Šta je novo?

Google Pixel 4 / 4 XL

Sa Pixel 3a su odradili odličan posao (jedino što je telefon malo cigla pošto su mu povećali dimenzije u odnosu na osnovni model), a videćemo šta će biti sa 4a pošto su i tu velika očekivanja. Ovi modeli kud i kamo nadomeste te neke nedostatke koje imaju 3 i 4. A i baterija je bolja, bar tako tako na testovima.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

3a ima jack jer je budzet telefon, a ko kupuje budzet telefon, pretpostavka je da nece uzeti pixel buds, sto je i razlog izbacivanja jacka.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Drugi dan sa 4 XL, baterija odlicna, oko 5h sota i ostane 30%. Napunio sam na 100% i ostavio preko noci bez wifija, kad sam ustao(posle 8h) baterija je bila na 99%.
584871cb215a1c3a0a8726c6a7633ac8.jpg

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

Čestitke na kupovini, neka te služi [emoji56]

Inače i ja sam primetio da je preko noći odnosno u idle daleko manji potrošač od samsunga, mada isto tako i taj prvi posto 100-99% treba dosta više da opadne vremenski za razliku od svakog sledećeg (probaj tipa na 80% da ga ostaviš pa da vidimo do jutra tj za nekih 8 sati koliko opadne...ja nisam stigao to da testiram)!

Čekamo podrobnije utiske...a za sot ti rekoh, oko 5h max ako popališ većinu đakonija [emoji106][emoji6]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Hvala, pošten si prodavac pa nije bilo brige, ovaj primerak je ko nov [emoji4]
Evo sot mi je 33 minuta i stoji na 100%, tako da ima smisla to što kažeš, probaću baš ovih dana.. Pritom kažu da je baterija vremenom bolja, ali svakako sam zadovoljan.
Elem, s obzirom na to da sam ranije bio na samsungu i koristio geste, ove ovde su pet puta bolje i rade ko podmazane. Animacije kad se smanje na 0.5x i dalje je fluidno, a brzo, dok je na samsungu 'snappy'(ne znam koji je termin kod nas [emoji3]). Tako da kad se na sve to doda forsiranih 90Hz i odlična heptika, užitak je za korišćenje.

Jedina primedba na nove geste od mene je što nisu napravili da je back samo sa desne ivice kada se vuče ka sredini, gomila aplikacija (playstore, gmail...) ima potrebu da se izvlači meni sa leve strane i to dodatno komplikuje...treba prvo povući malo na gore pa tek onda ka centru ekrana. U sv alučaju drago mi da si zadovoljan, a posle galaxy s3 mora biti užitak za korišćenje :D

Jedina primedba na nove geste od mene je što nisu napravili da je back samo sa desne ivice kada se vuče ka sredini, gomila aplikacija (playstore, gmail...) ima potrebu da se izvlači meni sa leve strane i to dodatno komplikuje...treba prvo povući malo na gore pa tek onda ka centru ekrana. U sv alučaju drago mi da si zadovoljan, a posle galaxy s3 mora biti užitak za korišćenje :D
Da, poenta je samo povući prstom ukoso ali ujednačeno, ne naglo, ali treba izvežbati da to radi kako treba. Aj S3, njega sam koristio par dana, ali N10+.. za sad mu je jedina prednost ekrančina za filmove i serije, al' poslužiće i ovaj. Ekran jeste manje osvetljen, ali ne bez problema napolju, faktički unutra držim na 60%, napolju na 80-90..
Kamere neću ni da spominjem..[emoji3]

Svakakvih sam ogavnosti video ali ovo prelazi sve mere [emoji24][emoji2961]

Danas sam testirao standby drain(bez wifija) počevši od 80%, pao je na 78% za 9 sati.. Ja zadovoljan. Možda ga rutujem da aktiviram soli i zbog reklama.
Baš je ružan setup kamera, valjda neće biti ovako nešto.

2% za 9 sati je top...prosto neverovatno zvuči! Greota je ne raditi root na pixel telefonima [emoji4][emoji6]

Svakakvih sam ogavnosti video ali ovo prelazi sve mere [emoji24][emoji2961]

Bolji ovaj grb nego Sammy ringla u svakom slučaju.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Sve je bolje od ovog zaprepašćenog Pikaču štita

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Neki azijski sajtovi prenose da je sony izgleda resio da pocne sa prodajom sjajnih IMX383 senzora odredjenim smartfon kompanijama. U pitanju je senzor koji koriste novije generacije RX10 i RX100 kamera.

IMX383 - 20 MP, 1'', 2.40 μm

S obzirom da su 2015. poceli da isporucuju IMX377 Guglu i htc-u (za Nexuse 5X, 6P i htc 10) postoji sansa da ce i IMX383 biti izbor za nove Pixel telefone. Sad zamislite takav 20MP 1'' senzor u kombinaciji sa unapredjenim hdr+.

Mada, i da je sve to istina, mislim da se implementacija takvog 1'' senzora u smartfone nece desiti ove godine. Ali ko zna..

Vrlo sam skeptičan ali bi voleo da opet izdominiraju kao ranije i postave nove standarde!

I ja sam skeptican ali nije nerealno. Galaxy/Note su godinama koristili 1/2.55'' senzore a te 2015. godine Nexusi 5X/6P vece 1/2.3'' (doduse bez OIS-a). Sada S20 Ultra ima 1/1.33'' senzor, mozda Gugl naruci taj 1'' IMX383 za nove Pixele :)

Poslednja izmena:
Ja sam ga rutovao, instalirao adaway, viper, edge sense plus, call recorder, titanium backup i aktivirao radar. Jel zna neko šta ima još korisno?

Bolje prave midrange verzije nego originalne. Odličan telefon, trebalo bi očekivati cenu oko 400$.

Jes ružan za sve pare ali može biti zanimljiv uređaj, nadam se da će xl verzija imati veću bateriju i da će zaista ostati u okvirima normalne cene jer zaista Kinezi od 150e izgledaju bolje od ovoga.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Midrange ispade bolji od fgshipa[emoji23]. Setili se rama. Još samo da baterija bude dobra i eto boljeg fona od 4xl[emoji16].

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Biće dobra , s730 i 5.8" na 3100.
Biće zanimljivo videti koliku će bateriju imati 4a XL ako se faktički već zna da će ići sa s765

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Da li će biti uopšte XL verzije jer se pominjalo da će samo ova osnovna?

Gotovo sigurno će biti.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

I ja sam skeptican ali nije nerealno. Galaxy/Note su godinama koristili 1/2.55'' senzore a te 2015. godine Nexusi 5X/6P vece 1/2.3'' (doduse bez OIS-a). Sada S20 Ultra ima 1/1.33'' senzor, mozda Gugl naruci taj 1'' IMX383 za nove Pixele :)

Mislim da nema teorije, njima kao da nije u cilju da naprave najbolji telefon. Ako ove godine uopste izadje telefon sa tolikim senzorom, bice to Mate40, a Pixel ce verovatno imx555 iz S20.

Jes ružan za sve pare ali može biti zanimljiv uređaj, nadam se da će xl verzija imati veću bateriju i da će zaista ostati u okvirima normalne cene jer zaista Kinezi od 150e izgledaju bolje od ovoga.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Još ovaj i ok izgleda kako su prethodni izgledali. Mislim meni je za nijansu lepši.
3100mah je slabo za SD730. Meni je 4k na ovom mom taman mera. Nije baš 730 štedljiv kao što je 636 na RN5 bio, ja kada sam prešao na Mi9T osetio sam da mi kraće traje baterija. Tako da će opet imati jadnu bateriju, ali uvek je tako.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno