Šta je novo?

Google Pixel 6

Наручен мали црни. Па кад дође "тетка из Канаде" и донесе га, остављам утиске 😁
 
@joca89
Ma, otisak kao otisak.. ako bude radio ok, ako ne crtaću patern :)
Bolje i to nego da imam razne miui i one UI u mobu..
 
Nemam pojma. To je prva stvar kada uzimaš telefon u ruke i otključavaš telefon, opasno nervira. Manje mi smeta po neki lag u ui nego to. Što uopšte čekaš telefon iz Nemačke? Zbog računa, garancije? Na kp je 830e.
 
@joca89 što ne bi uzeo s21ultra?!

@fkloznica kad već imaš ljude u Nemačkoj, neka ti pogledaju na malim oglasima, možeš proći još dosta povoljnije (i opet imati garanciju).

Inače kao neko ko je imao pixel 6 (doduše kratko ali dovoljno) senzor je stvarno očaj posle korišćenja istih na samsungu, one plus, xiaomi telefonima.
 
Merkam tri opcije. S21 ultra, fold 3 i pixel. Nekako sam najbliži foldu jer je neobičan ali brine me iz dobro poznatih razloga. Sviđa mi se i ip 13, ip 13 pro ne jer je pretežak nekako za svoju veličinu.
 
@Proday
Ne mogu da cimam ljude da mi ganjaju oglase zbog 50ak e razlike :)
Što se tiče otiska navodno je bolji sa poslednjim updejtima, veći je problem bug kada ti mob iskoči iz mreže nego otisak prsta :)
Mada to mogu da potvrde ljudi koji ga imaju.(što se tiče otiska i gubljenja signala par puta u toku dana (ortaku se to dešava redovno))
 
Razumem te. Nije problem ni iskakanje iz mreže koliko je problem fc u googlovim aplikacijama (mada iskreno meni se nije desilo ni jednom, ali dosta ih kuka po netu). U svakom slučaju da dočekaš telefon čim pre 👍👋
 
Cini mi se osetno bolje fingerprint da radi sada, mada sam najvise gotivio na pixel 4 prepoznavanje face koje je bilo jako dobro.
Sa moje strane, A1 mreza, besprekoran signal u svim situacijama, nisam primetio nikakve gubitke signala.
Svidjaju mi se manje izmene u novom update-u, lepe animacije ikonica, haptic feedback na skrolovanju kroz pokrenute aplikacije...
Sto se mene tice, cekam pixel watch, pa cekam pixel 7 kao nesto sledece od telefona sto moze da zameni pixel 6 pro, da ispostujem tradiciju svih pixel telefona do sada :)
 
Po mom mišljenju FP i dalje ne radi kako treba...i dalje solidan procenat neuspešnih pokušaja.... Što se tiče signala, A1 Beograd bez problema...NovA Pazova, industrijska zona ( tamo radim ) nie jdobro, često iskakanje....Kolega ima Samsng 21, ista mreža, nema probleme... Šo se 7-ce tiče, ukoliko se kod nas pojavi G5, sa trenutnom politikom Googla, Pixel neću uzeti u razmatranje.....
 
Ukoliko Pixel 7, kojeg nameravam uzeti, bude imao iste ,ili slične bug-ove , sva je prilika da će me, trenutna oskudacija tržišta , primorati da pređem u gay lobby, a u čijem ecosystem-u osećam tjeskobu, što , opet, sa druge strane, donosi prednosti poput ApplePay-a ,što i nije tako loše 😁
 
Videćemo. Ja ću nadam se danas da narucim p6pro beli, a ako bude sve ok krajem aprila će biti kod mene :)
Izvini, ako si vec pisao. Zivo me zanima posto sam u slicnoj situaciji trenutno, da nije mnogo 800 evra za telefon za koji se vec brines da ce redovno da ti prekida pozive i da gubi domet random?
I pored toga, sta je konkretno razlog sto si se odlucio za Pro umesto standarda? (za tih 40% razlike u ceni mozes trenutno da kupis galaxy watch4 u mediamarktu, cisto jedno za na primer posto je razlika ozbiljna)
 
