Šta je novo?

Google Pixel 4 / 4 XL

Ja nikada necu prezaliti sto nisam kupio pandu :(
Bas mi je zao zbog tog telefona, a bas mi se svidjao, svidja mi se i dan danas

Sent from my iPhone using Tapatalk

Strasno kako su ga glupo dizajnirali da antenne budu bas na tom mestu...
Pucace samo tako nazalost

Jes vala, svi koriste ovoliko sile na telefonima. Čuješ pucaće, kao da se ovo svaki dan radi...
Pixel 4 ima drugih problema...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Nisu pogodili, trebali bi da idu 399$ 4 i 499$ 4XL. I to im je dobra cena kakve uređaje su ponudili ove godine.

Ma ja mislim da bez 199$ za obican i 299$ za XL nema sta da traze na trzistu, i to 128GB verzije naravno. [emoji23]
Dajte ljudi samo malo realnosti. [emoji4]

Polako, dzabe ce ih deliti...

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Dočekaćemo i mi valjda da budu 400e [emoji23]

Sent from my Pixel using Tapatalk

Naravno, sledeće godine u ovo doba, polovnih koliko voliš!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Naravno, sledeće godine u ovo doba, polovnih koliko voliš!

Bas tako , ima lepa izvorna srpska poslovica za ove koji bi da dobiju nesto sto kosta 800e za dz. To da li neato vredi toliko koliko kosta to mi odlucujemo,imas mogucnost da biras da li hoces ili neces. Ja licno nikad za ovaj tel ne bih dao pare sto ne znaci da neko drugi nece.

Poslednja izmena:
Naći će se valjda neki na youtube-u, ja gledao ali mrka kapa a znam da je trojka bila katastrofa za audio zapis. Kapiram da su ovde zbog ove nove opcije za transkripciju audio zapisa verovatno poboljšali te mikrofone al videćemo.

Fascinantno kako im cena pada; u De po oglasima već ispod 580e novi!!

Lepo ja kažem 399$ 4, 499$ 4XL. :d sve preko toga je vređanje inteligencije.

Apsolutno se slazem sa tom cenom.
Kao i ostali i oni nabijaj cene, dizu marze u nebesa pa ko voli neka mu skidaju kozu s' ledja.
Nije dan flagship ne bi smeo da kosta vise 500-600e...
Imas pristojne automobile za po 2 soma a skoro toliko kostaju telefoni pojedinih "prestiznih" marki

Uzeo 4, 64gb, crni, masku. Dobio Google Nest Hub, uzeo i onaj pixel stand..
Stavio da mi pretvara "face" u "fingerprint" i super..

Brz, pouzdan. A za bateriju ionako *****ju oni koji ga nemaju :)

Baterija je krš svejedno da li ga posedovao ili ne. Nek' te lepo služi pa javi utiske.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

4:52
:d

https://www.anandtech.com/show/15068/the-google-pixel-4-xl-review

Camera Daylight Conclusion
Overall, the Pixel 4’s camera performance was a relatively mixed bag for me. The biggest downside in my opinion was that the phone had a ton of scenarios where it simply got the colour temperature wrong. This is a bit ironic because it’s one of the key points Google made about the new Pixel 4 camera software which is meant to use machine learning to better identify scenes. I just didn’t see the benefit in my time with the phone and more often than not it reproduced more inaccurate colours than the Pixel 3.

Where the P4 definitely made a big upgrade is in the dynamic range ability of the new sensor. The P2 and P3’s lack of shadow detail was for me the one of the phone’s largest weaknesses as I just wasn’t very fan of the captures. There’s actually a lot of people who were fan of this look because it looked more “contrasty”, with some vendors such as OnePlus even going as far as degrading their cameras in software updates and destroying shadow detail just to copy the past Pixel’s look. I’m really glad that Google has fixed this aspect of the Pixel camera and I think it’s a notable upgrade for the picture quality.

In terms of detail, the Pixel 4 does very well. There’s not much difference to the P3, and you’d also have to go pixel peeping to see major differences compared to Apple and Samsung. There’s going to be more differences in the HDR tone-mapping, and Google is falling behind a bit in terms of the dynamic range it can capture compared to the competition.

Ovo za boje/WB nikako da rese.

Poslednja izmena:
si ti gledao uopste slike ili testirao?te placene clanke niko normalan vise ne uzima za ozbiljno.shvatam da nije po tvom ukusu,tebe vise zanima hardver i raw,kul,tvoja stvar ali ovo je vec flejmovanje.

Flejmovanje zbog napisanog ''ispod ocekivanja'', da li si ozbiljan?
Ajde prlistaj malo temu pa vidi sta sam pisao, ko je pljuvao a ko je imao velika ocekivanja od ovog telefona.

To ''ispod ocekivanja'' se ne odnosi na kameru nego na uredjaj kao celinu. Previse mana za tu cenu. A inace daleko od toga da cenim samo HW, softver mi je podjednako bitan.

I ne znam ko je to jos sumnjao u kameru. Gledao sam foto semplove jos od samog starta, kao i fotografije koje je postavljao 2Saint. Kamera je odlicna (konstantan kvalitet vec godinama, pre svega najbolji dinamicki raspon u svim uslovima i P&S mod) ali ni priblizno ubedljiva u odnosu na konkurenciju kao u vreme 5X/6P, vreme je da predju na veci senzor/bolji kamera hardver a i softver nije bas bez mane. Nesto slicno navode i u anand testu, npr. to za boje i WB, sto pominjem vec godinama.

Ni Juan B. nije bas odusevljen a on je foto/audio/video entuzijasta ali ceni i kvalitetan softver, naravno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno