Šta je novo?

Google Pixel 4 / 4 XL

Imam n9 i s10+, i od kad sam poceo da koristim s10+ vise od polovina je slikana sa ultra wide....i kolko god da je gugl dobar sa softverom, ne mogu da razumem zasto nema ultra wide? Pa to cak ima i onaj usra..ni a50 samsung(koji bukvalno nema camera2api omogucen itd itd i kosta 200e)....mislio sam da prelazim na pixel sl godine, al neka :) moracemo da uzimamo sd verzije i cekati na port verziju gcam-a.

A dobro, realno na prste jedne ruke mozes nabrojati modele koji imaju dobre ultra wide senzore. Ima i u low end segmentu modela sa tim senzorom, ali nije to to kao kod flagshipova. [emoji4]
Ali naravno stoji kritika. Da je makar camera setup kao na S10e. Ovako kome je ultra wide must have, ceka narednu generaciju. [emoji4]

Eto tebe na cetvorci XL do kraja godine,a mozes da dovuces i za mene jedan [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ništa od toga druže, znaš da je meni fizički dual sim neophodan, a i stvarno sam mislio kad sam rekao da mi je telefon blah (pre bi se vratio na s9+ realno nego ovo da nosim).

Tebi ako bude trebalo da se donese, nije problem (mogu i da ga testiram taman [emoji23][emoji56])

Gesendet von meinem SM-N970F mit Tapatalk

Koji promašaj od telefona. Da trenutno hoću da iskeširam 700e za novi telefon iz ovog dela godine radije bih uzeo iPhone 11 ili Oneplus 7t (i da mi ostane keša za pametni sat). Nikad Pixele nisam shvatao ozbiljno. Sem Gcam po meni oni nemaju šta drugo da ponude.

Niko ne pominje ni cene koje su iste kao prosle godine. Kapa dole za Google. [emoji4]

giphy.gif

Kapa dole? Za smesnu memoriju, telephoto umesto wide senzora (starog nekoliko godina), ukidanje neogranicenog prostora na Gphotos (za originalni kvalitet), softverske podrske od 3 godine (umesto 5 koliko Apple daje)?

giphy.gif

Kapa dole? Za smesnu memoriju, telephoto umesto wide senzora (starog nekoliko godina), ukidanje neogranicenog prostora na Gphotos (za originalni kvalitet), softverske podrske od 3 godine (umesto 5 koliko Apple daje)?
Kapa dole za mob koji je bolji od proslogodisnjeg, po istoj ceni. [emoji4]
Kakvih 5 godina podrske? Ako se ne varam pre 5 godina je izasao iP6? Da li najnoviji iOS uopste izlazi za njega? Mada to je najmanje bitno, bitnije je kako toliko star mob danas radi. Sumnjam bolje od flagship Androida iz tog vremena, na kojoj god verziji da su zakucani. [emoji4]

Poslednja izmena:
Ubi se i Apple od podrske, eno puna interent buna protiv istog Apple-a, jer se ljudima grebe displej nakon jednog vadjenja telefona iz dzepa, a Apple podrska savetuje stavljanje zastitne folije ili stakla na telefon koji je dosao sa "najjacim staklom na telefonu ikada".

Zato ja svima pričam da udare unsubscribe sa onog Jerry kanala , lik je verovatno najveći prevarant na YouTube a zarađuje pakao.
Izvalio sam ga još tamo pre par godina kada je testirao g6 :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Tvoji odgovori prestaju da budu relevantni bas zbog fanaticnog branjenja telefona koji treba da pazaris, pa ga branis od svih koji koliko je moguce objektivno isticu velike propuste Gugla ove godine.

Kapa dole za mob koji je bolji od proslogodisnjeg, po istoj ceni. [emoji4]
Kakvih 5 godina podrske? Ako se ne varam pre 5 godina je izasao iP6? Da li najnoviji iOS uopste izlazi za njega? Mada to je najmanje bitno, bitnije je kako toliko star mob danas radi. Sumnjam bolje od flagship Androida iz tog vremena, na kojoj god verziji da su zakucani. [emoji4]

Izrazavam bojazan da S5 iz 2014. radi mnogo losije nego iP6. Sad vidim da svi ajfoni od 6s dobijaju iOS 13. Moja greska, znaci 4 godine.

@ryzen video sam neku vest o tome ali nisam citao. To je onda ogroman propust. Mada i GG5 i 6 su ozloglaseni po tome da se jako lako grebu, lakse nego trojka npr.

Poslednja izmena:
Ubi se i Apple od podrske, eno puna interent buna protiv istog Apple-a, jer se ljudima grebe displej nakon jednog vadjenja telefona iz dzepa, a Apple podrska savetuje stavljanje zastitne folije ili stakla na telefon koji je dosao sa "najjacim staklom na telefonu ikada".

Kakve veze ima softverska podrska sa grebanjem stakla.
Vidim pominjete 4k 60fps kao manu.Meni licno je to potpuno bzv. em sto sve deluje neprirodno, em sto guta memoriju.Najlepse mi izgleda 24fps

4K/60fps snimanje je definitivno prehajpovana opcija ali to ne znaci da nisu trebali da omoguce takvo snimanje, pod uslovom da IMX363 senzor podrzava isto, odnosno verzija koju koriste P4/P4 XL.

Inace i ja izbegavam 60fps snimanje jer deluje neprirodno (ma koliko to nekima cudno zvucalo), koristim samo za potrebe za koje bih koristio i akcionu kameru. Sto znaci nekoliko puta mesecno a inace veoma cesto koristim kamkorder ali 4k 30fps/24fps HDR, jer mi je cilj da snimci izgledaju sto prirodnije i uz cinematic efekat.

