Šta je novo?

Google Pixel 4a

Meni je ipak 4a nekako zanimljiviji od 4a 5G, zbog veličine. Mislim da je ovih 5.8" ono što bi se nazvalo sweet spot.
 
Jel neko pokušavao da plati našom karticom na njemačkom Google Store, ili bilo kojem drugom u EU? Vidim da najavljuju nekakav popust za sutra povodom Googleovog rođendana, prošle godine su dali 21% na 3a.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
 
Danas 22%. Ali ne vazi popust za 4a nazalost.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
 
I očekivao sam tako nešto, mada je meni ipak previše kada uporedim sa Nordom recimo koji je po zvaničnoj ceni skuplji a opet je jeftiniji skoro za istu tu razliku. No kapiram da je ovo ipak skuplji "porez".
 
S obzirom da se tek pojavio, cena na kp je ok. Padace sigurno, ne nabavljaju svi sa kp iz HU (gde ga zvanicno nece biti?)...
 
Kad dodje na 400 bice ok. Mada, Pixelima je do sada bas sporo padala cena.
 
Nema sanse da ce dodje na tu cenu, barem ne dok ne izadje neki Pixel 5a. :D Pixeli drže cenu kao iPhone skoro.
 
Ocigledno manja ponuda od potraznje. Realno i za 350 ima boljih telefona a ne za 400-450
 
Barem u BIH na oglasnicima ti stariji pixeli stoje dosta dugo po oglasiu, pixel xl2 npr oko 250-300€ isto toliko 3a, kod nas su neopravdano visoke cjene, i ne vrijede tih para. Svoj sam xl2 rjesio za nekih 200€ jedva.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Za 350e nema boljeg telefona od ovoga, to je prosto cinjenica.

Ne bih ubrajao u to dostupnost nekih proslogodsinjih flagship uredjaja jer takva poredjenja nisu merodavna.
Najblizi aktuelni konkurent moze biti Nord koji je tu oko 400e, no i Nord je dovoljno drugaciji telefon da bi se mogli tako lako upariti.

Ovih 440e za koliko sada moze da se kupi je prema meni previse za jedan SD 730 telefon, pa makar i bio Pixel. Za te pare moze da se pazari S10 Lite sa daleko mocnijim procesorom, baterijom, brzim punjenjem, boljim ekranom, de facto bolji telefon, no opet i to je drugaciji telefon jer Pixel uvek ima prednost u svojoj velicini kome odgovara, najvise.

350e je realna cena, a ova razlika je mislim prosto cena dostupnosti i potraznje u odnosu na ponudu. A i svakako se Pixeli ne "valjaju" tako lako kao vecina ostalih.
 
Ne bih ubrajao u to dostupnost nekih proslogodsinjih flagship uredjaja jer takva poredjenja nisu merodavna.

Itekako su merodavna. Ako dva telefona koštaju isto naravno da su za poređenje.
Davno prošlo vreme kad je prošlogodišnji top model pregažen svim što se nudi ove godine.
 
Svakako treba uzeti u obzir sve sto moze da se nadje za te pare. Nord je dosta drugaciji, tako da ne znam ko bi se dvoumio izmedju ova dva telefona. Ima dosta prednosti, ali i nepotrebne kamere sa zadnje strane koje nicemu ne sluze, meni nepotrebna dodatna prednja kamera, dimenzije, staklo pozadi..Neko je pomenuo da je Pixel 4XL i dalje dobar za te pare..Ok, ali svaka cast ko moze da svari onoliki zub, pa da je i najbolji na svetu. P4a je dobar balans svega, a 440 eur trenutno i nije bas povoljna cena.
 
Pa tesko da neko moze da razmatra i 4a i X3.

Jer polazna stavka je ili da bas zelis telefon koji je za jednu ruku i svaki dzep, ili ti odgovara telefon za koji moras da nosis ranac fazon.
 
Pa tesko da neko moze da razmatra i 4a i X3.

Jer polazna stavka je ili da bas zelis telefon koji je za jednu ruku i svaki dzep, ili ti odgovara telefon za koji moras da nosis ranac fazon.
Upravo tako. Meni je bitna dimenzija pa ko voli izvoli

Послато са SM-A530F помоћу Тапатока
 
Po 4a dimenzijama P30, P40, iPhone SE (svi do 400e), S10e malo skuplji; Nova 5T od 250e ili koliko vec, po dimenzijama ista kao 4a 5G.
 
Poslednja izmena:
4a je prosto telefon koji ima svoj šmek, koji drugi telefoni nemaju, svidelo se to nekome ili ne. Ali to je ono glavno.

Ako neko želi telefon koji mu pruža minimalistički dojam uređaja, kome se sviđa ideja da koristi telefon od matirane plastike kao nekada što su bili, ko bi da odmori ruku od prevelikih telefona, da dobije najbolju moguću kameru u cenovnom rangu, kome se sviđa iskustvo klot Androida, šta njega briga da li ima neki bolji prošlogodišnji flag.

Ono, pomirite se sa tim da ljudi ne vagaju na isti način koji je telefon bolji od kojeg. Svako ima svoj dojam.
 
A šta mene i ostale briga za tvoj dojam?
 
Prvi si uskočio sa svojim komentarom o "gaženju" što dovoljno govori da je tvoje viđenje konkurentnosti telefona svedeno na specifikacije, a ne na ono što neko računa u korist vlastitog korisničkog iskustva.

Uostalom ovo je tema o 4a, i svakako je prlagođeno da se iznesu stavovi i dojam o telefonu o kojem je tema nego da se kontrira, jer time ništa pametno nisi rekao, a kamoli korisno.
Samo tvoje "ako koštaju isto.." dovoljno govori o tome.

Opusti se malo.
 
Poslednja izmena:
Cudno zasto gsm arena ne izbacuje pixel 4a u best compact

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno