Šta je novo?

Google Pixel 4 / 4 XL

Meni su prelepi. Predobar dizajn, mislim da potvrdjuje onu da je jednostavno uvek najbolje. Bez mnogo filozofije, minimalan pristup, cisto... Nema kojekakvih presijavacih efekata, kojekakvih 2D/3D krivljenja stakla, kuciste kamere je fino i suptilno u odnosu na poledjinu, bar u odnosu na konkurenciju... Celo jeste "neobicno" ali kapiram da se naviknes jer prosto tu je s razlogom.

Sa kojim razlogom tacno? Koliko sam video,najveci prostor zauzima soli radar,odnosno senzor pokreta,ostalo je moglo da se stavi u notch,pa da bar u coskovima bude mesta za sat,bateriju,signal,itd... Ovako imas 2 cm totalno neiskoriscenog prostora,zbog cipa koji nije svima neophodan. Nesto slicno,samo primitivnije je Samsung implementirao jos na S5 koliko se secam,ili cak na nekom starijem uredjaju,pa ta ideja sa pokretima nije naisla na dobar odziv. Mislim,kada posmatra neko sa strane to mlataranje,deluje kao da teras muHe [emoji23]

IMG_0304.JPG

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vremenom će taj radar dobijati dodatne funkcije.. pored toga tu je i da uključi face unlock pre nego što je to moguće bez takvog rešenja :) ( najbolji i najbrži face unlock na svetu )

Deluje kao nepotrebna stvar ali nije tako u praksi

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ne treba nikako zaboraviti i povecanje RAM-a. Realno su mogli komotno jos jednu generaciju da izguraju sa 4GB, ali nisu. I to svakako treba pohvaliti. Apple je ipak ostao na 4/64GB za osnovnu verziju. [emoji4]

Pa to je trenutno najbolji način zaključavanja telefona, uzmeš, vidiš šta ti treba i samo spustis telefon on zaključan. Za to služi radar koliko sam shvatio.
Inače super telefon, samo što nas je Google već navikao na već smešne poteze iz godine u godinu.

^^ Ne, pisao sam o tome. Stavili su dve IR kamere, sa obe strane, odnosno udaljili su ih maksimalno kako bi se konture sire i preciznije snimale.
Na 4:30 Markes je pokazao kako se Soil integrise u Face Unlock.

Vremenom će taj radar dobijati dodatne funkcije.. pored toga tu je i da uključi face unlock pre nego što je to moguće bez takvog rešenja :) ( najbolji i najbrži face unlock na svetu )

Deluje kao nepotrebna stvar ali nije tako u praksi

To vise zvuci kao obican gimmick za ovu godinu,a sta ce sledece,kada senzori mozda odu ispod displeja ili Apple implementira prvi krsteni fp ispod istog? Gugl ce morati da ih prati,nema vise izgovora za bezele od 2 cm,to ce sledece godine da deluje tragikomicno. I to kazem ja,koji nisam alergican ni na notch a ni na bezele,niti mi je dizajn presudan.

^^

"Retko odvratan telefon" - sent from Mi9T :d
Sta je ovde cudno? 9t je po dizajnu 3 godine ispred Pixela 4.

Ne kazem da nije opravdano, Pixel je morao da ima toliki bezel zbog tolikih funkcija, ali da izgleda ruzno i zastarelo, izgleda.

Pa ko ce ovo kupovati pored ip,samsunga i one plus-a,pa ruzniji tel skoro nisam video

Ja bih Dule prvi kupio pre bilo kog Samsunga ili OP,ali to sam samo ja,meni dizajn nije presudan. Ima dosta sofisticirane tehnologije u tom uredjaju,nije sve u izgledu,sirovoj snazi i specifikacijama na papiru. Ali odbijaju me neke stvari,poput nedostatka ultra wide senzora i 4k 60fps snimanja,pogotovo jer sam tu hteo najvise da ga uporedim sa iP. Za autonomiju manje-vise,ne bi mi bio primarni uredjaj svakako. I da,malo je nebulozno da se 90Hz ukljucuje samo kod “zahtevnih” operacija,da li to znaci da necu videti nikakve benefite istog ako ne igram igre npr? Ma hocu to da vidim i dok surfujem ili jednostavno skrolujem po home screen-u. [emoji2]

Ne znam sta da mislim. Nije neki upgrade u odnosu na trojku. Ladno izbacili i wide selfie iz 4-ke. U Severnoj Americi sa ovom cenom nema sta da trazi pored iP. Da je tu ultra-wide, veca baterija, dual-sim, 4k60 sa stabilizacijom pa i ajde nekako...

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

Dijelim mišljenje, ni na mene nisu ostavili naročit utisak. Iako sam ljubitelj Pixel serije, ne vidim čime 4-ke opravdaju ove visoke cijene, počeli su da slijede dugogodišnju filozofiju Applea i poboljšanja daju na kašičicu, čak je i novi Iphone donio veći napredak u odnosu na prethodni model. Razlika u LL fotkama je sada mnogo manja u korist Pixela, i rekao bih sasvim tolerantna. Stvarno ne vidim kakva im je perspektiva na US tržištu sa ovakvom politikom.

Skroz kritična baterija na manjem i prosječna na većem, bezeli, stari senzor i bez ultra-wide kamere, 64GB memorije + ukidanje neograničenog prostora na Photos, jednostavno je previše kompromisa za tu cijenu.

Za pohvalu je 90Hz, poboljšan Night sight, kao i odličan face unlock, ali za mene se ovo isplati uzeti u razmatranje tek oko izlaska Pixela 5.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Meni ovaj orange savršenstvo dizajna. Još da ima FP sa prednje strane i LED notifikaciju..

Slažem se , orange I panda su brutalni :)
Šteta što nisu stavili 3000mah u manji , nije kao da nisu mogli pošto je debeo 8.2mm i nema otisak pozadi .. hipsteri

Mišljenje je kao i dupe, svako ga ima. [emoji16]

Meni je sve bolje od notcha i bunara.

Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk Pro

To vise zvuci kao obican gimmick za ovu godinu,a sta ce sledece,kada senzori mozda odu ispod displeja ili Apple implementira prvi krsteni fp ispod istog? Gugl ce morati da ih prati,nema vise izgovora za bezele od 2 cm,to ce sledece godine da deluje tragikomicno. I to kazem ja,koji nisam alergican ni na notch a ni na bezele,niti mi je dizajn presudan.

Upravo to.
Ne kapiram zasto treba ista sigurnije od face unlock-a na iP. U sledecoj generaciji novih flagshipa kad vecina predje na bezel-less dizajn, sta ce onda Gugl? Da ostane na istom, da smanji gornji bezel, da izbaci senzore, da se vrati na notch? Ako i oni odu na bezel-less opciju (koja mi deluje najmanje verovatno) onda ce da izbace toliko hvaljene ovogodisnje senzore. Ako smanje dimenzije to ce se odraziti na prostor za njih pa ce opet morati nesto da koriguju.

Ne bi me cudilo da za dve godine skroz napuste taj soli radar jer svakako kopiraju Apple (a i poznati su po tome da stalno menjaju politiku proizvoda i napustaju projekte), a i sa ovim dizajnom nemaju sta da traze kod prosecnog kupca. To sto se otkljucava brze za mili sekund nikome nece znaciti.

Poslednja izmena:
Face Unlock nije nista dalje od savremenijeg gimmicka, a o bezbednosti mozete da sa zavaravate samo, kada se poredi u odnosu na FP. I sam Apple ima diskretnan info na svojim stranicama o "mogucim" bezbednosnim i prakticnim nedostacima kada je Face Unlock u pitanju. Neko je spomenuo "postene" FP senzore ispod ekrana, kako jos ne postoje - pa ne postoje ako si koristio one na Xiaomi modelima od 300e, koji btw iako opticki imaju vec sada minimalnu marginu za greske, i za pola sekunde su sporiji od standradnih, da ne spominjem one ultrasonicne kakvi su na Note 10 recimo.
I to sto je otkljucava "brze" je zapravo Apple filzoofija marketinga, jer su identicnu plasirali tokom promocije novih modela na konto 30% brzeg Face Unlock-a u odnosu na prethodni model, dok su svi bili "WOW!" A ako ce taj soil senzor vise omogcuti da otkljucas telefon namerom pre nego potezom onda stvarno ne vidim zasto bi nekome smetao, osim onima koji bi da ga ishejtuju.

meni nije,i ovaj najubogiji na poku je nešto bez čega više ne mogu...noč + face unlock najbolja kombinacija za moj ukus,a kako svi sem epla i gugla napuštaju taj brod moj sledeći fon je verovatno piksel.

