Šta je novo?

Google Pixel 2

Google reportedly working on a mid-range Pixel aimed at emerging markets

Google's Pixel-branded phone targeted at the mid-range segment could make its debut in July.

Alphabet, the parent company of Google, will launch its smart speakers, premium laptop Pixelbook, and intelligent home automation products, and is even planning a mid-range smartphone especially for markets such as India.

https://www.androidcentral.com/google-reportedly-working-mid-range-pixel-aimed-emerging-markets

Bilo bi lepo, ali što se nas u Srbiji tiče ...

Poslednja izmena:
Pitanje za vlasnike; ima li P2 XL neki gestures kojim može da se smanji slika (tipa na 3/4 mislim da je kod mate10 kad se prevuče orstom preko back-home-recents) kako bi telefon mogao da se koristi komotnije jednom rukom, odnosno sve dosegne palcem?

Sent from my Mate 10 Pro

Ma od kud to na stock-ari? :)

Sent from Nokia 8 via tapatalk

Pa ne znam, zato i pitam (imaju gotovo svi veći telefoni, uključujući i jabuku pro)...realno to je jedna od stvari koju na mate 10 pro baš često koristim i smatram vrlo korisnom. Pixel 2 xl je još 2mm širi i 4 duži tako da može samo teži da bude za korišćenje jednom rukom (takoreći nemoguće). Znam da ima slide na fingerprint opciju da povučem notifikacije ali mi to ne znači puno ako ne mogu ceo ekran da spustim tj smanjim.

Sent from my Mate 10 Pro

Jel moguce da on nema swipe na dole,bilo gde na ekranu za notifikacije (kao Samsung),nego moras od vrha da spustas? Nevidjena glupost ako je tako,cini mi se da sam negde procitao da ne postoji ta opcija.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Koliko ja znam ne postoji. Tu stvar možeš rešiti launcherom ali ovo što Proday traži nažalost ne uz pomoć aplikacije.

Ukratko,nema bloat-a,ali ni tih prostih korisnih opcija [emoji1]

Godinama u raznim launcher aplikacijama postoje te opcije i niko ih ne zarezuje 2%, uvede epl tu "inovaciju" i od jednom bez nje ne može da se živi :D

d3a7312a846f584060e53a4e42380f5e.jpg

Na pixel 2 telefonima ima još par opcija pod "gestures" :

Pixel2-gestures.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa upravo pricamo o tome,na drugim telefonima ti ne treba nikakav launcher za tako proste i banalne stvari. Budi jednom kriticar,pa reci,tako je,majku mu...Imaju oni advokata na izvoz. [emoji6]

Poslednja izmena:
Ti o kritici :D
Vidiš da imaš fingerprint swipe da se spuste notifikacije, a i brdo drugih aplikacija koje možeš da instaliraš za tu namenu...

Kome treba ima izbora ;)

Znači bedak...sasvim dovoljan razlog za izbegavanje telefona...Hvala na proverenoj informaciji. A kupiti pixel (telefon bez bloata) da bi na njega stavljao launcher mi tek van svake pameti. :(
@Šumadinac spuštanje notifikacija je najmanji problem, sav ostali rad jednom rukom na tolikom telefonu jeste. Ko je koristio ovaj gestures na mate zna o čemu pričam i koliko je u stvari koristan.

Sent from my Mate 10 Pro

Poslednja izmena:
Kako van pameti,uvek ima opcija(stap i kanap) rece Sumadinac [emoji23]
Da sam morao da ceprkam po fp senzoru da spustim notifikacije ili jos gore da ih spustam sa vrha ekrana od 6+ inca,ne bih izdrzao ni onih par meseci [emoji6]

Ti o kritici :D
Vidiš da imaš fingerprint swipe da se spuste notifikacije, a i brdo drugih aplikacija koje možeš da instaliraš za tu namenu...

Kome treba ima izbora ;)

Odjednom vise niko ne zna da instalira neku aplikaciju. :D

Poslednja izmena:
Znači bedak...sasvim dovoljan razlog za izbegavanje telefona...Hvala na proverenoj informaciji. A kupiti pixel (telefon bez bloata) da bi na njega stavljao launcher mi tek van svake pameti. :(
@Šumadinac spuštanje notifikacija je najmanji problem, sav ostali rad jednom rukom na tolikom telefonu jeste. Ko je koristio ovaj gestures na mate zna o čemu pričam i koliko je u stvari koristan.

