Šta je novo?

Google Pixel 3

E imali su i šta da iskopiraju. Najlepše rešen FSG. Nisu loši novi pixeli uopšte. Top kamere i softver i SoC sasvim dovoljan da to izgura za sve korisnike osim nekih okorelih gejmera. Dizajn nije neki 2019 ali mi se sviđa više nego nočevi, kapljice i slične stvari.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

To sigurno. Ili makar 6gb Rama ;)
Ma brzo će njima cena dole.

Da li se zna da li koriste ufs ili emmc ?

Realno gledano od ova 2 telefona najviše će sa profitiraju gcam portovi

Sent from my MI 8 using Tapatalk

eMMC na oba, na manjem je Samsung displej, a na većem Tianma.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tianma pravi oled ekrane :)
Top , svaki dan nešto novo saznas

kad kreće prodaja? to je nekako uvek bio problem pixela, nabavka funkcioniše u nekom bezvadušnom prostoru...

A zašto misliš da će sa ovim nešto drugacije da bude? Zemlje i kojima je mogao da se kupi redovno u radnji su verovatno i dalje iste, mi smrtnici možemo da vučemo veze i rizikujemo sa garancijom uobičajeno.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

ne mislim, zato i kažem...a po broju zemalja u kojima može da se kupi vidiš da nismo baš usamljen slučaj, a interesovanje sigurno daleko prevazilazi broj zemalja u kojima se prodaje...

Ma kakvi. Mid range procesor, izgleda kao htc iz 2016, cena kod nas 450-500e. Za te novce mnogo boljih telefona ima.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Pa da, ali za pola godine će da bude ispod 300e na kp. Slažem se da ima veliko broj mid-range modela, pa i flagshipa za cenu od 400e, ali kao što kažu ljudi kamera top u klasi bez bilo kakvih instalacija i portova i naravno uvek svež update. Meni je plus to što je manji, a izrada od plastike može samo plus da mu bude, jer ne misliš o telefonu pri svakom ispadanju. Trend od kada se staklo na ladjima smatra premium materijalom mi je užas od samog početka.

Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk

Da otklonimo dilemu velikih bezela i tianme :)

https://www.phonearena.com/news/Google-Pixel-3a-design-HTC-team_id115860

Htc ...

Nisam bas ispratio sve, samo grupo pogledao spec, kakva je situacija sa IP sertifikatom i stereo zvukom? Pre svega me interesuje XL verzija.
Koje se cene ocekuju kod nas za nju?
Sta znam, nekako mi je Pixel 2 XL mozda bolji izbor ali me kod 3a XL privlaci ta baterija i S670, u takvoj kombinaciji autonomija bi trebala biti zverska, plus stock Android naravno koji dodatno doprinosi citavoj prici. [emoji4]

@joxy
Nemaju IP
Imaju stereo
Cenu kod nas niko živ ne može da zna :)

Nisam bas ispratio sve, samo grupo pogledao spec, kakva je situacija sa IP sertifikatom i stereo zvukom? Pre svega me interesuje XL verzija.
Koje se cene ocekuju kod nas za nju?
Sta znam, nekako mi je Pixel 2 XL mozda bolji izbor ali me kod 3a XL privlaci ta baterija i S670, u takvoj kombinaciji autonomija bi trebala biti zverska, plus stock Android naravno koji dodatno doprinosi citavoj prici. [emoji4]
3a XL ima prilicno bolju autonomiju, brze punjenje, bolji ekran, 3.5mm.

^ Slazem se, samo treba videti kako ce se taj Tianma oled pokazati. Ne bi smeli da dozvole sebi ponavljanje scenarija kao sa dvojkom.
Covece, braca Kinezi preuzeli primat i na polju proizvodnje ekrana. BOE standardno dobar u poslednje vreme, jos sada Tianma da se pokaze sa ovim kvalitetnijim displejima pa da krenu da obaraju cenu Samsungovim amoledima. [emoji4]
@joxy
Nemaju IP
Imaju stereo
Cenu kod nas niko živ ne može da zna :)

Ako je stereo kao na Pixel 2 XL to vec menja situaciju. [emoji4]
Onda se samo ceka cena kod nas, ako bude pristojna bice ovo itekako lepa kupovina.
Da li ima led not?

Poslednja izmena:
Svako ima neke svoje afinitete, sto je i normalno.

Ja licno bih sebe odveo na pregled ako bi dao za ove fonove 400-500e. :d Prosto, mogu da imaju i najbolje kamere i najsredjeniji softver na trzistu, ovakav dizajn u 2019toj godini je za mene no-no i na fonu od 200e i to je to. Takodje sd 670 i plastika je stvarno tanko, sto kazu gore morali su neki SoC iz sd 700 serije.
No dobro, kazem svako ima svoje prioritete.