Nema šta drugo da se uzme :)
apple ću verovatno da uzmem sledeće godine(i to iz razloga što u android svetu trenutno ne postoji prava konkurencija), pošto će napokon ove godine izbaciti notch :)

Druga stvar, p6pro ima taman za toliko bolji ekran i dizajn koliko meni vredi 200e doplate u ceni u odnosu na p6 :)
 
Sigurno jeste. Ali one UI je i dalje kanta, makar ono što sam imao prilike da koristim kod prijatelja.
I pored svih bagova, ipak je pixel iskustvo nekako "najlakše" , barem meni
 
Kamera nije jedina stvar na telefonu. Zbog toga je dobro imati izbora. Iz recenzija kamere su odlične na oba uređaja. Kome je bitna fotografija i video za ozbiljnije stvari koristiće mirrorless. Na mobilnom telefonu to je više postalo stvar preferencije koja vam se softverska obrada više sviđa. Kao što rekoh mislim da je s21u kompletniji uređaj za većinu korisnika.
 
Kao neko ko je imao pixel 6 pro (i običan posle) i s21 ultra, bez imalo razmišljanja bi uzeo samsung da treba sada da biram od ta dva. Naravno vrlo dobro razumem kako je kad nekog iritira neki skin ili bloat i podržavam odluku.
 
Kao neko ko je imao pixel 6 pro (i običan posle) i s21 ultra, bez imalo razmišljanja bi uzeo samsung da treba sada da biram od ta dva. Naravno vrlo dobro razumem kako je kad nekog iritira neki skin ili bloat i podržavam odluku.
Jel to komentarises na bazi svih problema koji se pripisuju pixelu ili nezavisno od toga imas takav stav?
Mada s21 ultra u radnji, ako uopste uspes da ga nadjes, trentuno kosta identicno ili vise od s22 ultra, a pixel 6 pro kosta manje od s22 malog, tako da mi samo poredjenje malo nije jasno :D
 
@Ever86 Komentarišem na osnovu toga da samsung nudi više opcija i dužu softversku podršku (što je sramota obzirom ra ovde pričamo o googlu kao predstavniku androida). Mene na pixelu izludi što nema nekih minornih podešavanja tipa da sklonim strelicu ispod tastature (ukoliko koristim swipe gestures), scroll shot su teknsada sa a12 ubacili i opet ne radi dobro kao na samsungu itd. Problemi (dečije bolesti) na pixelu su posebna tema ali avaj, toga nažalost danas u svakom brendu ima.

Što se cene tiče, pixel si kod nas osuđen da kupiš na oglasima pa sam shodno tome dao cenu samsunga sa oglasa jel sve drugo nema smisla.
 
Nema šta drugo da se uzme :)
apple ću verovatno da uzmem sledeće godine(i to iz razloga što u android svetu trenutno ne postoji prava konkurencija), pošto će napokon ove godine izbaciti notch :)

Druga stvar, p6pro ima taman za toliko bolji ekran i dizajn koliko meni vredi 200e doplate u ceni u odnosu na p6 :)
Koliko je meni poznato, nece ni ove godine izbaciti notch, vec ce da ga smanje.
 
Ako je okej, ovo je bas jeftino. Mada ja sam navikao za zakrivljene ekrane samo whitestone.
 
Šta znam, meni je ok. Nisam imao prilike da koristim whitestone, najpre zbog cene.

Ovo staklo sa Spigenovim Tough Armor se skoro i ne vidi da je na telefonu, pod svetlom se vidi možda i manje od mm na donjoj ivici kako se presijava.

Otisak radi odlično, sada sam baš testirao one fore, od 10 pokušaja, 9 je prihvatio odmah.
 
Nazad
Vrh Dno