Sent from my Mate 10 Pro
Kupis mali Pixel 2 onda i nema brige, a i neces imati brige oko ekrana :)
Kad smo već kod notifikacija mnogo bih bio više kritički nastrojen kad bih gledao ovo:
https://twitter.com/mondobytes/status/980271587281723392
To je ficer da na svaku poruku/notifikaciju mozes posebno da odgovoris :p

Ko je uopste spomenuo Apple? Za notifikacije su dobili gomilu kritika na mestu predvidjenom za to,kad vec pitas [emoji1] Ne moze covek ovde da uputi kritiku a da ti ne skocis kao osuren,isto je i kada je LG u pitanju. Kada bih vec hteo da koristim stok,gledao bih da ga koristim takvog kakav jeste,koji je smisao zatrpavati ga smecem...

Znači bedak...sasvim dovoljan razlog za izbegavanje telefona...Hvala na proverenoj informaciji.

Ne poznajem nikog da koristi tu opciju, drugar ima Mate 10 Pro i nikad ga nisam video da je to uradio...
Po meni je to sitnica koja ne bi uticala da ne uzmem Pixel, mada ako ti cesto koristis onda razumem.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

To je ficer da na svaku poruku/notifikaciju mozes posebno da odgovoris :p

Baš to :)

Ne poznajem nikog da koristi tu opciju, drugar ima Mate 10 Pro i nikad ga nisam video da je to uradio...
Po meni je to sitnica koja ne bi uticala da ne uzmem Pixel, mada ako ti cesto koristis onda razumem.

+1
Ja nemam naviku da koristim ni ovaj fingerprint swype iako ga imam na neksusu ...

Poslednja izmena:
@Proday Upravo je to fora, nemaš bloat i stavljaš ono što ti hoćeš, umesto da ti stoji višak i guši telefon... Jedino je dobro ako ti baš odgovara bloat, što je vrlo retko ovde [emoji4]

Razmišljao sam i na temu malog pixela, ali tu bi me zato baterija baš klala kontam :( Kako god, proveriću kako se i oni kreću na ebay za svaki slučaj. Sinoć jedan p2xl od 64gb otišao za 540$ i jedan od 128 za 680!

A te apple haotične notifikacije neću da komentarišem ;)
@kvazar razumem ja to sve, al ovde je poenta da ne postoji aplikacija koja to može da omogući.
Sent from my Mate 10 Pro

Poslednja izmena:
Proday

Sa tvojom upotrebom tesko da mozes neki manji telefon da koristis, zato sto u njih idu manje baterije, a opet veci telefon ne mozes da koristis zbog njihove velicine.

Moras da izvagas, da li ti je bitnija baterija, a da teze baratas sa telefonom ili pak da imas lako rukovanje jednom rukom, a da ti baterija bude slabija 30-ak procenata.

Njemu Mate izgleda sasvim odgovara koliko sam ispratio, pre će biti da mu pundravci ne daju mira [emoji16]

Sve znam, i mate 10p mi je odličan po tom pitanju trenutno, pogotovo što ima tu swipe to shrink opciju...ali bubice će da me uvate pre ili kasnije (da sam normalan, ostao bih na ovom tel bar godinu dana).
A što se manjih tel tiče, imam tu sony compact (sad već preprošlu generaciju) sa neprikosnovenim endurance ciframa, ali sam rekao sebi (posle nesretnih z3c i z5c) da sony neću više da uzimam.
Takođe, radim i na tome da zamenim posao, pa neću biti u mogućnosti da buljim po celi dan u telefon, tako da ću i sa slabijom baterijom izvlačiti dan ukoliko sve po planu prođe.
@kvazar upravo :d
Sent from my Mate 10 Pro

Baš naprotiv...al ukazala mi se prilika iz amerike pa reko mogao bih da iskoristim ;)

Sent from my Mate 10 Pro

Ili posredno, tebe da oslobodim :D [emoji14]

Sent from my Mate 10 Pro

Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL i jeftiniji Google Pixel 3 Desire

642367432478.jpg

Desire mora da pravi htc? Do sada su odlično pravili Pixele..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Vrh Dno