Sta fali 670? Od 660 pa navise cipsetovi su vrhunski.
Kada bi bio 400€ kod nas bio bi ih pun forum. Za taj novac najbolja kamera i stock Android uz odlicnu autonomiju, mislim da itekako vredi. [emoji4]
Samo je problem sto ce cena sigurno biti veca dok mob stigne do nas.

Da je neki drugi proizvodjac izbacio ovakav telefon vec bi ga ovde sahranili ali posto je Google-ov ,traze mu se "vrline",odjednom je plastika najbolji materijal a staklo i metal ne valjaju,odjednom prevazidjenom cipsetu ne fali nista,cak je i dobar,odjednom i bezeli su super stvar,da ne pricamo o nekom vrhunskom softveru i najboljoj kameri...Pisite realno ljudi, ne opravdavajte ono sto se opravdati ne moze.

Sta nije tacno od svega toga?
Bezeli nisu svima mana, svakako bolje resenja od raznih obrva i rupa.
Plastika je bolja od stakla, metal > plastika > staklo.
Softver jeste vrhunski, kamere najbolje na trzistu.
Cipset, kao sto sam vec rekao od 660 pa na vise svi su vrhunski. Ne vidim sta konkretno fali 670? To je cipset predvidjen za mobove iz vise srednje klase.
Ne mozemo posmatrati ove modele kroz cenu na nasem trzistu jer ih kod nas legalno i nema. Na trzistima na kojima ce biti dostupni ovo ce biti top izbor u srednjem segmentu.

Ako je kamera ista kao na Pixel 3/XL, da.

Ja bi odmah sutra uzao ovaj xl model. Meni je lep. Samo ne bi dao vise od 270 eura za njega

20+ postova je izbrisano. Ako ne mozete da se drzite teme, lako ce se to resiti.

Kada otprilike se očekuje da se pojave na KP, mislim generalno za telefone posle zvaničnog prestavljanja?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Ja bi odmah sutra uzao ovaj xl model. Meni je lep. Samo ne bi dao vise od 270 eura za njega
Kome je bitan udoban rad, kvalitetan softver i kamera, on nema drugu alternativu. Ovde Huawei I Xiaomi nemaju šta da rade. Posebno mislim na ovaj osnovni model, od $399. Bez konkurencije u svom žanru, savrseno profilisan telefon za "obične" ljude, koji ne znaju šta je Antutu. Ovima koji prave frku oko "zašto Exynos a ne Snapdragon", ovo za njih nije, ali imaju i oni svoj izbor.

Ovo je, po meni, veća revolucija od OnePlusa i pravi pokazatelj da se tržište kreće ka MidRange-u i da je ljudima muka od telefona od $999, kojima pada prodaja svake godine sve više i više.

Za 40k Mi 8. Imaš pravi telefon u svakom smislu reči. Al dobro, neko se loži na stock Android i ažuriranja koja uglavnom ne donose ništa novo.
Slažem se za ažuriranje, zato sam i kupio telefon za koji sam znao da neće imati više ažuriranja. Mi8 jeste odlična kupovina, GCam je prava magija, ali sve to, za slične pare, pa i još više, nudi ovaj 3a. Sve radi out of box i to na full auto. SD670 je i više nego dobar za svakodnevno korišćenje. Definitivno dolazi nova era, kada će svi telefoni biti vrlo slični i nikome neće biti lako da pobedi ovaj 3a model. A Google sve to postiže softverom, dok Huawei ima vrlo sofisticiran i skup hardver kamere i jeste bolji, ali ne po toj ceni.

Predviđanjm definitivan kraj klase iznad $500 za manje od godinu dana, a sa time i ove gimmicke poput staklenih ledja, zakrivljene ekrane i slično.

Čak, i sam Pocophone je pokazao da su ljudi spremni na takav kompromis ako se ponudi nešto drugo. U ovom slučaju, gubi se nešto performansi ali se dobija TOP3 kamera na tržištu po 2x nižoj ceni. Neočekivano od Google ali vizionarski potez. A biće ova cena još niza za 4a.

Ne postoji teoretska sansa da propadne flagship kategorija. Granice u ceni iz godine u godinu samo rastu. Pa pogledaj koliko kosta sada jedan dobar midrange mob, kao nekada flagship.
To sto npr Apple ima problema sa prodajom znaci samo da su korisnici siti vrtenja jednog istog dizajna par generacija. Kada bi bile radikalnije promene svake godine itekako bi bolje prolazili.
Ali da ne odemo opet u off bespotrebno.
Po meni ovo je odlican potez Gugla. Samo od cene zavisi kako ce ovaj mob proci na trzistu. Jedva cekam da vidim cene kod nas. Ovo bi mogla biti potencijalno dobra kupovina. [emoji4]

Poslednja izmena:
I ja sam siguran kupac manjeg modela, jedine 2 mane koje mu vidim su što nije još manji i što nema Ip67.

Vrh Dno