Šta je novo?

Google Pixel 6

CPU nešto slabiji od s888 i exynos 2100.

Single-core je u rangu SD870 dok je Multi-core sličan SD778G.
Nije flegšip ali sasvim dovoljno, poznavajući gugl optimizaciju radiće to godinama bez problema.

Valjda će naći način da malo unormale ove Fortnite boje Samsung senzora, koje su iz nekog razloga gore pri snimanju u 1080p rezoluciji. A ni zum nije baš za pohvalu.
Ali dobro, čeka se finalni softver u svakom slučaju, mada nisam baš optimista za realnu reprodukciju boja kamere/kamkordera, Samsung senzori oduvek imaju tu manu.

Ima li neki pouzdani review kamere?

Ima, na kanalu onog Hyder Tech Pakistanca 🎃
Zezam se, naravno, nije mi jasno kako se i dalje toliko ljudi prima da su poređenja koja postavlja verodostojna, i kako mu do sada kanal nije banovan sa YT.

Poslednja izmena:

Da nije malo previše ovih ''politički korektnih'' semplova :sick: :D

Poslednja izmena:
Dosta njih nije ni izbacilo "review" tj. otpakivanje, nadam se kao protest zbog duplog ograničenja.
Bilo bi lepo da se svi dogovore i ne prave "review" dok u ruke ne dobiju finalni proizvod koji mogu pošteno da isprobaju. Znam da se to neće desiti pošto oni najveći dobijaju lovu...

Neka ostane zabeleženo u temi šta je napisao ovaj tech mračnjak, pa će vreme pokazati šta je istina, da li je samo preterao itd.

telephoto 20x zoom sempl sa exif-om: https://i.ibb.co/ZJ60sRH/4-Pixel-6-Pro-Tele-20-X.jpg
20x zoom je nebitan u celoj priči oko kamere, i ne može više da se očekuje od takvog zoom-a, ali je za sada jedan od retkih semplova na netu sa exif-om.

Još jedan sempl, ali bez exif-a: https://pbs.twimg.com/media/FCOWJiRWUAUHbRw?format=jpg&name=4096x4096

Na 2:44 i 6:34 - kraći test zvučnika.

I za fanove ovakvih videa :D

2:08 - mnogo dobar klik zvuk imaju volume i ostali tasteri 🎧
Možda malo preglasan ali ipak kvalitetan klik zvuk.

Poslednja izmena:
Ne postoji savršeni telefon,
Meni je bitno da su konačno dodali bolji opticki zum, malo vecu bateriju i spakovali u korektnu cenu pogotovo uz preorder gde dobijam nešto što cu prodati za £250..
Telefon je vidni upgrade sto kod pixela 5 koji sam preskočio nije bio slučaj, cak stavise bio bi downgrade.
Da su isli sa cenom kao iPhone, onda bi tražio "dlaku u jajetu"
Cak bi dao i vise da su ostavili face unlock i radar chip sto mi je skoro bio deal breaker, al ajd'.

Valjda će naći način da malo unormale ove Fortnite boje Samsung senzora, koje su iz nekog razloga gore pri snimanju u 1080p rezoluciji. A ni zum nije baš za pohvalu.
Ali dobro, čeka se finalni softver u svakom slučaju, mada nisam baš optimista za realnu reprodukciju boja kamere/kamkordera, Samsung senzori oduvek imaju tu manu.
Ako se i u finalnoj verziji pokaze da su ovakve boje kao sa videa, novi Pixeli ce se pokazati kao jedan od vecih fail-ova na polju gde se najvise ocekivalo od njih. Ove boje toliko ocajno deluju da ne mogu da poverujem da je Gugl tako nesto pustio u promet. Tirkiznu boja neba i travu toliko zelenu da pomislis da si esidu ne bih prihvatio makar cena bila 200e.

Ako se i u finalnoj verziji pokaze da su ovakve boje kao sa videa, novi Pixeli ce se pokazati kao jedan od vecih fail-ova na polju gde se najvise ocekivalo od njih. Ove boje toliko ocajno deluju da ne mogu da poverujem da je Gugl tako nesto pustio u promet. Tirkiznu boja neba i travu toliko zelenu da pomislis da si esidu ne bih prihvatio makar cena bila 200e.
To je HDR mod, prvi snimak ima normalne boje.

Ima zakrivljen ekran, odlično!
Možda ga i kupim...kad cena padne na...

3DMark Score je odličan. GPU score bolji od SD888 i Exynos 2100 score-a koji je oko 5,700.
Dodatnih 6 jezgara dosta znači :)

Poslednja izmena:
Nažalost kod mene su svi pixeli zakljucani na stolu, i nisam mogao podici da uradim neki shot..
Ono sto jesam primetio je da su prilicno topli, ne vrući ali kapiram da demo ide 24\7 na njima + što su u oklopu pa se mozda ne hlade dobro..
Ono što sam uspeo isprobati je front camera koja je vidno bolja od pixel 4, magic eraser koji radi odlicno i video sam neke nove samplove portreta koji izgledaju nestvarno dobro..

Inače, u poslednja 24h YT je prepun lažnih poređenja kamera ''sa Pixel 6/Pro'' i lažnih semplova. Kako treba pogasiti te paćenićke YT kanale.

Koji je logičan razlog da google ne dopusta da se izbaci recenzija telefona pre nego što se završi preorder? Sigurno da ima nešto što ne valja i što bi pokvarilo kupovinu?

A evo ih i slike koje je okačio:

Koji je logičan razlog da google ne dopusta da se izbaci recenzija telefona pre nego što se završi preorder? Sigurno da ima nešto što ne valja i što bi pokvarilo kupovinu?
Navodno je razlog što žele i da manji content creatori izbace svoje reviewe kao i najveći tipa mkbhd i slični. U prevodu da im daju vreme da spreme klipove i review.

Što je verovatno istina, jer su svima bukvalno poslali review uređaj, čak i kanalima koji imaju 50k subscribera

Pa dobro, oni su se i sad rasprodali na slepo, ako budu dobre recenzije rasprodace se još jednom.. Ali je malo sumnjivo da se gugl brine od nekom liku sa yt sa 50k sabova, pre bih reko da nešto ne valja. Videćemo

Kažu da se očekuje veći Gcam update

Evo poređenja Pixel 3 vs Pixel 6 Night Sight

Sto nisu ranije pustili update, review kad izadje gotovo je. Jako malo ljudi radi update review pogotovo od ovih velikih.

...što upravo i jeste nakveći problem svima u Srb...mislim na (ne)dostupnost. ;)

Vrh Dno