Šta je novo?

Google Pixel 5

Ovih dana mi dolazi prijatelj iz Amerike. Dvoumim se da porucim ali je cena jos uvek previsoka. 700 dolara plus neka taksa koja je oko 10% Rekao bih da je u tom slucaju kupovina Pixel 4 5G bolja kupovina jer je cena znatno povoljnija. Ima li neko ideju gde su najpovoljnije cene u Americi. Ovo su cene sa Amazona

Uzeo sam 4XL, prije ovoga sam imao pixel2 xl, pa iPhone xr.
Super je telefon, meni malo prevelik, jedino bi radi toga išao na pixel 5. Baterija na početku mi se nije činila baš ok, jer XR je imao dosta bolju bateriju, no evo nakon kojih 2 tjedna se uhodama, pa izdrži mi čitav dan, iako duže traje kada iskljucim 90hz osvježenje.
Šta mi se posebno dojmilo, vibracija koja je skoro dobra kao na iPhone, face unlock, zvučnici. Ja i dalje mikim pixel 5, al nebi dao više od 450€ za njega, jer ovaj 4xl mi je prevelik, i svjesno idem na downgrade ovih gore stvari koje sam naveo kao stvari koje su me dojmile, ali hoću da probam i taj telefon.

Samo napred, nazadovaćeš u svemu osim u battery life i dimenzijama (eventualno i fp ako preferiraš isti u odnosu na face id kao ja npr). Naravno nekom su već ove same dve stvari dovoljne da se upusti u taj korak tako da te razumem u potpunosti.

Više zvuči kao prvoaprilsko zezanje ali sve je moguće. Samo nisam baš siguran da je to dobar potez u ovom trenutku, da su to uradili u vreme Nexusa/Pixela prve generacije i neubedljivih SD čipsetova, bilo bi bolje.

Things we know about the Google Pixel 6: Center hole punch camera
Triple rear cameras
New Google x Samsung chipset
Two variants are in development
Under Display Fingerprint Scanner
Ex_tc0FWYAA87zk

Poslednja izmena:
@hsv.stoned
Ako ne nista, bar ce Qualcomm dobiti dodatnu konkurenciju. Od SD865 postali su prilicno alavi, a uz jacu konkurenciju profitiramo mi kao krajnji kupci.

Da, ali će ta ''nova'' konkurencija biti Samsung čipset, a oni godinama za sopstvene telefone ne mogu da naprave Exynos bolji od SD-a.
Mada, ko zna šta je istina i šta planiraju, možda to bude neki čipset koji je sporiji od vodećih SD-a, ali hladniji i štedljiviji.

Samo da bude hladniji i stedljiviji sto kazes, patkometrija me odavno ne zanima, neka je i 20% sporiji... A Exynos i dalje kaska, ali evo ove godine su napravili solidan pomak, videcemo za manje od godinu dana sta je proizvod saradnje sa AMD-om, mozda konacno stanu na crtu Qualcomm-u... 🙂

Pixel Note. 😁 Meni izgleda sjajno.
Samo da je ispod 200 grama, da ima krštene stereo zvučnike i flagship hardver. Naravno i da ne zacepe 1200+e cenu. 😁

Samo da konačno ponove kamere novim hardverom, za softver se ne brinem :)

I think Google did a fantastic job at making a device that stands out while also looking very good. Also, finally an Under Display Fingerprint and three cameras (on the Pro model)
E1UTEt5XoAMxjBo

Okej prednja, ali zadnja strana - bljak...

I da imaju normalniju cenu bilo bi OK.

Brutalan dizajn ako je istinit. Dovoljno čudan a opet bice prepoznatljiv. Niko kao Google hipsteraj :) 99% moj sledeći telefon

Aj da se sastave jednom za promenu pa da i ja provedem duže vreme na nekom pixel telefonu.
Ovaj kockasti (note) oblik i 12/256 mi ulivaju nadu za sada.

Ako ćemo iskreno ovo je presmešno, MIUI i OneUI sve ovo imaju već generacijama. A opet za klot Android je ovo veliki pomak. Ovako i Apple radi. Ceo Android svet ima vidžete od prvih verzija, Apple izbaci nakon 10 god i to bude wow. Sad Gugl ubaci teme i malo lepše šarenije ikonice i to je wow. :D
Ne znam kako će zakleti ljubitelji material dizajna ovo da podnesu. Meni se generalno sviđa, konačno da liči interfejs na nešto.

Google have just teased the launch date of the Pixel 6 series during the I/O 2021 keynote. So, when’s the big day? September 30, likely.

Ima li neko ovaj telefon? Kakav je "stereo" zvuk na njemu? Teško mi je da vučem Mi 10 sa sobom, postao mi je pretežak pa bih pojurio nešto manjih gabarita ali sa sličnom autonomijom.

Imam ja, ali mi je tesko da odgovorim na tvoje pitanje, s obzirom da je to prilicno individualan dozivljaj :) . meni je zvuk potpuno OK, kao i ceo telefon uostalom.

Vrh Dno