P4/XL nisu promasaj nego su u skladu sa ocekivanjima i Nexus/Pixel receptom koji Gugl odavno koristi, nista cudno. I dizajn moze da prodje, ovo uopste nisu ruzni telefoni, mozda ne deluju (izvestaceno) futuristicki i cyber ali u sustini samo nastavljaju Pixel dizajn niz. Hardverski su ok, sve u skladu sa ocekivanjima i ne znam zasto su neki ocekivali cuda na tom polju. Mane su vec poznate, pre svega 64Gb, nedostatak ultra-wide kamere i jos neke qlovske Gugl odluke.

Guglfon klasika, retko ko ce ih kupiti/koristiti u Srbiji, ne zato sto su losi vec iz niza dobro poznatih razloga.

Sta bi na kraju za 90Hz, radi samo u odredjenim aplikacijama/igrama ili konstantno?

Poslednja izmena:
Meni je ovo mozda i najlepsi dizajn telefona trenutno na trzistu ako "samo" zanemarimo bezele.. Da su nasli nacin za neki savrsen under display fingerprint (mada sam trenutnom tehnologijom ja jako zadovoljan), i da su stavili popup kameru, bukvalno savrsen dizajn bi bio.. Cak sam i pljuvao ovu kocku za kamere da su iskopirali apple (ili se jednostavno potrefilo) ali super mi izgleda..

Sta bi na kraju za 90Hz, radi samo u odredjenim aplikacijama/igrama ili konstantno?

To sam bas i prokomentarisao,nije mi jasno stvarno da ugrade displej sa tom opcijom,pa da ti oni odredjuju kada ces da je koristis. Mozda je stednja jedan od razloga,uz gomilu senzora,AOD i konstantan rad u 90Hz,tesko da bi neko dan koriscenja sastavio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa tako je mislim na svakom telefonu sa većim refreshom od 60 :)

Ma ta prica oko famoznih ''minimalnih bazela'' je smesna i dosadna u isto vreme. Jeste da deblji, gornji bezel deluje malo cudno i neskladno ali bolje i to nego da ima neki ogavan notch ili rupu/pilulu tamo gde im nije mesto.
Lozac je u pravu, kamera panel uopste ne deluje toliko lose, nekako je u skladu sa ostatkom kucista, bar ovako na promo fotografijama.

google-pixel-4-xl-5.jpg

google-pixel-4-xl-2.jpg

Ovo su zapravo najbolje dizajnirani Pixel telefoni do sada. Uz to je vec na prvi pogled jasno da se radi o Pixel uredjajima a ne o nekakvim iHonorgalaxy trend xy.

I meni se dopada dizajn novih Pixela, ali treba biti realan i reci da i nema neke preterane razlike u izgledu zadnjih kamera u odnosu na iP.

Koncept zadnjih kamera je slican ip11 ali ipak deluje dovoljno drugacije kod Pixela, taman toliko da sam ovakav dizajn zapamtio kao Pixel/Googlephone. Bitno je da ne lici na kinesku-droid verziju starih ajfona, kao velika vecina Androida vec godinama.

Poslednja izmena:
I meni se dopada dizajn novih Pixela, ali treba biti realan i reci da i nema neke preterane razlike u izgledu zadnjih kamera u odnosu na iP.
Bitno je da su vrhunske na oba modela, dizajn istih je manje vazan. [emoji4]

Meni je ovo mozda i najlepsi dizajn telefona trenutno na trzistu ako "samo" zanemarimo bezele.. Da su nasli nacin za neki savrsen under display fingerprint (mada sam trenutnom tehnologijom ja jako zadovoljan), i da su stavili popup kameru, bukvalno savrsen dizajn bi bio.. Cak sam i pljuvao ovu kocku za kamere da su iskopirali apple (ili se jednostavno potrefilo) ali super mi izgleda..
Samo :D Dizajn jeste sveden, minimalisticki, telefon je lep ali i dalje deluje previse genericno. Deluje kao nastavak Nexus linije od 400$. Mislim da mi Pixel 2 XL ima lepsi dizajn od ovog (mada je i on "pati" od genericnosti), i pritom savrseno odgovara u ruci.

Od trenutnih flegsipa najlepsa mi je Xperia 1, mada treba se navici na 21:9 odnos stranica.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li je moguce da je i tamo tako,ja sam mislio da je to samo kod nas

U Irskoj je uglavnom tako. Ovde se krade kao da murije nema, pa vezu lancima. :)

U Londonu ni vezivanje sajlama ne pomaže. Uleti njih 10-ak u prodavnicu i odnesu ceo štand...
Pozdrav

Ne znam samo koji će im telefoni sa "izgorelim" ekranima!?!

Prosle godine u Londonu kad je izasao 3XL, odem u prodavnicu da ga vidim, on zavezan sajlom i ekran skroz pukao koliko su ga stegnuli. Ili je mozda pokusaj kradje pa je pukao prilikom povlacenja...

Samo mu je max brajtnes upitan

Nije upitan nego par njih rekoše da je očajan...ni blizu onoga na samsung/iphone novim modelima

Na mom Mi A3 je max 350 nita, dok je na CC9e, koji je isti telefon, samo MIUI, max 530 nita, i Xiaomi je potvrdio je da je limit nametnut Android One-om. Moguce da je i kod Pixela nesto slicno u pitanju.

Nazad
Vrh Dno