Face Unlock nije nista dalje od savremenijeg gimmicka, a o bezbednosti mozete da sa zavaravate samo, kada se poredi u odnosu na FP. I sam Apple ima diskretnan info na svojim stranicama o "mogucim" bezbednosnim i prakticnim nedostacima kada je Face Unlock u pitanju. Neko je spomenuo "postene" FP senzore ispod ekrana, kako jos ne postoje - pa ne postoje ako si koristio one na Xiaomi modelima od 300e, koji btw iako opticki imaju vec sada minimalnu marginu za greske, i za pola sekunde su sporiji od standradnih, da ne spominjem one ultrasonicne kakvi su na Note 10 recimo.
I to sto je otkljucava "brze" je zapravo Apple filzoofija marketinga, jer su identicnu plasirali tokom promocije novih modela na konto 30% brzeg Face Unlock-a u odnosu na prethodni model, dok su svi bili "WOW!" A ako ce taj soil senzor vise omogcuti da otkljucas telefon namerom pre nego potezom onda stvarno ne vidim zasto bi nekome smetao, osim onima koji bi da ga ishejtuju.

Nijedan fp senzor ispod displeja ne radi bez greske,a sto se tice N10+,tu se cak i bench ekipa slozila. I vidi se da nisi koristio pravi Faceid.

f4dbb40fa8c26912a1871a555d66be52.jpg

Kapiram, prakticna strana. A onda moze da se postavi pitanje zasto ne ponude i Face Unlock i FP, kao Huawei. Dakle Mate 30 nudi isto otkljucavanje uz TOF 3D kao i iPhone, ali nudi i ultrasonicni FP senzor, sto je mislim sasvim fer da se korisniku ponudi u tim cenovnim klasama.
Ali onda ce opet neko da se nadje i kaze "nema potrebe" jer je taj i taj bolji. Ok, moze da bude i to argument, ali opet ostaje pitanje svestranosti jer ni jedan ni drugi ne pokrivaju sve prakticne aspekte, a trebalo bi za te pare.

^^ Vidi se da ne citas kako treba, jer sam spomenuo da imaju margine greske. Sledeci put pazljivije i sa vise koncetracije citaj pre nego sto se naostris za odgovor.

Poslednja izmena:
meni nije,i ovaj najubogiji na poku je nešto bez čega više ne mogu...noč + face unlock najbolja kombinacija za moj ukus,a kako svi sem epla i gugla napuštaju taj brod moj sledeći fon je verovatno piksel.

Kakav fail od telefona gledano u globalu...posebno manji model! Ne vidim jedan razlog što će ga neko uzeti pre ip11 koji je pri tome i 100e manje!

Gesendet von meinem SM-N970F mit Tapatalk

Eto tebe na cetvorci XL do kraja godine,a mozes da dovuces i za mene jedan [emoji23]

U ovom cenovnom rangu nije smeo da bude bez fp i 4k60 nikako a o ultra wide i da ne pricamo

Poslednja izmena:
Ovi iz Gugla kao da ih zabole za departman telefonije[emoji1787]. Pazi oni misle da je potrebniji telephoto. Inace dizajn je dobar pogotovo ova 2 sa mat ledjima. Ne kapiram crni uopste sa staklom pozadi?!
Da startuje sa manjim 499$ i vecim 599$ usrali bi se od prodaje. Ovako ce biti najneprodavaniji Pxl verovatno.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Ovi iz Gugla kao da ih zabole za departman telefonije[emoji1787]. Pazi oni misle da je potrebniji telephoto. Inace dizajn je dobar pogotovo ova 2 sa mat ledjima. Ne kapiram crni uopste sa staklom pozadi?!
Da startuje sa manjim 499$ i vecim 599$ usrali bi se od prodaje. Ovako ce biti najneprodavaniji Pxl verovatno.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Imam skroz drugačije mišljenje :)
Da su ga stavili na oko 600$ ne bi bio "in" .. ima da se ubiju od prodaje u USA , naravno ubiju po njihovim standardima.

Niko ne pominje ni cene koje su iste kao prosle godine. Kapa dole za Google. [emoji4]
Meni je Pixel 2 XL i dalje interesantan, a tek o trojci i cetvorci da ne pricamo.
Iskreno se nadam da ce se jednog dana pojaviti i zvanicno na nasem trzistu. [emoji4]
Zna se sta je Nexus bio svojevremeno, posebno 6P made by Huawei, ali Pixeli su ipak visa klasa. [emoji4]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno