :/
Bilo bi dobro kada bi još neko probao da zakuca ekran na 120hz da vidim da li se samo tripujem :)

Kako obrisati notifikacije sa lock screen-a? Ne radi više swipe levo ili desno?

Ja sam stavio da mi stalno fura 120hz u Dev opcijama pa ne mogu ta testiran da li i koliko je lošija na a13, pošto kada je ekran konstantno na 120hz vuče više struje. Ali nekako mi radi dosta lepše mob, kao da nema onog sitnog seckanja. Ili je to samo placebo :/
Bilo bi dobro kada bi još neko probao da zakuca ekran na 120hz da vidim da li se samo tripujem :)
Force peak refresh rate? Evo meto sam ja.

Kod brata na telefonu, posle ota apdejta baterija je katastrofa a zagrevanje je već standardno. Nije instalirao betu. Kakvo je stanje kod vas?

Kupljen Pixel 6, star 2 mjeseca, 400e u CG sa garancijom iz BG-a (mobil factory)
Zapazanje, grije se malo, FP radi okej, ostalo smooth bas. Kamera brutala.
Oce li mi neko dati neki link za case, neki slim, samo da nije nesto ogromno, bitno mi je da mi lezi u ruci fino.

PS. koliko izvlacite SOT sa ovim telefonom ?

Oce li mi neko dati neki link za case, neki slim, samo da nije nesto ogromno, bitno mi je da mi lezi u ruci fino.

Postao sam nedavno član Pixel kluba zahvaljujući kolegi sa foruma. Iskreno, telefon sam uzeo čisto probe radi, inače sam žrtva Apple tabora a nisam do sada iskusio stock Android pa me je svrbelo preko svake mere. Nakon evo nekih 10-15 dana ne samo što sam oduševljen telefonom nego sam i u problemu: previše mi se sviđa. Sve leti, sve je predivno, razigrano, kvalitetno, upeglano. Nisam imao nikakvih problema sa pregrejavanjem, fingerprint senzor radi bez greške, kamera izuva kakve fotografije pravi (nakon procesiranja, naravno).

Najviše, doduše, mi se sviđa dizajn, i ove ludačke boje na zadnjoj strani telefona, možda malo i nezrele. Zasićen sam trendovima koji dominiraju u industriji već sigurno dobrih 10 godina. Fali mi vreme kada su telefoni imali dušu, kada se format uređaja razlikovao, kada je svaki pričao neku svoju priču. Fali mi vreme HTC-a, ludih Motorola, Nokia telefona, qwerty tastatura, kada Blackberry nije bio relikvija prošlosti, kada nisi mogao a da ne promeniš telefon onog momenta kada bi ugledao nešto potpuno novo i osvežavajuće (pod uslovom da je novčanik dozvoljavao).

Baš zbog toga cenim ovu seriju Pixel telefona. Mislim da u svetu u kojem dominira pandemija, recesija, inflacija, rat sa ovima, nuklearna pretnja sa onima, majmunske boginje, ptičji grip, veštičja influenca, kereći tifus i šta već sve ne, mislim da malo boje i kolorita dosta pomaže.

U prilogu, ako ikog interesuje, stavljam poređenja sa kamere iPhone 12 i Pixel 6. Pa ko se lomi, da vidi rezultate.

Prilozi

• P6 Pivo.jpg
    P6 Pivo.jpg
    173.6 KB · Pregleda: 66
  • iPhone 12.png
    iPhone 12.png
    1.3 MB · Pregleda: 67
  • P6 Ljubljana 2.jpg
    P6 Ljubljana 2.jpg
    184.3 KB · Pregleda: 67
  • iPh 12 Ljubljana.png
    iPh 12 Ljubljana.png