Šta je novo?

Google Pixel 5

Op op, konačno nešto zanimljivo

Gesendet von meinem SM-G9810 mit Tapatalk

Stalno na čekanju[emoji1751] mada ni mart nije toliko daleko[emoji1787]

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Telefon u ruci deluje savršeno, dimenzije taman. Grip maksimalni. Dugmići utegnti i sa izraženim klikom. Najveća primedba na zvuk, baš je primetna razlika odnosno neujednačenost između onoga u ekranu i onoga dole, ne znam što im je to trebalo tako da naprave 4a 5G daleko bolji po tom pitanju. 765g i 128gb bi i mogao da progledam, ali "mono" zvuk za ove novce teško.

Inače igrao sam se i sa 4a običnim, za nešto preko 300e odličan telefon ko vija male dimenzije.

b089037c358d8be0b26913bbf96f9006.jpg

Poslednja izmena:
Bas bedak ako je osakacen zvucnik za razgovor. Ja se i dalje nadam da ce neko posle HTCa i stare Nokie ubaciti dobar zvucnik gore. Samsung je ostao solidan, ali nije kao sto su bila ova druga dva.

To je 613€ cena?
Ovde kod mene u Cirihu ne mogu jos da ga nađem...

Послато са SM-A715F уз помоћ Тапатока

Cudi me da je zvuk los. Ovo su ipak radili ljudi iz htc koji su presli u googl.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Moracu da skinem oglas :) ne mogu ja da platim unapred koliko mi je ljudi trazilo komada da nabavim...

Očekivano, čak me i iznenadila tako "niska" cena!

Uvek su oni "smanjivali" performanse SoC. Tako je bilo i sa s845 i s855

Koje ste telefone koristili pre ovoga? Kako ste zadovoljni sa baterijom? Razmišljam sam se da probam pixel, ali trenutno imam p30p pa se plašim da ne bude lošiji mnogo

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Ako ti nije minus što nema zoom onda sa Pixelom sigurno nećeš pogriješiti po pitanju kamere...neki dan sam gledao usporedbu na slijepo Note20U, iPhone 12Pro i Pixel 5...po mojem ukusu P5 duplo više bodova od druga dva...što se tiče baterije to ti pixelaši moraju reći.

P40Pro+ & Tapatalk

Prilično lepo urađen review
https://www.tomsguide.com/reviews/google-pixel-5

Koji pilićari su ovi iz google-a: da su mu stavili Snapdragon 855 (uz ovu istu cenu), telefon bi bio mnoogo poželjniji i vredniji, verovatno i prodavaniji a ne bi nešto izgubili na profitu.

Kada se radi recenzija nekog punokrvnog midrejndžera onda se uvek kaže kako je SD 765G čipset koji će obezbediti korisniku taman što bi dobio i uz neki flagship, biće obezbeđen i bez tih najjačih performansi, svakako neće biti uskraćen, i obavezno vole da apostrofiraju kako današnji midrejndž procesori svojim performansama utiču sve više na smisao maksimalne sirove snage najjačih.

A onda kada se radi recenzija Pixela 5, koji bi logikom najjačeg Pixel telefona trebalo da ima i najjači SoC, e onda kažu da je procesor podbačaj i uz to prilože čiste sintetičke rezultate i neko zahtevnije poređenje kao što je konvertovanje 4K videa čisto da mu izmere prolazno vreme koje gubi jer nema najjači procesor.

Ili bude zaključak taj da bi za te pare ipak trebalo da ima najjači, ali naravno da suma ostane ista.
Isto tako bih i ja mogao da zakljuičim da bi Pixel za svojih 600e ili recimo iPhone za 1000e+ trebalo da ima 65W punjenje kao moj telefon od 260e, jer logika prosto nalaže...

Slažem se da su mogli da ubace 865 i da bude i 100e skuplji opet bi se dosta manje njih razmišljalo da l sa pređe na njega, kao npr ja sa kirina 980 na 765.. Ali sigurno su imali neku ideju, čuvaju mesto za 875 verovatno i taj viši rang da stave 1000e

Ja sam "namerno" predložio "stari" čip-set: 855 (kao u mom Mi 9).
Nije skup, veoma brz i sposoban ... ima mesta i za profit, i za zadovoljne kupce.

Ali on nema 5g.. to im je glavni adut ove serije.

Nadam se da će za crni petak imati neke akcije po Evropi. Dosta su nesposobni kao prodavci hardvera

Poslednja izmena:
5G ... koliko "tržišta" je pokriveno istim?
Po meni to objašnjenje ne pije vodu.

5G sasvim solidan zalet ima u Americi i finu pokrivenost u startu, a s obzirom da je za Google prioritetno tržište za Pixele Amerika, sasvim je logično da je 5G SoC bio prioritet.
Sva ostala tržišta su za nih praktično sekundarna.

Poslednja izmena:
Ali on nema 5g.. to im je glavni adut ove serije.

Nadam se da će za crni petak imati neke akcije po Evropi. Dosta su nesposobni kao prodavci hardvera
Šta češ bolje akcije od cq35ii što su delili u preorderu?! [emoji2960][emoji6]

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Ortak mi baš u tom periodu bio u bg a ne u De :)
Svake godine ista priča :/

Baš sam se zaleteo za 5icu a nigde je nema (u srbiji)... Dimenzije vrh, nadam se da će zbog mini jabuke sad i svi ostali da isprate aa malim flagship telefonima

Slažem se da su mogli da ubace 865 i da bude i 100e skuplji opet bi se dosta manje njih razmišljalo da l sa pređe na njega, kao npr ja sa kirina 980 na 765.. Ali sigurno su imali neku ideju, čuvaju mesto za 875 verovatno i taj viši rang da stave 1000e

SD 865 ne košta ni 100$ a sigurno ne više 100$ od 765G.
Razlika u ceni je verovatno 20-30$ i mogli su da stave i zadrže postojeće cene. Google izbacuje telefone iz drugih razloga a ne zbog čistog profita

Jedino ako im je cilj da prodaju što više 765 procesora je ok, koji bi drugi bio da ne ubace 865 i profitiraju još više kad je tako mala razlika

A da su stavili SD 865 e onda bi problem bila možda baterija, pa bi bila priča da nema dobru autonomiju, pa bi onda bila priča a zašto nema bateriju od barem 4.5k, i tako u krug...

Nazad
Vrh Dno